Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 108578
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6713290
Ko je na sajtu?
Imamo 94 gosta na mreži

NIKO SE JOŠ NIJE JAVIO DA USVOJI KERUŠU MILUBEOGRAD - Ni posle pet meseci od kada je nepoznata osoba odsekla sve četiri šape keruši Mili još se niko iz Srbije nije javio za usvajanje, a ukoliko se nešto ne promeni u naredna dva meseca, moraćemo da redefinišemo kriterijume za njeno usvajanje, izjavio je pomoćnik gradskog sekretara za Sektor zoohigijene Vladimir Terzin.

Terzin je rekao da su do sada stigle tri prijave iz inostranstva, ali nijedna iz Srbije, kao i da usvajanje životinja u Srbiji nije razvijeno kao u svetu. "Mi bismo, naravno, mnogo više voleli da humanost i želju da udome Milu pokažu i ljudi iz Srbije i u narednom periodu veliku pažnju posvetićemo edukaciji građana i promovisanju ove vrste humanost", rekao je Terzin.

On je dodao da su ostvareni kontakti s porodicama iz inostranstva, koji su obavešteni da u ovom trenutku keruša Mila ne može biti data na usvajanje porodicama izvan Srbije, jer se tek navikava na proteze. "Proteze su zaista jedinstvene, pa keruša mora da bude pod nadzorom veterinara koji su je do sada pratili. Sve tri porodice su iskazale razumevanje za ovakav stav i ostale dosledne da će želeti da usvoje Milu i nakon perioda adaptacije na pomagala", objasnio je Terzin.

                  
                      Policija već pet meseci na tragu zločincu, ali nikako da ga stigne ...


Terzin je potvrdio da su probne proteze završene i da se Mila u njima šeta, a da se zajedno sa stručnim timom Instituta "Rudo" radi na izradi specijalnih zglobova, kako bi joj se u najvećoj mogućoj meri olakšao život. "Očekujemo izuzetne rezultate i nadamo se da će Mila već sredinom sledećeg meseca značajno lakše funkcionisati", rekao je on.

Sekretarijat za komunalne poslove je pre dva meseca odredio uslove pod kojima Mila može da bude usvojena s obzirom na invaliditet psa - usvojitelj mora da ima obezbeđeno dvadesetčetvoročasovno prisustvo, da poseduje kuću sa dvorištem ili stan koji ima izlaz na zelenu površinu.

Prednost će imati oni koji nemaju psa ili imaju jednog psa veličine keruše Mile ili manjeg, a usvojitelj mora i da ima stalne i stabilne finansijske prihode zbog neophodne medicinske nege i njene pojačane ishrane.

Usvajanje Mile, takođe, biće moguće samo uz saglasnost budućeg vlasnika da stručna ekipa Veterinarske ustanove Beograd jednom mesečno ima pravo na pregled keruše i uvid u način na koji se ona neguje.

/Glas Javnosti/


Komentar : Pa sve novine pisale da će Tadić da je uzme. Šta bi od toga ?


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP