Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 110533
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6755555
Ko je na sajtu?
Imamo 65 gosta na mreži

KOŠTUNICA ZA ZAPAD GORI OD ŠEŠELJA !BEOGRAD - Lider DSS-a Vojislav Koštunica prešao je u očima EU i SAD za samo 10 godina put od čoveka koji je pobedio Slobodana Miloševića do najomraženijeg srpskog političara, praktično jedinog koji uz Vojislava Šešelja ni na jedan način nije prihvatljiv za Zapad, saznaju beogradski mediji.

Kako tvrdi Press, očigledan dokaz za to je poruka koju je Tomislavu Nikoliću preneo šef delegacije EU u Srbiji Vincent Degert, da ako misli da sarađuje sa Briselom, isključi bilo kakvu saradnju ili koaliciju sa sa Koštunicom.

"Degert je jasno rekao Nikoliću da naprednjaci mogu da sarađuju sa svim političkim akterima u Srbiji, pa čak i sa Velimirom Ilićem, osim sa Koštunicom i Vojislavom Šešeljem. Pri tom je veći akcenat stavio na Koštunicu nego na Šešelja", otkriva izvor Press-a koji je prisustvovao sastanku Degerta i Nikolića.

         
                           Koštunice Srbine - koga Zapad ne voli, taj je onda za Srbiju pravi !

Nikolić je upravo zato, odmah posle razgovora sa Degertom, izjavio da SNS i DSS neće moći da sarađuju ni pre ni posle izbora.

Potpredsednik DSS-a Miroslav Petković tvrdi da je danas Koštunica „trn u oku" svima, jer ne odustaje od borbe za očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

On naglašava da jedino Koštunica "neće u jednom trenutku pognute glave ući u lagano i tiho priznavanje Kosmeta".

"Koštunica nije bio omiljeni srpski političar za Zapad ni posle 5. oktobra. On jeste slavljen u našoj i svetskoj javnosti pošto je pobedio nedemokratski režim Miloševića. Ali, ni tada nije bio najomiljeniji. Odmah posle 5. oktobra krenuli su da ruše i buše politiku DSS-a, jer je on bio brana da partikularni interesi ostalih članica DOS-a budu ispred nacionalnih interesa", ocenjuje Petković.

Autor/izvor: SEEbiz/Press
Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP