Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 108574
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6713228
Ko je na sajtu?
Imamo 97 gosta na mreži

КАРАЏИЋА ИЗДАО БЛИЗАК ПРИЈАТЕЉ !Хашког оптуженика Радована Караџића, који се скривао у Београду под лажним именом др Драган Дабић, издао је један од његових најближих сарадника, пише данашњи "Ало“. Ради се о човеку из Црне Горе који је органима безбедности те државе за позамашну новчану награду испричао где се крије ратни лидер босанских Срба. Ову информацију је за "Ало“ открио Караџићев адвокат Светозар Вујачић, а овакву верзију хапшења признао је и министар унутрашњих послова у влади Црне Горе Иван Брајовић.

“Као адвокат Радована Караџића могу да кажем да је човек који је знао где је он дао информацију МУП-у Црне Горе. Нека му служи на част то што је урадио, а знамо да је то учинио за велике паре. То је последњи човек за кога смо мислили да ће да изда. Надам се да ће га Бог врло брзо казнити зато што је то урадио“, рекао је Вујачић за "Ало“.

Име човека који је "продао“ Радована за сада зна само неколико људи из Караџићевог најближег окружења, али ће, како каже Вујачић, оно "једнога дана бити свима објављено“. Колика је новчана награда исплаћена за Караџићеву главу, Вујачић није могао да каже, али могуће је да се ради о целих шест милиона долара.

Наиме, америчка администрација је за онога ко би пружио информације које би довеле до хапшења Радована Караџића понудила пет милиона долара. Влада Србије такође је својевремено расписала награде за хапшење хашких бегунаца, а најбоље су се котирали Караџић и генерал Ратко Младић, чија су главе процењена на по милион евра.

Да је црногорска Агенција за националну безбедност дојавила српским колегама где се скрива Караџић, који је у међувремену променио идентитет и постао биоенергичар и исцелитељ Драган Дабић, индиректно је потврдио и министар унутрашњих послова Црне Горе Иван Брајовић у емисији "Жива истина“ на ТВ "Ин“, који је рекао да је та ствар "државна тајна“. Међутим, у српској служби безбедности тврде да им Црногорци нису пријавили Караџића.

“Информацију о томе где се скрива хашки оптуженик нисмо добили од Агенције за националну безбедност Црне Горе“ речено је листу "Ало“ у кабинету директора БИА.

Лука Караџић није хтео да открије да ли зна ко је издао његовог брата. На питање да ли је тачно да је дојава стигла из Агенције за националну безбедност Црне Горе, Караџић је одговорио: "Министру Брајовићу то треба да служи на част!"

Позивајући се на изворе блиске западним обавештајним агенцијама, британски дневник "Фајненшл тајмс“ је тврдио да су америчка и британска тајна служба "тесно сарађивале“ на обавештајним подацима о кретању Радована Караџића. Лист наводи да је српска служба безбедности добила "обавештење од стране агенције“ неколико недеља уочи Караџићевог хапшења. Исти извори додају да је бивши вођа босанских Срба имао заштиту у врху власти, али вероватно је сада та заштита ослабила.

Да је неко одао Караџића, сложио се одмах после хапшења и Миша Глени, некадашњи ББЦ-јев дописник са Балкана и аутор неколико књига о југословенским ратовима.

“Пошто МУП Србије тврди да није учествовао у његовом хапшењу, то је учинила нека друга служба. У Београду се сматра да је неко издао Караџића - вероватно за новац, а можда и због некаквог локалног политичког спора“, каже Глени.


Komentar : Pa sad , šta ćemo, zna se šta se nekada radilo sa izdajicama, ali jelda videćemo se još u onom fejsbuku u Politici na zadnjoj strani ...     


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP