Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 108580
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6713312
Ko je na sajtu?
Imamo 85 gosta na mreži

SLOVAČKI NACIONALISTI OGORČENI IZJAVOM PREMIJERKE RADIČEVE O KOSOVU !Opozicioni nacionalisti iz Slovačke narodne stranke (SNS) izrazili su danas ogorčenje zbog toga što je premijerka Iveta Radičova nagovestila moguću promenu sadašnjeg stava da Slovačka odbija da prizna nezavisno Kosovo.

Iveta Radičova izjavila da je moguća promena stava Slovačke o KosovuLider SNS Jan Slota zatražio je danas od premijerke da dođe u slovački parlament i izvini se zbog toga što je juče tokom obilaska slovačkih vojnika Kfora u bazi Šajkovac na Kosovu rekla da slovački stav, odnosno odbijanje da prizna Kosovo, nije večan.

"Ona bukvalno osporava rezoluciju Narodne skupštine Slovačke o Kosovu kada razmišlja da će se možda promeniti stav Slovačke prema nezavisnosti Kosova", kazao je danas novinarima u Bratislavi Slota.

Lider slovačkih nacionalista upozorio je premijerku Radičovu da sasvim sigurno nije u njenoj nadležnosti da menja rezoluciju parlamenta.

Radičova je tu izjavu, zbog koje je rukovodstvo SNS danas uz ogorčenje izrazilo i duboko uznemirenje, izrekla u bazi češko-slovačkog bataljona Kfora u Šajkovcu kada je odgovarala na pitanje čeških i slovačkih novinara da li će njena vlada do kraja mandata priznati Kosovo.

Radičova je naglasila da to zavisi od toga da li će se uspostaviti i kako će se odvijati dijalog Beograda i Prištine.

"Ako se uspostavi dijalog mi nismo nikada rekli da je naš stav večan", kazala je tada Radičova, ali je dodala da za sada Slovačka Kosovo ne priznaje.

I vladu Ivete Radičove obavezuje rezolucija slovačkog parlamenta od 28. marta 2007. godine, po kojoj ni Bratislava neće priznati nezavisnost Kosova ukoliko to bude protiv volje Srbije.

Protiv te rezolucije su glasali tada samo poslanici Stranke mađarske koalicije, koja od izbora 12. juna više nije u slovačkom parlamentu.Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP