Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 110533
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6755489
Ko je na sajtu?
Imamo 81 gosta na mreži

TADIĆ OČI U OČI SA PRVOM SUPRUGOM POSLE RAZVODA 1997


Predsednik Srbije na velikom iskušenju u nedelju u Pećkoj patrijaršiji

Osim toga što će biti jedini zvanični predstavnik države Srbije na svečanom ustoličenju patrijarha Irineja u Peći, predsednik Boris Tadić će u nedelju imati još jedno veliko iskušenje! Posle osam godina, otkako je otišla u manastir, Tadić će se prvi put sresti sa svojom prvom suprugom i velikom ljubavi iz mladalačkih dana Veselinkom Zastavniković, koja se zamonašila u ovom manastiru.

Predsednik je do sada nekoliko puta posećivao kosovske manastire Dečane i Gračanicu, ali je bilo upadljivo da je svaki put u Pećku patrijaršiju slao svog savetnika Mlađena Đorđevića. Na taj način je izbegavao da se sretne sa bivšom suprugom koja se posle pet godina koje je provela kao iskušenica 14. oktobra 2007. zamonašila i dobila ime Irina. Prema informacijama do kojih je „Alo!“ uspeo da dođe, ona dane u manastiru provodi potpuno isto kao i sve ostale monahinje obavljajući poslove koje joj određuje igumanija mati Fevronija.

- Irina najčešće radi kao kustos, brinući se o freskama. Pošto dobro zna engleski jezik, razgovara sa strancima koji dolaze u manastir i objašnjava im njegovu istoriju, umetničku vrednost i značaj njegovih relikvija - kaže izvor „Alo!“ upućen u život u ovoj svetinji. Naš izvor dodaje da se predsednikova bivša supruga ne libi ni poslova u manastirskoj štali, ukoliko joj to zapadne kao poslušanje.

Predsednik Tadić se sa Veselinkom razveo 1997. godine posle 16 godina braka, pošto se, prema izvorima „Alo!“, već bio zaljubio u njegovu sadašnju suprugu Tanju. Borisov fatalni susret sa Tanjom dogodio se na jednoj rodbinskoj svadbi kojoj Veselinka nije prisustvovala pošto nikada nije uspela da uspostavi dobre odnose sa predsednikovom majkom Nevenkom. Njen jedini greh, prema našim informacijama, bio je što je svekrva smatrala da kao ćerka podoficira iz Osjeka nije dovoljno dobra za njenog sina koji pripada akademskim krugovima, pa su zbog toga njih dvoje početkom osamdesetih morali da žive u skromnoj podstanarskoj sobici sa zajedničkim spratnim kupatilom u ulici Koče kapetana. Oni koji ih poznaju iz tog perioda tvrde da su se „puno voleli i puno svađali i bili ljubomorni jedno na drugo“. Kada su se posle deceniju i po zajedničkog života, navodno zbog Tadićevog neverstva, rastali, Veselinka se okrenula crkvi. Jedno vreme je radila i u saveznom Ministarstvu vera dok se na njegovom čelu nalazio Bogoljub Šijaković.

U pojedinim medijima se 2008. godine pojavila informacija da je predsednikova bivša supruga nestala iz manastira i da joj se izgubio svaki trag, što je izazvalo veliku pažnju i strah javnosti, ali je ona ubrzo demantovana iz same crkve. Razlog privremenog odsustva iz manastira, kako je rečeno, bila je poseta stomatologu u Beogradu.

Boris za patrijarha!

Svečano ustoličenje patrijarha Irineja je razlog što će se ponovo okupiti sve vladike SPC iz zemlje i dijaspore. Među vladikama se ovih dana prepričava i jedna zanimljiva pošalica.

- Najbolje bi bilo da u Peći ustoličimo Tadića uz prisustvo patrijarha Irineja i Hašima Tačija i na taj način ozvaničimo pravo stanje u crkvi - ispričao je jedan vladika aludirajući na sve očiglednije srastanje crkvene sa državnom vlašću.

V. Papović
/Alo/Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP