Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 110544
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6759365
Ko je na sajtu?
Imamo 81 gosta na mreži

СРБИ СА КОСОВА: УЗИМАМО РУСКО ДРЖАВЉАНСТВО!Србија не сме да прихвати ултиматум ЕУ о заједничкој резолуцији о Космету на Генералној скупштини УН у Њујорку, јер ће у супротном Срби на Косову и Метохији покренути иницијативу да добију руско држављанство, изјавио је Срни председник Српског националног већа Северног Косова Милан Ивановић. Срби са Космета најавили пормену држављанства - постаће Руси !

“Уколико та резолуција буде усвојена, а прихвати је председник Србије Борис Тадић без сагласности Русије, покренућемо иницијативу за признавање руског држављанства Србима на Косову и Метохији, јер Русија зна да штити своје грађане, ма где они живели”, рекао је Ивановић поводом информација из извора у ЕУ да ће Србија прихватити заједничку резолуцију о Космету.

Ивановић је оценио да је апсолутно неприхватљива резолуција којом се предвиђа специјални статус за север Косова, екстериторијалност српских манастира и наставак преговора о техничким питањима, јер се тако прихвата независност Космета.

Он је навео да Срби са Космета имају чврсте гаранције Руске Федерације да се неће сагласити са резолуцијом којом се потврђује „независност“ Космета. Видео камера - награда

Ивановић је рекао да је на Србима који живе на Косову и Метохији да користећи сва политичка и демократска средства искажу неповерење у власти Србије и стану у одбрану Косова и Метохије у саставу Србије, односно легитимних права да су били и да ће остати грађани Србије.

Прве конкретне потезе делегати Скупштине Заједнице српских општина и насеља са Косова и Метохије предузеће, како истиче Ивановић, одмах по завршетку Генералне скупштине УН, која ће почети сутра у Њујорку.

Међународни суд правде донео је 22. јула саветодавно мишљење да косметски Албанци декларацијом о једностраном проглашењу независности нису прекршили међународно право, нити резолуцију Савета безбедности УН 1244, као ни правни поредак установљен у покрајини том резолуцијом.

Суд није хтео да се бави политичким последицама декларације, већ их је препустио институцији која је тражила мишљење - Генералној скупштини УН.

Мисија Србије при УН поднела је 28. јула Генералној скупштини УН резолуцију којом се јасно истиче да једнострана сецесија није прихватљив начин за решавање територијалних питања и позива на проналажење решења путем дијалога.

Извор:http://www.vesti-online.com/
Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP