Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 99213
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6606247
Ko je na sajtu?
Imamo 52 gosta na mreži

NOSTRADAMUS : CODE VATICANIA


18.10.2010 / Akademediasrbija 

Godine 1994, italijanski novinar Enza Massa u italijanskoj Nacionalnoj biblioteci u Rimu, našao je jedan neobičan rukopis iz 1629, pod naslovom: Nostradamus Vatinicia .

 

Nostradamus ( Michel de Notre Dame) , bilo je ime autora napisano na više mesta u unutrašnjosti rukopisa sa neizbrisivim mastilom. Ovaj rukopis smatra se da je Nostradamus poklonio svome sinu, mada ima i špekulacija da ga nije napisao on već upravo njegov sin, koji je isti poklonio docnije Papi Urbanu VIII. Nostradamus za vreme svoga života nije nikada objavio postojanje ovoga rukopisa niti ga je uvrstio u zbirku svojih dela, što ukazuje da je verovatnoja predpostavka da je autor rukopisa Nostradamusov sin za koga se inače govorilo, da takodje ima neke prekognitivne sposobnosti, a potpisao oca da bi rukopis dobio više na značaju. Tako je u javnost posle 400 godina isplivala još jedna zagonetaka u vezi sa čuvenim prorokom. Naime rukopis je poredjenjem sa nekim pismima Nostradamusa gotovo identičan rukopisu velikog proroka. Ipak zaćudjuje okolnost da o tome rukopisu Nostradamus nije govorio nikome za života .

Sadržaj rukopisa je veoma raznolik, od raznih kratkih predvidjanja do čudnih slika zamišljenog Pape sa odsečenom glavom i čitavog niza slika nekih čudnih stvorenja. Rukopis poznat danas kao "Vaticania Nostradami", se smatra da je zadnje proročanstvo Nostradamusa o poslednjim trenucima sveta i ljudske civilizacije kakvu poznajemo. Bizarne slike papa sa odsečenim glavama označava verovatno kraj civilizacije kroz simboliku smrti najmoćnijeg čoveka na zemlji tada , a verovatno i danas. Neobična bića i životinje su verovatno vizije budućih pokolenja ljudske ili neke druge rase, koja će naseljavati zemlju posle sveopšte apokalipse, tvrde neki istraživači proročanstava Nostradamusa

Takodje ima teorija da je Nostradamus knjigu dao svome sinu , koji ju je trebao predati Papi Urbanu VII. koji je za vreme Nostradamusovog života još uvek bio samo kardinal.

Među slikama u knjizi su sveštenici s telom pasa, žene sa sveštenicima (opskurne slike) , a posebno je zanimljiva slika papa koji ima tamnu boju kože. Tekst koji prati neke slike iz ove knjige kazuju prognoze dogadjaja, dok su druge opisi dogadaja koji su se obistinili za života Nostradamusa. Među slikama sveštenika sa glavom s telom psa, nalazi se jedna koja prikazuje kako na slici ova bića napadaju tamnoputog papu.

Tumačeći ovu sliku, istraživači teorija buduće apokalipse smatraju, da je Nostradamus predstavio kroz lik tamnoputog (crnca) pape, viziju najmoćnijeg čoveka na zemlji, koji je skoro dva milenijuma bio oličen uvek u poglavaru Katoličke crkve, a od Drugog svetskog rata u liku predsednika SAD – danas, predsednika Obamu. Dakle smrću “crnog Pape” tj. Obame, po ovoj Nostradamusvoj knjizi – slici započeće – apokalipsa.

Niko danas ne spori da je Nostradamus predvideo mnoge istorijske dogadjaje, medju kojima radjanje nacizma u Nemačkoj, čak i ime vodje Trećeg Rajha - Hitlera sa greškom samo u jednom slovu. Opisi “Blitzkrieg”-a , atentat na papu Ivana Pavla II, ogromne požare naftnih bušotina u Kuvajtu u ratu sa Irakom, pad Borisa Jelcina, rušenje kula bliznakinja i mnoge druge istorijske dogadjaje i katastrofe.

Analitičari dela Nostradamusa daju rezultate istraživanja po kojima je mnogo više onih koji smatraju vizije Nostradamusa istinitim, nego onih koji sumnjaju u njegove prognoze. Nostradamusovo proročanstvo je inače knjiga koja je najčitanija I kojoj je pozvećeno najviše tekstova posle biblije.

/Google vesti/
Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP