Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 110533
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6755421
Ko je na sajtu?
Imamo 45 gosta na mreži

KOŠTUNICA : SVE ĆE NAS ŽRTVOVATI ZBOG EUPredsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da je vladajuća koalicija odlučujući se za politiku sadržanu u sloganu "EU nema alternativu", poručila da je spremna da sve žrtvuje zarad tog cilja.

Poštovanje za Srbiju kao i za sve druge zemlje: Vojislav Koštunica Koštunica je u intervju listu "Pečat" rekao da "ne treba imati nikakvih iluzija da su posle proglašenja jednostrane nezavisnosti Kosmeta evropske integracije Srbije u potpunoj funkciji ucenjivanja zemlje da uspostavi dobrosusedske odnose sa Kosetom".

Prema njegovim rečima, Srbija može da postiže najbolje ili najgore rezultate u unutrašnjim reformama, ali je za Brisel presudno da Srbija omogući da se Kosmet uspostavi kao država.

"Saučesništvo i kooperativnost Srbije u uspostavljanju odnosa sa Kosetom je za Brisel u ovom trenutku najvažnija stvar", ocenio je Koštunica.

On je kazao da je sadašnja vlast "obmanjivanje pretvorila u svoju politiku" i dodao da je jedna od možda najvećih obmana nametanje teme o ulasku Srbije u EU.

"Obmana se sastoji u tome što to uopšte nije tema današnje Srbije, jer će se pitanje stvarnog ulaska ili neulaska Srbije u EU rešavati za deset, 15, 20 godina", rekao je Koštunica, i dodao da je prava tema i pravi problem današnje Srbije to što EU podržava albanske secesioniste u pravljenju lažne države Kosmet.

"Ovaj problem se krije kao da ne postoji i umesto njega se obmanom nameće pitanje o ulasku Srbije u EU", rekao je lider DSS.

"Dakle, ako treba da definišemo današnji odnos EU prema Srbiji, on se sastoji u delovanju Brisela u korist albanskih secesionista uz prećutnu i svesrdnu podršku i saučesništvo današnje vlasti", rekao je Koštunica.

On je ukazao da je Srbija postojala vekovima i pre svake pomisli o postojanju EU i da je samim tim besmisleno opstanak Srbije vezivati za bilo koju trenutnu međunarodnu organizaciju, i dodao da Srbija sasvim sigurno može da bude i uspešna i napredna država i kao takva treba da odluči da li joj je u interesu ili nije da bude članica EU.

Odbacivši kritike da je to politika samoizolacije, Koštunica je istakao da Srbija ne može svoje državne i ekonomske interese jednostrano svesti samo na EU, već treba suprotno od svake pomisli na izolaciju da širi saradnju sa drugim uticajnim državama, a ne da je sužava samo na EU.

"Alternativa je da Srbija sarađuje sa svim državama i na istoku i na zapadu, kako bi unapređivala svoje ekonomske interese i branila svoje državne interese", precizirao je lider DSS, i dodao da ono što Srbija mora da uradi jeste da bude stabilna država sa jakom privredom kako bi saglasno svojim interesima mogla da bira koji je najbolji put kojim će ići.

On je rekao da DSS hoće da sarađuje sa EU ali i da EU poštuje Srbiju kao što poštuje sve druge države.

Koštunica je kazao da DSS zahteva da se izbori raspišu odmah sa ciljem da se promeni politika koja Srbiju vodi u potpuni slom.

/Pečat/Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP