Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 121676
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6897425
Ko je na sajtu?
Imamo 36 gosta na mreži

IPAK NISMO JEDNAKI


12.10.2009./  Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

ŠTO JE DOZVOLJENO BOGOVIMA, NIJE DOZVOLJENO VOLOVIMA

(Latinska poslovica)

Nekoliko tv stanica je večeras (utorak uveče) prenelo izjavu predsednika Tadića, da to što su novinari poslali  sliku iz VIP lože na Marakani posle pobede nad Rumunima, ustvari nije to što su gledaoci videli, dakle  nije konzumiranje alkohola, pa ni ostali u VIP loži : ministarka sporta, ostali ministri, savetnici i nisu pili alkohol , već samo malo šampanjca.

Još reče predsednik Srbije mucajući: „ Ja ustvari i nisam, ali ako sam prekršio zakon, ja cu da platim kaznu „ ! Pazi sad , Predsednik kaže da će platiti kaznu ! Znači da je svestan da je pogrešio i da je poslao mnogo pogrešnih poruka svima nama. Kako bi to bilo lepo, da su i oni navijači rekli, kada ih je policija isto veče privela zbog konzumiranja alkohola u blizini stadiona: Dobro, pogrešili smo , platićemo kaznu“ .

Ali, što je život. Policija ih nabi u maricu, pravac sudija, pa „29“-ti ili Padinjak, moža i Zabela - trideset dana, možda i još koji više. Isto važi i za momke iz 1389 ili Obraza. No život kaže drugačije , ako piješ pivo - to ti je 30 dana ćorke plus još deset ako piješ iz flaše. Ali ako piješ šampanjac, e to je nešto drugo, sam ćeš birati kaznu, a šampanjac služba protokola. Za divljenje je odmah i izjava hitrog nam tužioca, da neće nikako podneti prijavu protiv onih iz VIP-a, jer se „to svečano trošenje alkohola od osoba u VIP-loži“ ne može nikako porediti sa onima koji piju pored stadiona. Tačno reče tako i još dodade: „ To je bio istorijski trenutak, dakle nešto sasvim drugo , pa mi ne pada na pamet da podignem optužnicu „ ! 

Istorijski trenutak, zamislite, a ja pomislio da smo odavno pobedili Turke, da ne kažem Amerikance, pardon Nemce, izvinjavam se - domaće izdajnike. Eto šta ti je televizija, pravo čudo. Zajebe čoveka čas posla.

 

  Živeli !


EPILOG

Predsednik Tadić će biti kažnjen zbog konzumiranja alkohola !
Neverovatno, ali istinito.


Predsednik Tadić, ministarka sporta i i još par gradskih funkcionera bili su u petak pred sudijom za prekršaje zbog kršenja zakona o zabrani korišćenja alkohola na stadionu nakon utakmice Rumunija  - Srbija.
Posle ove farse koja je trebala da pokaže kako državni fukcioneri na čelu sa Predsednikom kobajagi poštuju zakon, bilo bi dobro da pred sudije izadju ministri i državni funkcioneri, koji su od strane državnog revizora optuženi za nenamensko korišćenje para iz budžeta, što se naravno neće dogoditi, jer se radi o cifri od više stotina miliona dinara. A u Srbiji se odgovara i ide u zatvor za ukradenu veknu hleba i kilo kobasica (Kurir 15 . juli ), koje ukrade gladni i nezaposleni invalid, ali ne i onaj koji ukrade 100 i više miliona. Da ovaj narod nije sasvim lud, pokazuju rezultati izbora na opštini Voždovac, koji su delovali kao šamar vladajućem režimu u gradu i Srbiji. Ko to nije tako osetio, treba mu stvarno podeliti par vrućih šamara. Lično mislim da bi umesto novčanih kazni deset batina po guzici bile efektnija kazna za osudjene, jer što se para tiče pomenuti ih imaju  više nego dovoljno, a ovo drugo, ja lično pamtim još kada sam bio dete. Tako će Tadić sa "ekipom" pošto su "priznali" krivicu da plate po 40 hiljada dinara kazne (50 je inace maksimalno) jer je sudija uzeo u obzirom da im je to prvi prekršaj. I svi su na kraju bili srećni, te otišli da proslave srećan završetak - sa drugom flašom šampanjca, ovoga puta domaćeg zbog akcije "kupujmo domaće" .

 

                        

                                                                            " Peglanje Srbije " - dokle bre ?

 


 

 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP