Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 110544
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6759281
Ko je na sajtu?
Imamo 52 gosta na mreži

RUSIJA RAZOČARANA SRBIJOM ZBOG PRISTAJANJA NA ULTIMATUM


12.09.2010. / ree-Akademediasrbija

Poruka iz Moskve srpskim vlastima !

"Na naše ponude diplomatske pomoći u povodu nove rezolucije vlasti u Beogradu reagirale su pristojnim odbijanjem, kaže predsednik Odbora ruske Dume Kosačov."

Predsjednik odbora za međunarodnu politiku ruske Dume Konstantin Kosačov izjavio je da se boji da će Srbija izgubiti i dio svog teritorija i poštovanje u svijetu nakon prihvaćanja da zajedno s EU usuglasi rezoluciju o Kosovu, piše današnji Press.

- Bojim se da će odstupanjem od načela nepovredivosti granica vlasti u Beogradu izgubiti i svoj historijski teritorij te svako poštivanje unutar međunarodne zajednice. Time su naši srpski prijatelji vlastitu rezoluciju sami doveli do apsurda, a u međunarodnoj zajednici ovim gube svaki kredibilitet - rekao je Kosačov. Dodao je da kao posljedicu prihvaćanja takve rezolucije „možemo očekivati novi val priznanja neovisnosti Kosova, jer druge države neće moći čvrsto zastupati teritorijalni integritet Srbije kad sama Srbija od njega odustaje".

- Na naše ponude diplomatske pomoći u povodu nove rezolucije vlasti u Beogradu su reagirale pristojnim odbijanjem. Nisu prihvatili ni ponude za pravne konzultacije i stratešku potporu skupine Šangajskog sporazuma na idućem zasjedanju Glavne skupštine UN-a. Očigledno se Srbija odlučila na dogovor sa svojim zapadnim partnerima i na odustajanje od svojih zahtjeva na GS UN-u. Osobno mislim da im to neće donijeti ništa dobro, ali poštujemo njihovu suverenu odluku i na tom putu im želimo mnogo sreće - objasnio je Kosačov.


/ Press /Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP