Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 99219
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6606304
Ko je na sajtu?
Imamo 47 gosta na mreži

TAJNE KOJE NISU TAJNE - KO, KAKO I ZAŠTO CEPA BALKAN I SRBIJU ?


24.09.2010. / ree-Akademediasrbija

Ako ne znamo, zašto ne pitamo, ako znamo zašto ćutimo ?

Smatra se da je imperija Rotšildovih, jedan od „stubova“ Novog svetskog poretka. Ne samo da se ova porodica, koja potiče iz Nemačke smatra medju tri najbogatije na planeti , što naravno prati i politički uticaj, već se smatra da se i jedno i drugo svake godine uvećava.

Apetiti su nezasiti , stvaraju imperije, gutaju male zemlje, od uspešnih stvaraju neuspešne i „gubitnike tranzicije“. Več odavno su došli na Balkan i rastočili Jugoslaviju, sada je na redu Srbija. Velika porodica i veliki apetiti pa je ovaj deo sveta „pripao“ Natanu Filipu Rotšildu.

Četrdesetogodišnji Natan je sin Jakoba Rotšilda, od koga je nasledio bezbroj poslovođa, agenata, uticaj na vitalne političke, ekonomske, medijske i vojne institucije širom sveta, pa čak i čuveno “Butrint“ arheološko nalazište u Albaniji. Kompanije i korporacije ,,RIT Capital“, ,,Atticus Capital“, ,,JNR Limited“, ,,NM Rothschild“, ,,Vanco“, ,,Trigranit“, ,,British Petroleum“, „Rio Tinto“ su samo deo izvora sredstava koje stoje na raspolaganju ovom lidero Novog svetskog poretka u pohodu na Istok. Za tu svrhu, na usluzi su mu, pored cele zapadne nomenklature u okviru EU, NATO-a, Velike Britanije i brojni finansijski visoki politički operativci širom Balkana i Evroazije medju kojima je predvodnik Soroš.


                                               

                                                              Djerdj Soroš

Natan Rotšild u Srbiji nastupa u više kolona , pomoću kojih nastoji da zauzme energetske potencijale, rudarske basene, energetiku, prehrambenu industriju, medijsko tržište…Na prvom mestu se nalazi, već duže vreme na Balaku dobro poznat Đerđ Soroš, koji predstavlja glavnu polugu ekspanzije Rotšildovih ka Istoku i desbna je ruka Natana Rotšilda u Srbiji.

ĐERĐ SOROŠ I VEZA SA ROTŠILDIMA

Soroš je mađarski Jevrejin (Hazar), rođen u Budimpešti 1930. godine kao György Schwartz, a roditelji su 1936. promenili prezime u Soroš. Školovao se u Londonu i pedesetih godina odlazi u SAD. Značajnu ulogu u njegovom razvoju imao je čuveni hazar Karl Poper , koji je u početku aminovao projekte Soroša i bio njegov guru. U svetu se ovaj ,,sivi kardinal“ prikazuje kao ,,Robin Hud kompjuterskog doba“, zato što tobož, uzima novac od bogatih država i srdačno ih “deli” Istočnoj Evropi i Rusiji, preko svojih fondacija. Kakva sramotna laž, kada se pogleda šta njegove donacije podstiču u državama gde ih donira.

Iza tih donacija se krije nasilno instaliranje ,,demokratije“ i ,,građanskog društva“ u zemljama koje su napaćene i iscrpljene u komunizmu, a taj komunizam su ove zemlje pre skoro jednog veka “ugurali” upravo njegovi gospodari - ti isti Rotšildi !

Soroš je karijeru gradio finansijskoim špekulacijama širom sveta i to najviše zahvaljujući svojoj familiji investicionih fondova ,,Kvantum Fond“, u kome su direktori, istovremeno i njegovi agenti, italijanski i švajcarski finansijeri.

Veza Soroša i Rotšilda se ostvaruje preko mreže poverljivih ljudi iz koji sede u upravnim odborima fondova, trustova, kompanija, banaka… Jedan od takvih je bio izvesni Ričard Kac, takođe Hazar, član odbora ,,Kvantum Fonda“. U isto vreme je bio na čelu ,,Rotšild Italija S.p.A.“ i u odboru komercijalne banke ,,N.M. Rotšild & Sinovi“ u Londonu. Drugi važan igrač je Nils O. Taube, takođe član Kvantuma i partner investicione grupe ,,Sent Džejms Plejs Kapital“, koja sada pripada Natanu Rotšildu.

Veza se ostvaruje i preko Sosijete Ženeral Banke, u kojoj se nalazi direktor Michael Cicurel, predsedavajući menadžmenta Edmunda Rotšilda i član saveta Rothschild & Cie Banque.Takođe, čest partner Soroša je bio i Džejms Goldsmit, opet Hazar, inače rodjak rođak dinastije Rotšild.

Soroševa mreža u Srbiji

U Srbiji, Soroš - “sivi cardinal” vrši pripremu terena za Natana Rotšilda i predstavlja značajnog kreatora političke, pravne, privredno-finansijske, kulturne, medijsko-informativne slike našeg novog društva. Na tom putu nastoji da istisne SPC , srpski jezik, ćirilično pismo, istoriju Srba, srpski patriotski nacionalizam…Svoju mrežu uticaja izgradio još tokom devedesetih godina poćevši preko ,,Fonda za otvoreno društvo“, ,,Fonda za humanitarno pravo“, ,,Helsinškog odbora za ljudska prava“ , ,,Beogradskog kruga“, ,,Evropskog pokreta“, ,,Centra za antiratnu akciju“, ,,NUNS-a“, ,,ANEM-a“, ,,OTPOR-a“…itd.


                                     

                                               Mreža koja plete mrežu

Danas, sve vodeće nevladine organizacije u Srbiji jesu istureno odeljenje Rotšilda i zadužene su, ne samo da ostvare što veći politički uticaj, već i novo psihološko oblikovanje srpske nacije. Putem permanentnog inputiranja niže vrednosti, primitivizma, genocidnosti, zločinačke naravi i kolektivne krivice, ove inače fantomske organizacije sa minimalnim brojem članova, žele stvaraju strah i sramotu u narodu, koji treba da se materijalizuju u vidu indiferentnosti Srba prema komadanju zemlje, rasrbljavanju ili bolje rečeno, kolonizaciji zemlje. To se sprovodi i u formi “Liberalizma” koji treba da metastazira u najvažnije institucije države, potom u porodici, naciji, tradiciji, kulturi…te na taj način obezbedi nesmetan prodor stavovima , načelima i pravilima Novog svetskog poretka i Rotšildovoj imperiji.

Pored gore pomenutih organizacija, vrlo aktivno u ovoj ofanzivi učestvuju još i ,,Yucom“, Beogradski centar za ljudska prava, Građanske inicijative, Centar za kulturnu dekontaminaciju, Žene u crnom, Inicijativa mladih… Glavni promoteri ove antisrpske histerije su već dve decenije Sonja Biserko, Nataša Kandić, Biljana Kovačević-Vučo, Borka Pavićević - žena advokata Nikole Barovića, Miljenko Dereta, Vojin Dimitrijević, Srđa Popović, Mirko Đorđević, Biljana Srbljanović, Zoran Ostojić, kao i novinari “Vremena” Petar Luković, Teofil Pančić, kao i ostale, nama po zlu, dobro poznate Soroševe vedete.

                                             
                                         Sestre po zlu : Kandićka i Ponteova
                                     
Takođe, Soroš stoji iza forsiranja navodnog antisemitizma, koji se pripisuje ,,srpskom ksenofobičnom društvu“. Za to su zaduženi Filip David, Jovan Bajford, Laslo Sekelj… U skladu sa tim su razni ,,incidenti“, preteća pisma, skrnavljenje spomenika, grafiti…Nije zgoreg reći da “Fond za otvoreno društvo” direktno stoji finansijski i ideološki iza organizacija koje se bore za prava homoseksualaca i lezbijki :Labris, ,,Queeria“, ,,Gay Serbia“...

Marketing, medijska i logistička podrška ovom subverzivnom projektu rastakanja Srbije se obezbeđuje preko ,,nezavisnih“ medija, kao što su B92, Studio B, Tv Pink, Tv Panonija, udruženja ANEM-a i tv stanica – RTV Dević, RTV Globus, RTV Kraljevo, RTV Nišava, RTV Pančevo, RTV Spektar, RTV Trstenik; radio stanica – Radio 021, Bum 93, Radio Sombor, Radio Indeks, Radio Subotica, Radio Pirot, Radio Ozon i posebno preko radija ,,Slobodna Evropa“…

Treba znati da su se kablovska mreža SBB i satelitska televizija TOTAL TV, koje su u ekspanziji u Srbiji, nalazile do sredine 2007. direktno u vlasništvu Soroša.

Doprinos ovom usmerenom informativnom “jedinstvu” daju produkcijske kuće ,,VIN“ i ,,PG Mreža“. Preko Media centra se godinama dodatno obezbeđuje publicitet, tobožnjem “nevladinom sektoru”.

                           
 
                           Najveći pljuvaći po svemu srpskom : Teofil Pančić i Petar Luković

Pored elektronskih medija, na Soroševom spisku se nalaze dnevni listovi i časopisi ,,Danas“, ,,Vreme“, ,,Evropa“, ,,Republika“, asocijacija lokalnih nezavisnih medija ,,Local press“(listovi ,,Pančevac“, ,,Kikindske“, ,,Vrannjske novine“ , ,,Naša reč“…), izdavačke kuće Samizdat, Dan graf, Stubovi kulture, Fabrika knjiga, Klio, Aleksandrija pres, Rende… Dalje, distributeri knjiga ,,Bukbridž“, Beopolis… Pod istom kontrolom se nalaze info agencija Sense i dve vodeće informativne agencije u zemlji, Beta i Fonet. Ove agencije su istovremeno i podružnice AP(Asošijeted pres) i Rojtersa, koje su u vlasništvu Rotšilda još od 19. veka. Soroš je ostvario infiltraciju i u kulturne i prosvetne institucije, pozorišta, Narodnu biblioteku, Istorijski arhiv, SANU… Oko sebe je okupio veliku grupu glumaca, reditelja, dramskih pisaca, muzičara, književnika, naučnih radnika, analitičara, bivših diplomata…pomoću kojih radi na animiranju što većeg broja pristalica.

Preko dva Gorana : Markovića čiji je mentor Bernar Levi, veliki prijatelj Bernara Kušnera i Paskaljevića se vrši satanizovanje Srba na filmskim festivalima. Valja pomenuti i sledeće obrazovne organizacije Soroša: Univerzitet Union, Alternativna akademska obrazovna mreža(AAOM), Beogradska otvorena škola, Centar za ženske studije (nastao iz feminističke grupe ,,Žena i društvo“)… U njima se vrši regrutacija budućih Soroševih najamnika. Centar za unapređivanje pravnih studija Hjuman Rajts Voč(HRW) je takođe prisutan. U istom taboru se nalazi CESID i ostale organizacije, koje se bave ispitivanjem javnog mnjenja i koje odredjuju navodni “politički i društveni rejting” ovih i drugih organizacioja i marionetskih stranaka .

Politička akvizicija Soroša

Pored ,,nevladinog“ sektora, Soroševe ruke se nalaze na finansijama, koje se kontrolišu preko raznih ,,eksperata“ (G17+) finansiranih posredstvom ,,Otvorenog društva“.

Ovome treba dodati, da Soroš ima učešće u ,,Sosijete Ženeral“ banci, koja zauzima značajan prostor na finansijskom tržištu, a u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj kupio je Eksim banku (SEEF Holding ltd Walkers je fond koji pripada Sorošu i sedište mu je na Kajmanskim ostrvima). Haški tribunal se takođe značajno finansira od strane tajnih Soroševih fondova.

Najagilniji ogranak Soroša u političkom životu pored ,,nevladinog“ sistema, i stranke G17+ u Srbiji je koalicija okupljena oko LDP i Čedomira Jovanovića, koji je na parlamentarnim izborima bio najskuplja Rotšildova investicija. Ova krajnje antisrpska grupacija zajedno sa “gostima” radio emisije ,,Peščanik“ pri B 92, najbrutalnije i najglasnije godinama artikuliše zamisli Rotšildovih. “Spiritus agens” ove skupine je Latinka Perović, rodonačelnik savremenog liberalizma u Srbiji.


                                     
                                      Guru Liberala : Perović i "dobar dečko"

Treba reći i to da uticaj Soroša ide i preko Demokratske stranke. Najbolji primer za to je bio izbor anonimusa Olivera Dulića, kadra Sonje Liht, za predsednika Skupštine Srbije, a potom njegovo napredovanje i konačno uzdizanje u sam vrh vlasti u Srbiji same Sonje Liht, za koju jednostavno čovek ne može naći osobinu ili intelektualnu odliku koja bi joj se pripisala u pozitivnu reference za Srbiju.

Kakvi su interesi Rotšilda na Kosmetu i u Vojvodini ?

Značajna preduzeća Rotšilda na ovim prostorima su ,,Carlyle Group“ i Međunarodna krizna grupa (MKG) koja na čelu sa Sorošem, vodi višegodišnju kampanju za nezavisno Kosovo. Grupu, pored Soroša, finansiraju je i Rupert Mardok (Sky medijska kuća), Goldman Saks, DžP Morgan… Među članovima ove grupe se nalaze ili su se nalazili poznati srbomrzac Marti Ahtisari, Džejms Lajon, Morton Abramovič, Luiz Arbur, Bžežinski, ubicaVesli Klark, Mihail Hodorkovski, Torvald Stoltenberg… Dakle sastav tima se menjao, ali ne i antisrpska politika.

Potpuna nezavisnost Kosova je interes Rotšilda, jer ono predstavlja ,,srpski Kuvajt“, sa ogromnim rezervama olova, cinka, zlata, uglja… Soroš je od okupacije KiM-a uložio mnogo napora i novca, da Trepču otme za Rotšilde. Važnu kariku je predstavljao predstavlja Agron Dida, zamenik u Ministarstvu energije i rudarstva kosovske vlade, koji je na to mesto došao iz KFOS-a (Soroševe trgovinske kompanije ). Nezavisnost Kosova je dakle od suštinskog interesa za Rotšildove rudarske i metalurške kompanije, koje bi u takvoj situaciji imale čist prostor za preuzimanje deficitarnog rudnog blaga i energetskih resursa.

U međuvremenu je kompanija Alferon kupila metalurški kombinat “Feronikl” , koji poseduje nekoliko površinskih kopova. Alferon je u vlasništvu trojice kazahstanskih biznismena inače čitaj Rotšildovih tajkuna, jedan od njih je ponovo Hazar – Aleksandar Maškevič, koji je i predsednik Evro-azijskog jevrejskog kongresa, koji čini deo ENRC (Eurasian Natural Resources Corporation). Na čelu ENRC i Alferona se nalazi Johannes Sittard, Rotšildov agent i do skora desna ruka Lakšmi Mitala (takođe jednog od Rotšildovih investitora na terenu. Pored Alferona, na Kosmetu je prisutna i “Global Stil” Co u vlasništvu Pramoda Mitala, brata Lakšmija Mitala preko svoje bugarske podružnice Kremikovici, koju su kupili 2005. godine. Ova kompanija je kupila fabriku Lamkos za pocinkovanje čelika iz Vučitrna. Treba reći da je ista kupila i livnicu “Lemind” iz Leskovca, i Zastava Kovačnicu iz Kragujevca.

Uporedo sa ovim, Soroš širi svoj uticaj preko Kosovskog fonda za otvoreno društvo (KFOS) i ostalih organizacija i firmi “ćerki” , finansiranjem medija kao što su Koha ditore, političara Veton Suroi, koji je spona sa tajnim organizacijama moćnika kao što su naprimer Bildeberg ! Na istom linku se nalazi i Ekrem Luka koji je kupio Pećku pivaru… Preko ,,Balkan Human Rights Network“ organizacije I srpske filijale koordiniše se rad ostalih nevladinih podružnica na Kosovu.

Takođe, Soroš je obezbedio i privilegovan položaj „Alkatel“-u, mobilnom operateru na Kosovu, koju indirektno kontroliše preko ,,Globalstar L.P.“

Pored zalaganja za otimanje Kosova i Metohije, Soroš i MKG pažnju sada usmeravaju ka Vojvodini, koju, u saradnji sa korumpiranom i izdajničkom pokrajinskom upravom u kojoj glavnu reč vode iza scene hrvatski i madjarski igrači. U tom smislu se forsira ,,Pandunavski projekat“ iza kojeg stoje Nemačka i Austrija. Vojvodina bi prema toj zamisli, trebala da se otcepi od Srbije i „ugura“ u jednu podunavsku Konfederaciju u formi nove ,,Evropske regije“. Bivši arogantni nemački ambasador Cobel je pre odlaska , ne slučajno, izmedju redova otkrio ove tajne planove . Na terenu se projekat sprovodi kupovinom vojvodjanskih poljoprivrednih kombinata, šećerana, mlekara, uljara, banaka… Poljoprivredna zemljišta u sve većem broju kupuju Hrvati, koji su već kupili nekoliko najvažnijih prehrambenih preduzeća. Agrokor je preuzeo Dijamant iz Zrenjanina, Frikom… Nekse Grupa je kupila Polet IGK, ,,Stražilovo“, ima udeo u firmi građevinskog materijala ,,Toza Marković“, takođe poseduje i fabriku za proizvodnju kreča i kamena ,,Jelen Do“, kupljen je Somboled…

S druge strane i Austrija i Nemačka pozicioniraju takodje svoje kompanije u Vojvodini . Nemačka kompanija ,,Nordzucker“ je kupila direktno ili posredno postala vlasnik nekoliko šećerana u Vojvodini. Sa MK komercom je osnovala kompaniju Sunoko, i na taj način došla do desetine hiljada hektara zemljišta. ,,Štada“ je kupila Hemofarm, a VAC je kupio novosadski Dnevnik, koga sada transformiše u akcionarsko društvo pod veoma neobičnim okolnostima. Austrijska „Erste bank“ je za sedište izabrala Novi Sad, gde su se takođe smestile „OTP“ bankarska grupa i „Metals“ banka. Sa ovim koincidira i sve intenzivniji ulazak mađarskih kompanija u Srbiji i regionu zajedno sa jačanjem političkog uticaja mađarskih vlasti , iza kojih stoji Natal Rotšild, u čemu svesrdno pomaže udvorička politika i politika nezameranja koju vodi predsednik Srbije Boris Tadić.

Treba reći i da se sksoro svi projekti realizaciju pod okriljem „Krovnog projekta“ - ,,Alpe-Adria“, koji predstavlja reinkarnaciju bivše Habzburške monarhije .

Investicioni fondovi

Posebno su u zadnjem periodu opasni za spsku privredu investicioni fondovi sa Devičanskih i drugih egzotičnih ostrva, koji su u prividnom vlasništvu ,,ruskih Jevreja“ ,zapravo Hazara. Najmoćniji među njima je ,,Salford“ sa Devičanskih ostrva, iza kojeg stoji Boris Berezovski sa kapitalom Rotšilda. Fond je osnovan 2001.godine u Londonu i danas poseduje skoro celokupnu mlekarsku industriju u Srbiji (Imlek, Novosadska mlekara, Mlekara Subotica, Impaz, Zemunska mlekara), Bambi koncern, Knjaz Miloš… Osnivač Salforda je Judžin Džefi, Hazar iz Rusije, koji je karijeru gradio u “Alfa banci” iz Rusije, koja je vezana za Borisa Berezovskog i Fridmana. Dali vam je jasno sada ko su monopolisti u proizvodnji mleka u Srbiji koji danas izazivaju veštačke nestašice I dižu ne samo cene mleka neko I drugih prehrambenih proizvoda kojih Srbija ima i za izvoz, suncokretovo ulje, margarine, mlečni proizvodi, uljane repice , šećera itd.

Član u upravnom odboru “Salforda” je Lord Tim Bel, nekadašnji savetnik Margaret Tačer, koji je vrlo blizak sa Berezovskim, Rupertom Mardokom, Viktorom Juščenkom, a bio je u dobrim odnosima sa Jeljcinom…Osim toga, predsednik ovog fonda je Klaus Mangl koji je sa Borisom Berezovskim vršio prodaju Mercedesovih automobila u Rusiji.

Pored Salforda, svoju poziciju jača ,,Ashmore“ investicioni fond, koji je preuzeo ,,Carnex“ od Midlend Risorsiza. Ašmor se nalazi pod kontrolom Rotšildovog Atikusa. Naime, vlasnik Ašmora je Majkl Benson, nekadašnji član ,,Amvescap-a“, kompanije u kojoj se nalazi kapital Atikusa.

,,Midlend Resources“ je treći značajan investicioni fond u Srbiji kojim upravljaju Aleksandar Šnajder i Eduard Šifrin, obojica Hazari. Midlend grupa je posredni vlasnik hotela Park i Kasina ,najstarijig beogradskog hotela , i zamislite sada luke Pančevo!

Treći vid kolonizacije Srbije vrše kompanije u oblasti građevinarstva, rudarstva, metalne industrije, finansija, bankarstva, izdavaštva od kojih je većina direktno vezana za Rotšilde. Jedna od najaktivnijih u regionu je ,,Trigranit“, sa sedištem u Budimpešti, koja je za poslednjih nekoliko godina izrasla u regionalnog giganta i lidera u krupnim investicionim projektima. Izgradila je niz poslovno-finansijskih centara u Poljskoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Rumuniji, Bugarskoj a u Hrvatskoj će graditi sportsku arenu od 20 hiljada mesta. U Srbiji, “Trigranit” -u je poverena izgradnja železničke stanice,,Prokop“ koja do danas nije započeta iako je samo ministar Mrkonjić dva puta otvarao radove i ostali političari još tri puta !

Podružnica ,,Riotinto“ jedne od najvećih svetskih rudarskih kompanija sa sedištem u SAD je dobila koncesije da eksploatiše rudu bora, koje ima još jedino u Kini i Turskoj a naročito je bogata na nalzištima u okolini Baljevca na Ibru. Prisutne su i ostale svetske rudarske kompanije; “Glenkor” koju kontroliše preko svog agenta Marka Riča , Felps Dodž u kojoj se nalazi kapital ,,Atikusa“ - Rotšildovog investicionog fonda. Ove dve kompanije konkurišu za preostale rudarske basene u Srbiji. Preko indijske kompanije ,,Mital“ je kupljeno je uspešno preduzeće “Magnohrom” iz Kraljeva. Inače porodica Mital je dugogodišnji zastupnik dinastije Rotšild. U upravi Mitala mesto zauzima Vilbur Ros, dugogodišnji bankar Rotšilda. Pored Mitala, sa istoimenom porodicom, Rotšildi drže i ,,FildFreš Fuds“, kompaniju koja se bavi proizvodnjom i izvozom hrane iz Indije.

Bankarski i finansijski sektor se, takođe, nalazi pod dominacijom dinastije Rotšild. Vodeće banke u Srbiji”, kao što su “Banca Intesa”, “Credit Agricole”, “Unicredit group”, “Societe General” su pod kontrolom Rotšilda. Poluga kojom se obezbeđuje njihova kontrola je Anton Bernhajm , koji se nalazi na čelu “Delta Đenerali” grupe. Grčka banka ,,Laiki“, se nalazi pod kontrolom „Marfin” finansijske grupe, u kojoj se nalazi Rotšidov kapital.

“Marfin” grupa je preko “Verano motorsa” došla u posed nekadašnjeg trgovinskog giganta na Balkanu “Robnih kuća „Beograd “. ,,Piraeus“ banka se nalazi na linku “ING” finansijske grupe iz Holandije, koja je povezana sa Rotšildovim ograncima “Barklejs/ABN”. Hazar Šandor Čanji, jedan od navodnih suvlasnika “Trigranita” omogućuje Rotšildu širenje u oblasti bankarstva sa “OTP” bankarskom grupom koja je u Srbiji kupila tri banke manje domaće banke : Kulsku, Nišku i Cepter banku. “Metals” banka iz Novog Sada je kupljena posredstvom Rotšildovog ,,JNR Limited-a“(Jacob and Nathaniel Rothschild), investicionog fonda. Mladi Rotšild kontroliše i mađarsku naftnu kompaniju MOL, takođe preko Čanjija. Inače MOL je na srpskom tržištu prisutan od 2005. godine i ozbiljan je kandidat za učešće u privatizaciji naftne industrije u Novom Sadu.

Treba reći i da je NM Rothschild finansijski savetnik “NLB” - Continental, slovenačke bankarske grupe, koja je nastala iz nekadašnje Ljubljanske banke (NLB – Nova Ljubljanska Banka). Uz ovu banku je i LHB banka iz Frankfurta koja je nekada bila zajednička izvozna banka svih jugoslovenskih republika i u kojoj je svoj udeo od 25% osnivačkih akcija srpska vlada menjala sa Slovenijom za 100% beznačajnih akcija jugoslovenske banke u Parizu, koja je ubrzo bankrotirala. Iako odnosi – čitaj dugovi stare Ljubljanske banke sa štedišama i firmama, ne samo u Srbiji, nego u BIH (Republici Srpskoj), Hrvatskoj i Makedoniji nisu izmireni, NLB se u Srbiji favorizuje ne samo u bankarskom sektoru nego kao i sponzor sportskih takmičenja ( NLB košarka liga) čime širi svoj uticaj preko korumpiranih domaćih političkih moćnika.

Spomenimo da je u knjzi “ Komitet 300” koju je izdala beogradska Politika, Ljubljanska banka ubrojena medju dve stotine svetskih bankarskih i finansijskih institucija, koje direktno finansijski pomažu tajnu svetsku vladu “ Bildeberg” čiji je tadašnji predsednik Marko Voljc, mason visokog stepena i član Bildeberga.

/Nastaviće se/

Srpska dijaspora Evroazije/
в  Рубрика: ЭКСКЛЮЗИВНОPodelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP