Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 110544
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6759415
Ko je na sajtu?
Imamo 75 gosta na mreži

ГРОБАР СРПСКЕ ПРИВРЕДЕ


10.09.2010. Akademediasrbija


Против Мирослава Мишковића добављачи у претходном периоду ни судским путем нису успели да наплате своја потраживања. Због тога су неки морали да затворе фирме и отпусте раднике

Добављачи и произвођачи којима трговински ланац Мирослава Мишковића дугује и по годину за испоручену робу нису могли ни судским путем да наплате своја потраживања. Велики број њих био је принуђен да стави катанац на фирму, а запослене да пошаље кућама.                                     
                                                                    Miroslav Mišković


То потврђује и Верица Бараћ, председница Савета за борбу против корупције, која је рекла да је Мишковић главни „кривац“ за формирање картела и да је до сада сваки процес против њега стављен у фиоку.

-Мање-више свака институција је под партијском контролом, а пример тога су и тужбе које су претходних година подносили Мишковићеви добављачи којима није плаћао и по шест месеци, а које годинама нису процесуиране - објаснила је Бараћ.

Према њеним речима, они који одлуче да га туже свесно иду у потпуну економску пропаст јер, поред тога што га неће добити на суду, губе могућност да буду добављачи у „Делта Максију“.

Зоран Стојиљковић, члан Одбора Агенције за борбу против корупције, каже да је Мишковић некад био у ванбрачној вези и страсној љубави с водећим државним функционерима, али да су се ту ствари промениле.

-Као неком ко запошљава десетине хиљада људи и ко је купио пола Србије, држава је била принуђена да му прави уступке. Међутим, није испоштовао своје обавезе, напротив, довео је до краха огроман број предузетника, а његова дуговања мере се милијардама, због чега је српску привреду довео на руб пропасти. Поред тога, с причама да од судбине његове фирме зависи судбина нације врло вешто је манипулисао политиком државе - тврди Стојиљковић. Као пример да је власт решила да каже „доста“ професор наводи град Београд, који се свим средствима бори да поврати своје земљиште на простору Луке Београд које, засад, допуњује Мишковићево „царство“.

Извор: /kurir-info.rs/


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP