Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 97053
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6561652
Ko je na sajtu?
Imamo 37 gosta na mreži

JOSIP BROZ OSNIVA KOMUNISTIČKU PARTIJU


28.11.2009. / Akademediasrbija
Piše : Slobodan Maričić

Simpatično unuče Josipa Broza Tita od 65 leta sa nadimkom Joška, odlučio se da osnuje „ Komunističku partiju“ , valjda Srbije ? Umesto u svojoj uglednoj kafani „Čuburska lipa“, odlučio se da promociju svoje partije održi u drugoj kafani u Zrenjaninu.


Verovatno zato što mu se do sada dve partije koje je osnivao u  „ Lipi“ nisu baš „ zapatile “. Prva je bila neka „ Ekološka “ partija, a druga – valjda partija „ Zelenih “, koja se takodje brzo „ osušila “ . Treća sreća, verovatno misli Joška, zajedno sa desetak drugova, koji su se dali videti na promociji, osim dva kamermana i fotoreportera, koji su došli da obeleže dogadjaj. Ostatak osnivača najnovije Komunističke partije, koji stoje iza predsednika, verovatno su u ilegali i ne smeju da se pojave u javnosti zbog opasnosti od „nenarodnog režima“, koji bi mogao da ih eventualno zabrani.

Kažu da će za registraciju političkih partija ubuduće biti potrebno pet ili deset hiljada potpisnika. E to će već biti problem za članove ove partije, jer kako će ilegalci da se ofiraju pred vlastima. Znači stvar je unapred propala. Štampa je, zanimljivo, baš izdašno propratila ovaj osnivački skup, koji više ličio na sastanak odbora neke mesne zajednice, ali tako je počeo i deda Tito. Neki zluradi su rekli :  „u kafani počelo - u kafani će i da završi“, a drugi misle da bi predsednik ove nove Komunističke partije drug  Joška, bio bolji jatak za komuniste koji su danas u ilegali, nego predsednik partije. Treći se čude da ne dodje na osnivanje partije drčni čičica - general Mirković, koji se smatra jedinim komunistim u ovom delu Evrope. Vrlo moguće da vodi frakciju, a to može biti opasno, jer se zna kako je Josip Broz rešavao pitanje frakcionaša. Ako je unuk na dedu, pozvaće čiču generala u kafanu i ponuditi mu Karadjordjevu šniclu , ili još bolje Titov odrezak, pa flaša za flašom i svašta se može dogoditi.


            
                  Jel se tako drže puške ? Ima sve da vas kar..m , rekao Bata Živojinović - zvani Valter 


U intervjuu novinama unuk Joška je ponosno rekao: „ Tito nam nije ništa ostavio“ i odmah time, što bi rekli:  „sam sebi pucao u nogu“. Pa ko će sada da se učlani u partiju koja nema ništa ?
Da budemo iskreni, ako danas nemaš dovoljno para, nemaš iza sebe navijače, ili bar marijače, i nisi spreman da pucaš ko deda, a  imaš 65 godina , ne možeš da postaneš ni predsednik kućnog saveta u nekom novo-beogradskom soliteru,  a kamoli novi vodja  srpskih komunista.

Da, baš šteta tolikih napora - uzalud. I skoro tužno da Tito ne ostavi ništa iza sebe. Tja, ono malo tri – četiri decenije letovanja na Brionima, malo vožnje Galebom gore dole po svetskim morima i druge muke titove brojne familije u zabranjenim zonama za smrtnike, lovištima, šumama i gorama, ispade više su bile mučenje nego uživanje, za unuka Jošku i ostale unuke i praunuke. E, pa ja bih menjao to ništa što mu deda nije ostavio,  za ono što je meni ostavio moj deda. Mog dedeka na žalost nisam ni upoznao, a moj stari mi je dao jednu njegovu sliku uz komentar : „ nemam od njega ništa više, od ove slike i ove lule“ . Pa  kako to Joška nema ništa od dedeka -  a gde su ulice , trgovi, spomenici i bar pola miliona dedekovih slika ? Malo li je ? Da nije Joška očekivao da mu dedek ostavi „ Onu“ Komunističku partiju sa sve zgradom CK ? E pa šta će nekome tolika kafana, kad se zna da narod nema love. Bolje je zato kažu, da se Joška drži „Čuburske lipe“, jer je pustila  ona duboke korene i ne može ni cunami da je oduva, a javni i tajni spisak članova nove Komunističke partije na jednom listu papira može i promaja da oduva.             


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP