Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 110545
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6759444
Ko je na sajtu?
Imamo 89 gosta na mreži

OPTUŽNICA PROTIV ŽENE RATKA MLADIĆAPrvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Bosiljke Mladić, supruge haškog begunca Ratka Mladića, potvrđeno je danas Tanjugu u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Mladićeva supruga se tereti za nedozvoljeno držanje oružja koje je 4. decembra 2008. godine pronađeno u ormanu njenog supruga tokom trećeg pretresa njihove kuće na Banovom brdu u Beogradu.

Policija i službe bezbednosti pronašle su tada jednu lovačku pušku, automat "hekler i koh" i četiri pištolja "Zastava" sa više desetina metaka. Portparol Prvog osovnog suda Ivana Ramić izjavila je danas Tanjugu da je obrana Mladićeve supruge izjavila prigovore na optužnicu koje sada razmatra krivično vanpretresno veće suda.


        


Ramićeva je objasnila da veće treba da odluči o prigovorima i stupanju optužnice na pravnu snagu. Tek pošto optužnica postane pravosnažna sud će zakazati glavni pretres, odnosno suđenje Mladićevoj supruzi.

Bosiljka Mladić je početkom juna privođena na saslušanje u sud, posle čega je tužilaštvo protiv nje podiglo optužnicu. Prema Krivičnom zakoniku Srbije, zaprećena kazna za neovlašćeno držanje veće količine oružja je od jedne do 10 godina zatvora.

(Tanjug)Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP