Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 97052
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6561608
Ko je na sajtu?
Imamo 31 gosta na mreži

NSA - PROJEKTI IZ FUTURISTIČKIH FILMOVA


28.11.2009. / Akademediasrbija
Slobodan Maričić

U mreži javnih i tajnih obaveštajnih agencija u Sjedinjenim državama, NSA (National Security Agency) zauzima posebno mesto. Ova je organizacija skrivena velom tajni koja kontroliše sve komunikacijske tokove i to od 1952. godine.
 

Najveći je poslodavac za visoko obrazovane profile stručnjaka; izmedju ostalih, zapošljava nekoliko hiljada najobdarenijih matematičara današnjice. Broj zaposlenih , mada označen kao tajna prevazilazi ukupan broj zaposlenih u agencijama CIA i FBI zajedno što broji oko četrdeset hiljada. Radni dan svakog predsednika SAD počinje sa izveštajima NSA koji nadgledaju svaku tačku na i oko planete zemlje.

NSA agencija  u šali nazvana  “Not such Agency” ili “Never say anything”  („Ništa slično - agencija koja ne postoji “ ili „Nikad ne reci ništa“)   ) kontroliše sigurnost i kompjuterske sisteme svih ostalih obaveštajnih civilnih i vojnih agencija u SAD.

U okviru te agencije je od njenih najinteligentnijih članova formirano super-tajno odeljenje pod imenom ACIO (Advanced Contact Intelligence Organization). Isključivi zadatak ove konventracije mozgova na našoj planeti je da prikuplja sve informacije vezane za vanzemaljske tehnologije i da ih prilagodi za primenu, prvo u američkoj vojsci, a kasnije i za komercijalne potrebe.

Zahvaljujući pristupu ovim tehnologijama ACIO je bio u mogučnosti da nove tehnologije ponudi ogromnom američkom vojno-industrijskom kompleksu. Na taj način su sebi osigurali ogromne prihode koji su ih učinili nezavisnim od vojnog budžeta  osnivača agencije NSA.

Osamostaljeno odeljenje  ACIO iz redova svojih najumnijih čak genijalnih članova formira još užu grupu nazvanu Lavirint (Labyrinth Group) 1963. godine. Na njenom čelu je od njenog osnivanja, bio tada 29-o godisnjak poznat jedino pod nadimkom  „15“  “Petnaest”. Petnaest je inače u godinama razradjenoj strategiji američkih tajnih poslova najviši sigurnosni nivo.

“Petnaest” je imao 22 godine kada se pridružio organizaciji ACIO. Još tada je uočena njegova genijalnost i superiorna inteligencija ovog mladog čoveka, koji je imao želju da kreira kompjuter koji će biti toliko snažan , da omogući putovanje kroz vreme. Neshvaćen od svojih profesora na koledžu, “Petnaest” završava u laboratorijama „Bell Labs“ kao kreator – dizajner, ali ga uskoro otkrivaju „lovci na talente „ i on ubrzo postaje član ACIO.

Njegova razmišljanja i projekti su konačno došli na pravi sto. On postaje lider ACIO da bi nakon sedam godina na njegov predlog bila osnovana „Lavirint grupa“ sa isključivim ciljem da razvije tehnologiju putovanja kroz vreme. Nazvana je BST (Blank State Technology).

Putovanje kroz vreme nije novost ranijim civilizacijama na planeti. Veći broj spiritualnih zajednica i naučnih instituta je ostvarivao putovanje duše (spirita)  kroz prostor i vreme: od sveštenika Tibeta do Maja i Anasazija, od Monrovog instituta do Instituta SRV (Scientific Remote Viewing) u Americi. Medjutim, uloga duše na ovim putovanjima bila je pasivna: mogli su samo posmatrati dogadjaje pred njima, a ne i aktivno učestvovati ili ih menjati. Onima koji se za nauku ili čak naučnu fantastiku više zanimaju lako je razumeti o čemu se radi,  stanju čovekovog mozga kao u snu ili preciznije, kao kod doživljaja voljne astralne projekcije – odvajanja duše od tela i putovanja u astralne svetove, paralne dimenzije ili bilo gde na planeti i u kosmosu. Dakle radi se o poznatom parapsihološkom fenomenu koji je sada dobio naučnu podršku u visoko sofisticiranim kompjuterskim  programima koji specijalno trenirane ljude uvode lako i brzo u psihičko stanje prelaska svesti u astralnu formu i dimenziju.  

“Petnaest”  je imao plan da razvije tehnologiju,  koja bi omogućila da menja istoriju na, kako su nazvane “interventnim tačkama”. Reč je o posebnim energetskim koncentracijama koje kreiraju značajne događaje u ljudskoj istoriji. Na primer, kritični trenuci u diplomatiji koji uzrokuju početak rata ili dolazak diktatora na vlast i sl.,  ali i trenutče prelomne za nauku početak američkog, sovjetskog ili kineskog svemirskog programa i kolosalna naučna otkrića.

Razlog što je na predlog “Petnaest”,  Lavirint razvio ovu tehnologiju je želja da se zemlja i ljudska civilizacija zaštiti od bilo kog vanzemaljskog agresora. BST tehnologija  - putovanje kroz vreme je tako postao “ključ slobode za čovečanstvo”.

Pretpostavimo da će se nepoznata civilizacija pojaviti iz dubina kosmosa u bližoj ili daljoj budućnosti i odlučiti da stanovništvo planete pokori uz pomoć superiornijih kosmičkih tehnologija. Kako se odbraniti od tako nadmoćnijeg neprijatelja ?

Prema objašnjenja Lavirinta i “Petnaest” jedina odbrana je izmena toka istorije, makar se ona dogadjala i u kosmosu. Izvidjačke brodove druge civilizacije skrenuti na drugu rutu pre nego se upute ka našem Sunčevu sistemu koji se nalazi  na periferiji galaksije „Mlečni put“ .

Tako sada sve priče o astralnim projekcijama, delovanju PSI - moćima na daljinu, Avatarima čiji se spiriti nalaze u  pojasu zvanom Šambala u blizini zemlje, dobijaju odredjeni smisao i kada ih povežete sa parapsihološkim fenomenima o kojima se govori već decenijama na naučni ili paranaučni način. Iskustva starih civilizacija iz tih oblasti koje su u zapisima, hijeroglifima, svojim vizijama, iskopinama i artefaktima tokom istorije nalazili naučnici, okultisti i prvi pioniri ezoterije , magije i slično malazili i proučavali ih preteča su  današnje grupe Lavirint i „ 15“.  

Šta je i ko je „Petnaest“ ?
Ovo je jedna od vrhunskih tajni koja je dospela u javnost tako da su se u astralnom svetu susreli operativci američkih i ruskih istraživačkih timova koji su usmereni ka istom cilju koristeći najjeftinija putovanja u najveće dubine kosmosa ili u mikro-svet oko nas. Tako su ruski PSI operativci upoznali vodju američkog projekta, i obrnuto od kada postoji odredjena saradnja ili dogovor o neometanju u istraživanjima i opitima koji su na korist celog čovečanstva – ljudske civilizacije. Prema ovim izvorima postoji vec dve generacije „15“,  a ovde ćemo govoriti o onome sa početka ovog priloga.  

“Petnaest” je visok 180 cm, rođen je 1934. godine negde u Španiji i kao dete pred Drugi svetski rat došao sa porodicom u SAD. Srebrno  osedela kosa mu pada do ramena i istu najčešće nosi vezanu u rep. Ima prodorne smedje oči i neobičnu pojavu. Čitav život je potpuno posvetio radu na razvoju tehnologije putovanja kroz vreme. Radni dan mu traje 20 sati, spava samo četiri sata noću. Perfektno je koncentrisan u svakom trenutku i ne gubi vreme na razvoj drugih projekata koji nemaju veze s njegovim. U ACIO organizaciji uvek ima nekoliko takvih projekata i “Petnaest” se ne uključuje u njih. Ali zato u Lavirint grupi, svaki projekat ima veze samo sa tehnologijom putovanja kroz vreme.                                 
      
                                         Jedina postojeća slika "Petnaest" iz 1978 godine.


Svoje prve sede vlasi "Petnaest " dobio još u dvadesetim godinama. I dok je većina studenata razmišljala o devojkama i zabavama, on se posvetio svojoj životnoj misiji. Tokom pedesetih godina prošloh veka putovanje kroz vreme je smatrano gubljenjem  vremena u akademskim krugovima. Stoga se “Petnaest” sukobljavao sa svojim profesorima koji su se osećali pod pritiskom kada su razgovarali s njim. Jednostavno je bio nadmoćno kreativniji i bolje potkovan najraličitijim znanjima, a  uz to i veoma tvrdoglav. Kada bi ga profesori upućivali da se bavi nečim drugim, on bi im odgovarao  da su limitirani i na ne znaju ono što bi trebali znati.

Zato je izbačen je sa fakulteta, ali su do njega došli „Lovci na talente „ iz američke kompanije Bell “ koji su tragajući za talentima u vreme prelaska na savremenije digitalizovane prenosne veze, nabasali na njegove nacrte projekata i istraživanja o kvantnim objektima (elektroni i neutroni) i kako svest može na njih da utiče. Medjutim, uporne tvrdnje “Petnaest” da je Ajnštajnova teorija relativiteta manjkava,  jer ne uzima u obzir uticaj ljudske svesti na kvantne objekte  je primljena kao hereza u uglednim stručnim krugovima  kompanije.

U to vreme “Petnaest” nije mogao matematički dokazati svoje tvrdnje, ali je u tajnosti nastavio raditi na njima. Tada su ga zapazili u supertajnoj ACIO obaveštajnoj agenciji. Tadašnji njihov lider je prepoznao snagu intelekta “Petnaest” i super-kreativnost, te je ovaj vrlo brzo postao član ove organizacije, a njegov njegov identitet i svi podaci iz dotadašnjeg života su izbrisani.

I tada sledi njegov uspon ka poziciji direktora sektora razvoja u ACIO. Kasnije je izložen specijalnom procesu pojačanja memorijskih i intelektualnih potencijala (Corteum intelligence accelerator technology). Svaki član „Lavirint grupe“ je prošao kroz taj process jačanja mentalnih sposobnosti, čime se inteligencija, memorija, sposobnost zaključivanja i logika razmišljanja povećavaju i do 20 procenata. Medjutim , rezultat ovog procesa - iniciranja intelekta koji se u osnovi vrši budjenjem tzv. „uspavanog dela ljudskog mozga“ je na “Petnaest” bio neverovatan čime je on dodatno intelektualno odskočio od ostalih za čitavih pedeset procenata.

Zato se sa razlogom “Petnaest” smatra najinteligentijim živim ljudskim bićem koji je došao na čelo dve najnaprednije tajne  organizacije na planeti- ACIO i Lavirint grupe. Ko ne može da shvati ili zamisli napred pomenuti proces pojačanja intelektualnih i memorijskih potencijala, neka se seti scena iz filmova naučne fantastike u kojima kiborzi (veštački ljudi) čitajući pogledom gomile tekstova, iste momentalno memorišu, a gledanjem filmova brzinom premotavanja video traka pamte i najsitnije detalje. To je dakle pojednostavljeno objašnjenje stvaranja super mozgova – super ljudi.

Naravno, učesnici ovog najskupljeg i najambicioznijeg projekta u istoriji čovečanstva, pobrinuli su se da dogadajaji u sadašnjem vremenu na svetu ne ostanu van njihovog uticaja. Zato je osmišljen i projekt Corteum intelligence accelerator technology  (pojačanja memorijskih i intelektualnih potencijala) u sasvim ograničenim potencijalima, za odredjene osobe  i političke ličnosti koje su potrebne službama SAD u najrazličitijim zemljama sveta. Čak i u Srbiji našla se jedna takva ličnost. Jedan običan čak neobrazovani mladić na srpskoj političkoj sceni sredinom devedestih godina postao je predmet interesovanja  agencije NSA.

Samo u roku od dve godine on je prilikom boravka na godišnjem odmoru, nestao bez traga na kratko za koje je vreme odveden u SAD gde je podvrgnut  procesu pojačanja intelektualnog i memorijskog procesa. Njegov politički uspon i neverovatno brzo uklapanje u srpsku političku scenu kao jedan od lidera, samo su posledica pomenutog eksperimenta. Neki srpskih psiholozi i neuro-psihijatri, koji se bave tzv. “ profajlerskim“ poslovima konstatovali su izuzetan i neprirodan  „skok“ opšte inteligencije pomenute osobe. Na žalost inicirani intelektualni napredak je previše „obojen“ odredjenim političkim opredeljenjima, koji su udaljeni od prosečnog i nadprosečnog srpskog razmišljanja i polazišta, a veoma blizak stavovima i politici SAD.

Ne treba biti naučnik niti posebno inteligentan, da bi se malom retrospektivom srpske političke scene u poslednjih desetak gdina da bi se pogodilo o kome je srpskom političaru reč.Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP