Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 110508
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6748161
Ko je na sajtu?
Imamo 43 gosta na mreži

RASIME - SPASI ME !


12.12. 2009. / akademediasrbija

Slobodan Maričić

Danas je u Sava centru tradicionalnom mestu održavanja političkih skupova i konvencija stranaka, održan osnivački kongres Socijal demokratske partije, koju predvodi Rasim Ljajić.

 

Na skupu su se okupili predstavnici skoro svih stranaka pozicije i opozicije. Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić rekao je  izmedju ostalih uobičajenih fraza, da je novoj partiji obezbedjeno mesto u vladi, jer je Rasim dokazani, neraskidivi i td. itd. I predstavnik SNS Aleksandar Vućić takodje je obećao mesto u vladi predsedniku ove partije , ali kada SNS dodje na vlast. 

Nenad Čanak tradiconalno obučen u crno od glave do pete , kao da svakoga dana  ide nekome na "40 dana", uveselio je malo publiku rekavši da mu se po sastavu prisutnih ( u medjuvremenu je Tadić morao zbog obaveza da napusti skup) učinilo da su se prisutni okupili "da obaraju vladu". Šteta, šteta, šteta, što bi rekao pokojni Mladen Delić , što se to Čanku samo učinilo. Vreme je da se zaista skupe oni koji će da smene ovu vladu, iz koje baš večeras dodje neslužbena vest da za penzije u sledećoj godini nema dosta para , te će one biti isplaćivane neredovno.

Konačno, na bini se pojavio i Vuk Drašković, predsednik stranke SPO, (da li još postoji ?) , čovek fenomen koji je mnogo obećavao, ali malo šta od obećanja i ispunio. Ćovek fenomen, kome sa dobrih 66 godina, raste bela brada, a crna kosa,  posle uobičajenog teatralnog uvoda reče okupljenima: " Danas se iz hiljade grla u Srbiji čuju iste reči - RASIME SPASI ME " ! I taj čovek fenomen dobi buran aplauz, da li za efektno izvodjenje performansa na sceni, ili za poruku koji izreče, oceniće i reći će nam tek analitičari.

Mi koji nismo analitičari, ni političari, nego dugogodišnji kontraši - kritičari, takodje nemamo objašnjenje, što se svi danas i pozicija i opozicija uvlače u dupe Rasimu ? Ajd, ovi na vlasti zna se da im treba svaki glas, od Subotice do Ankare. Ali što bre opozicija unapred maže glavu vazelinom ? Braćo Srbi došao nam je zadnji čas.  Zato na okup - sad će medjunarodna nova godina i pravoslavni Božić, pa opet pravoslavna Nova godina, da svi zajedno izedemo koliko je preostalo prasetine i da se predamo vodjama uz pomoć novog - starog lidera i džokera vlasti a onda i mi počnemo da vičemo :

RASIME - OD OVE VLASTI SPASI ME ! 
Zaboravih : i opozicije !         
            
                    Rasime spasi me, jer vadim sablju i sečem desnu ruku koja nosi barjak !   


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP