Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 110545
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6759471
Ko je na sajtu?
Imamo 86 gosta na mreži

ЈЕВРЕЈИ И ЊИХОВИ ПЛАНОВИ ЗА ОВЛАДАВАЊЕ НАД РУСИЈОМ И СВЕТОМ


Јеврејски планови за Словене

Ово су речи господина Реббе Менахем Мендел Шнеерсона (на Руском: Рабби Менахем Мендель Шнеерсон – eng.: Menachem Mendel Schneerson)нa Синедриону, који се у новије доба сматра духовном управом Јевреја у некој земљи - у овом случају у Русији.                                     

Менахем Мендел Шнеерсон је рођен 18. априла 1902 (11 Ниссан 5662) у Николаеву, Јужна Украина (тада Руска империја) – Умро 12. јуна 1994 (3 Тамуз 5754) године у Њујорку, а сахрањен је у Квинсу САД. За Lubavitcher Rebbe именован је 17. јануара 1951 заменивши свог претходника и таста и тиме постаје VII Rabin vođa Лубавитчер покретa

Наши Планови за Славене

Ево шта Врховни рабин Менахем Мендел Шнеерсона на једном таквом скупу као првосвештеник говори о стратегији и понашању Јевреја у Русији:

1. Наша специјална тактика у борби против црвено-смеђих – Нацисти, а сви Словени за нас су Нацисти јер због очувања нашег тајног знања. Главну оштрицу борбе ми ћемо усмерити против Словена, осим отпадника који су повезани са Јеврејима искључиво интересом. Истина је да ћемо ове изроде после обављених задатака избацити из нашег друштва. Словенство, а међу њима су Руси су најнепокорнији народ у свету. Непокорни зато што у складу са својим психичким, умним и моралним способностима које су изграђиване на костима многих генерација предака и гена на које се не може утицати, тј. не могу се преправити! Словене, Русе можемо једино уништити јер их никада нећемо моћи другачије потлачити! Зато ово „семе“ треба затрети, а то се може постићи једино ако се у брзом налету на било који начин смање у људству.

2. Наше методе борбе неће бити војне, него идеолошке и економске, уз употребу сопствене силе коју има сама Русија, опремљена модерним наоружањем које ће још већом жестином окренути против свог народа, као што је нпр. Био случај у октобру 1993 године када је дошло до побуне у Руском парламенту. Прво, ми се морамо потрудити да раздвојимо све Словенске народе, којих има 300 милиона, (пола њих је Руса), на мале земље које ће самим тим постати ослабљене. Овде ћемо применити нашу стару методу: завади па владај!!! "Покушаћемо посвађати Словенске земље међу собом, и увући њих у међусобне ратове са јединим циљем - међусобног уништавања.

Украјинци ће мислити да се борбе против експанзије Русије, бориће се за своју самосталност и независност мислећи да тако добијају слободу, али у исто време како буду добијали слободу упадаће у наше канџе. Исто це мислити и Руси, који ће се наводно борити за своје интересе и враћање по њима незаконито одузете земље и тако даље.

Све што будемо радили,радићемо под маском борбе за суверенитет, самосталност и националне идеале. Једино је тајна у томе што ми нећемо дати никоме од њих нити самосталност, нити самоопредељење а поготову неће бити ни помене о неговању националних традиција! У оваквом рату словенска стока би само ослабила себе, а у ствари ојачала Нас. Ми смо главни управљачи овога хаоса, а у ствари стојимо по страни „не учествујемо у овим обрачунима и не мешамо се у њих. У свест Словена треба да поставимо стереотип мишљења, које каже да је страшна реч бити "антисемит". "Реч Јеврејин ће говорити шапатом.

3. Глуп славенски народ не разуме и не може да схвати да су најгори нацисти управо они који никада нису нигде гласно говори о томе, а све ће се одвијати под окриљем демократије, почев од председничких избора а у међувремену начинићемо да реч фашиста буде страсна псовка, нешто најгоре и најувредљивије! И ове речи ће се бојати свако кога ми Фашистом прогласимо! Ми веома добро знамо да национализам учвршћује нацију и њу прави јаком. Парола интернационализам ја застарела и у то више нико не верује, па се мора заменити слоганом „универзалне вредности“.

Ми нећемо дати да се подигне ниједан националистички покрет, а ако се ипак тако нешто деси то ћемо угушити огњем, и мачем како је то већ урађено у Грузији Јерменији и Србији. Али зато, ми ћемо потпуно благостање и процват нашем национализму-Ционизму, прецизније Јеврејском фашизму, који у својој тајности и моћности јавља се као суперфасизам! Није неосновано то што је на Генералној скупштини УН 1975 године усвојена резолуција по којој је Ционизам проглашен као највећи облик расизма и расне дискриминације. Али наша моћ је у међувремену толико достигла више нивое тако да је 1992 године та резолуција укинута. Овај међународни орган је плански постао наше оружје власти над светом.

4. Великој популацији Словена ми ћемо одузети националну елиту која одређује развој и напредак земље и на крају заокренути ток историје. У наредних 5 година ми ћемо затворити пола њихових факултета, сарађиваћемо са Јерменима, Чеченима, Циганима и осталим маргиналним народима, У владе тих истих словенских земаља трудићемо се да убацимо што више наших људи-Јевреја. У медијима такође потрудићемо се да буде што више наших кадрова, биће спроведена хуманизација образовања, резултат чега ће бити да се на тај начин делује на људски ум тј, леву и десну страну хемисфере људског мозга, а та хуманизација подразумева проучавање језика и књижевности, физике и математике. Историја не постоји - временом ће се наметнути као истина да је јеврејски народ по Божјем признању изабран за Владар Света.

У Словенским земљама нећемо дозволити развој науке, научно језгро биће од наших људи, а Словени ће бити робови. Младим људима даћемо секс, дрогу, роцк, насиље, алкохол, и они ће уништавати сами себе, адитивима утицаћемо на плодност и полако Словени ће нестати сами од себе без капи проливене крви. Хитлер је био глупи дечак деловао је директно и отворено, а ми делујемо паметно – не остављамо трагове. Смањење рађања код Руса смањује нацију за 2-3 милиона годишње, без икаквих напора. Нема ратова, нема агресије, мирно, неплодност код људи - нема људи, нема гробова, нема лешева… Нису ни рођени… Осим тога треба засејати страх међу људе, јер страхом ћемо и владати. Страх за живот, за радно место, за будуцност… стално страх… он паралише све људске активности.

Шта Кабала није?

Кабала није религија. У религијама ствари које понављамо радимо из вере или по традицији, док код Кабале ствари радимо јер смо научили закон узрока и последице, јер знамо да ће наше дело проузроковати одрђену последицу. У Кабали нема слепог веровања, него само резултата.

Кабала је мудрост и начин живота. Кабала зна решења за скривене тајне универзума, као и за мистерије људског срца и душе. Кабалистичко учење објашњава сложеност материјалног и нематеријалног универзума, као и физичке и метафизичке природе целог човечанства. Кабала нас учи како да напредујемо и како да искоренимо хаос, бол и патњу из свакодневног живота. Њена сврха је да се користи, не само научи и разуме. Она доноси чистоту, разумевање, слободу у наше животе.

5. Ови задаци биће остваривани у неколико нивоа, 85% земље под Арктичким океаном (јавност још није свесна тога) је у нашим рукама. Захваљујући договорима који су потписани од стране Горбачова и Јељцина који ништа људима нису објаснили шта се тиме у ствари потписује. На југу Русије живи 1.500 000 Јермена, ту ће се прогласити Јерменска република, затим ћемо протерати Козаке, направићемо од Јерменије Хазарију - Израел. Остаје нам још да се обрачунамо са Православним свештенством, где ћемо у њихове редове убацити наше људе који по нашој вери могу служити ритуале других религија, а чувајући јеврејску у себи. Остале ћемо купити, а које не можемо да купимо, њих неће ни бити… лепо… без трагова… Висе у Русији нема организованих структура, тако да је манипулација олакшана.

6. Под видом демократских промена даћемо словенској стоци монархију, сваком народу Марионету председника.

7. Новац… новац… он је снага он је моћ. Код кога је новац код њега је оружје најмодерније и плаћена војска. Новац влада медијима, купује потребне људе, ликвидира непокорне, бомбардује оне који пружају отпор…Ирачане, Србе, а у перспективи Русе. Вашег новца ви немате, власти немате, тога код вас нема и неће га ни бити, нећемо дати. Ми вас мрзимо безгранично, ова мржња даје нам снагу смејати вам се у лице, а наводно бринути о вама и вашој деци и унуцима којих у ствари неће ни бити. Вама је крај. И док ви не схватити ову просту истину и пружате отпор до тада ћемо вас тући и висе него што треба.

Ако будете послушни остаће вас 60 милиона, у супротном 40 милиона. Што ћемо да урадимо?

1. Ликвидација саме моћне и независне империје која заузима једну шестина земаљске кугле - Русија.

2. Завладаћемо њеним богатством које чини 70% свих светских сировина и 80% отворених светских залиха нафте и гаса.

На планети иде промена климе. Пустиња креће на север брзином 10 километара годишње. Без воде остаје 25 километара земљишта годишње, за 20-30 година треба мислити о пресељавању великог броја народа и таман до тада ће на југу Русије и Украјине бити лепа суптропска клима. А центар Русије и север Украјине имаће климу садашњег Кавказа. Ако погледамо у назад - историјски, то је наша земља, Хазарија - Израел, коју је освојила Кијевска Русија у 10 веку. Стога су овде Словени привремени гости И подлежу исељавању далеко на север иза Москве и тамо ће бити мали резерват за њих као за Индијанце у Америци.

Текст превео: Владимир Стефановић

Оригинални текст на руском: http://russview.ru/main/173-plani-shneersona.html

Ко је огласио Исуса Христа кривим?

Овај текст се појавио на десетак руских сајтова у дужем или краћем облику али је у августу у московском музеју изложена и дуго рестаурирана (од 1991 године) слика великог формата Николаја Николаевич Геа о суђењу Исусу Христу на којој је приказано како је Велики Синедрион као врховни јеврејски суд судио Исусу. Необична карактеристика је да је суђење Исусу одржано у првосвештениковој кући а не под колонадама Храма где Велики Синедрион увек заседа. Велики Синедрион је могао да донесе и смртну пресуду, за чије је извршење ипак била неопходна сагласност Рима, што се десило и у случају Исуса Христа кога је Велики Синедрион осудио на погубљење – а Понтије Пилат ту пресуду потврдио.

СИНЕДРИОН је тачније главни или врховног савета Јевреја који има 23 члана, (Вук Караџић га често преводи са “сабор”, “скупштина” или “суд”), који је радио отприлике од 3. века пре Христа до 70. године по његовој смрти и сазивао се по потреби. Синедрион је доносио важне одлуке а могао је делује и као суд који је доносио пресуде, па у посебним случајевима и смртне пресуде. Данас се Синедрион сматра духовном или верском управом Јевреја. Сам назив „синедрион“ изведен је од грчке речи у значењу “заједно седети”. Чланови су седели у полукругу, са председавајућим у центру – обично првосвештеником. Велики Синедрион бројао је 70 чланова и чинили су га свештеници, фарисеји, садукеји. Састанке су одржавали под колонадама Храма.


          


Велики Синедрион доноси одлуку у среду: Исус је заслужио смрт. У четвртак га чланови Великог Синедриона предају Понтију Пилату који на званичном суђењу потврђује да је Исус Христ крив, и да треба бити разапет на крст. У петак је Исус Христос разапет. Слику са суђења Исусу у првосвештениковој кући члана Великог Синедриона насликао је Николай Николаевич Ге 1892 године. Друга специфичност је да је слика после дугогодишње рестаурације, на 40 степени температуре и димом обавијеној Москви због бројних шумских пожара 16. августа 2010 поново изложена у московском музеју.

Ко је био Рабин Менахем Мендел Шнеерсон

Рабин Менахем Мендел Шнеерсон (Menachem Mendel Schneerson) познат као Лубавитч Рабин (Lubavitcher Rebbe) или само Рабин (Rebbe - господар, учитељ, или ментор) међу својим следбеницима је био истакнути хасидиш рабин, који је био седми Рабин Хасидиш лидер, у Шабад-Лубавитчер покрету. Он је био пети а по очевој линији, а трећи по реду Рабин Шабад-Лубавитчер покрета.


                           


Рођен је у Николаиеву у јужној Украјини, тада Руске Империје 05. април 1902 године, односно 11-тог дана месеца Нисана 5662 године по хебрејском календару. Шнеерсон је најстарији од три сина Левија Исака Шнеерсона, (Levi Yitzchak Schneerson) који је био истакнути научник проучавајући Кабалау и јеврејске законе. Леви Исак је изабран за главног Рабина и радио је у Иекатеринославу сада Дњепропетровску од 1907 до 1939. Шнеерсон је имао два млађа брата, Довбер и Исроел Ариех Леиб, који су износили да је Шнеерсон посебна личност необичног карактера. Његов млађи брат Довбер био ментално поремећен из детињства и годинама је био по установама за ментално заостале у близини Николаиева. Убијен је од стране нациста 1944 године.

Најмлађи, Исраел Ариех Леиб Шнеерсон, био је врло близак свом брату, и често је са њим путовао. Он је од многих проглашаван генијем а студирао је природне науке. У касним 1920-им постао је комуниста, а касније троцкиста. Након што је напустио Совјетски Савез престао је да се придржава јеврејских верских обичаја, променио своје име у Марка и Гоурари, преселио се у Израел, где је постао бизнисмен. Касније се преселио у Енглеску где је почео докторске студије на универзитету у Ливерпулу, али је умро 1951 пре него што их је завршено.

Менахем Мендел Шнеерсон је углавном школован у приватним школама јеврејског верског усмерења изучавајући веронауку. Учитељ му је био Залман Виленкин, како је Шнеерсон наводио један од чувених Јевреја. „Он ме је научио много тога о мојој браћи по чумасх, Раши и Талмуда, и поставио на ноге“. Шнеерсоновом образовању се посебно посветио и његов отац који је био и његов главни учитељ. Проучавао је Талмуд и Рабинску књижевност, као и Хасидиц погледе на Кабалу. Шнеерсонова мајка као и он, никада нису похађали совјетске школе. Иако се уписао као ванредни студент студије је брзо напустио и 1928 отишао у Берлин где је студирао математику, физику и филозофију.

Шнеерсон је 1923 године отпутовао за Ригу у посету рабину Јозефу Исаку Шнеерсохну (Yosef Yitzchok Schneersohn) и тада упознаје Јозефову средњу ћерку Шаиа Мушка (Chaya Mushka). и њоме ће се оженити пет година касније. Шаиа долази у Берлин у посету Шнеерсону и они ће се 1928 године венчати у Варшави, о чему је писала и варшавска штампа. Шнеерсон са својом супругом остаје још извесно време у Берлику али појавом Хитлера и антисемитстске политике 1933 одлази за Француску. Настањује се у Паризу и студира механику и електротехнику на ЕСТП универзитету у Монпарнас округу и јула 1937 добија диплому електроинжењера.

У новембру 1937, уписао се на Сорбони, где је студирао математику све до избијања Другог светског рата. Када је рат избио 1939. Шнеерсон је већи део времена провео у Паризу са својом женом, у истој згради где је живела његова сестра, Схаина, и њен муж, Мендел Хорнстеин, који је такође студирао на ЕСТП. Мендел Хорнстеин није завршио испите и он и његова супруга вратили су се у Пољску, што значи да су убијени у логору Треблинка крајем 1942.

11. јуна 1940, три дана пре уласка Немаца у Париз, Шнеерсонови су побегли у Ницу, где су остали до њиховог коначног бекства из Европе. Познавање француског језика Шнеерсону ће касније после рата добро доћи за покретање Шабад покрета у Француској и привлачење већег броја јеврејских имиграната из Алжира, Марока и Туниса.

Средином 1941, Шнеерсонови су преко Лисабона побегли из Европе за Америку једним од последњих бродова пре поморске блокаде од стране Немаца. У Бруклину Њујорк, Шнеерсон се придружује свом тасту рабину Јозефу Исаку Шнеерсохну, на Кроун висовима делу Бруклина. Године 1942, његов таст Шнеерсона именује за директор Шабад покрета и новоосноване централне организације, јеврејског образовног центра "770" на Кроун висовима у делу Бруклина, као и мреже социјалне службе широм САД, Израела, Африке, Европе и Аустралије. Међутим, Шнеерсон као директор заузима низак јавни профил унутар покрета и он ће говорити јавно само једном месечно, пружајући свом тасту и другим члановима покрета простор да чешће иступају. Иначе ова организација била је и остала једна од најјачих јеврејских организација у свету са широким утицајем и бројним следбеницима.

Рабин Јозеф Исак Шнеерсохн умро је у Њујорку 1950 године чиме се Шнеерсону отворила могућност и он је затражио да га на месту врховног Рабина замени. Рабин постаје 1951, годину дана након смрти свог таста, рабина Јозеф Исака Шнеерсохна, и у потпуности преузима вођство у Лубавитчер покрету. Предводио је покрет све до своје смрти у 1994 године. Значајно је проширио своје активности у читавом свету и основао светску мреже институција за ширење Јудаизам међу народима. Оснивао је посебне школе, вртиће, синагоге, Шабад куће, и друге уставе - а покретане су под покровитељством, Merkos L'Inyonei Chinuch образовног огранака Шабад покрета.

Његов фокус на месијанству је контроверзан и остаје поларизован унутар јудаизама. Током свог живота, па чак и после његове смрти, део његових следбеника сматрали су га јеврејским Месијем, а цео покрет Шабад Месијаством - очекујући његов повратак, као Месије. На његову иницијативу, отварају се центари и сефардске заједнице у Мароку и Француској, као и у земљама као што су Бразил, Аргентина, Аустралија, у касније такође и у Индији, Кини, Тајланду, Непалу.

Шабад и Лубавитчер покрет имао је дубоке корене у Руском царству. Након Октобарске револуције уништено је мноштво база покрета, али је остаоло много тајних следбеника и „острва“ за тајне активности у правцу очувања Јудаизма. Рабин Јозеф Исак Шнеерсохн, а касније и његов зет Рабин Менахем Мендел Шнеерсон били су врло активан у тој борби за очување јеврејске заједнице у Совјетском Савезу и када су ту борбу водили из САД. У свим приликама апеловали су на стране владе и јеврејске заједнице да утичу на заустављање анти-јеврејске погрома у царској Русији иако тих погрома није ни било већ само појединачних страдања уобичајених за то време. Таква иста пропаганда и притисци наставили су се и у време Совјетског Савеза па је због таквог деловања Рабин Јозеф Исак два пута хапшен а једном и осуђен на смрт али је у оба случаја убрзо пуштен. Оно што је за те периоде карактеристично и поред наводно тако великог притиска од стране царске Русије и Совјетског Савеза и Рабин Јозеф Исак и касније његов зет Рабин Менахем Мендел несметано путују по целом свету и враћају се у Русију или Совјетски Савез.

Није ли можда и тај рад на очувању и ширењу Јудаизма у Русији Рабина Јозефа Исака Шнеерсона и касније његов зета Рабин Менахема Мендела Шнеерсона двојице најистакнутијих и утицајнијих Јевреја био заснован управо на овим горе стратешким поставкама где се непостојећи антисемитизам само користи као оруђе за отварање и оних врата која са вером и верским деловањем немају додирних тачака. Јесу ли и ова два рабина као и остали Јевреји истим горе изнетим оруђем нападима, пропагандом, и прозивкама за антисемитизам само тражили и остваривали привилеговане позиције у Привреди и осталим друштвеним делатности – ради профита а не ради одбране Јудаизма.

Текст припремило уредништво
/Српске политике/Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP