Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 108577
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6713275
Ko je na sajtu?
Imamo 108 gosta na mreži

DAKOTA PALAST, DŽON LENON I URI GELER


19.12.2009. / Akademediasrbija
Piše : Slobodan Maričić

Palata „ Dakota“ je jedna luksuzna stambena zgrada u Njujorku izgradjena početkom 19. veka od strane jednog milionera iz Dakote, koja je postala poznata,jer je u njoj stanovao legendarni član Bitlsa - Džon Lenon, pred kojom je i ubijen 8. decembra 1980. godine, čime je postala još poznatija.

Postoje ozbiljne sumnje sumnje da je ubica Mark Dejvid Čempmen “programiran” da izvrši ovo ubistvo, ne samo zato što se uporno branio time da je u svojoj glavi mesecima „ čuo glas“ koji mu je govorio da treba da stane ispred Lenona i pet puta povuče obarač pištolja. Govorilo se da je u ubistvo umešana CIA i FBI , obzirom da iz Velike Britanije deportovani Lenon i dalje nije mnogo vodio računa šta govori i radi u političkom smislu , ni u svojoj novoj domovini. Medjutim, misterija ove kuće počinje tačno  trinaest godina ranije: 8. decembra 1967. godine, kada je Džon Lenon u Londonu pisao stihove za pesmu: ” Sutra se nikada ne zna” ( To morrow never knows), a u isto vreme u Dakota palati u Njujorku Roman Polanski  započeo snimanje svoga horor filma “ Rozmarina beba” sa svojom suprugom Šeron Tejt.

Priča iz filma je uglavnom već poznata: mladi bračni par koji očekuje bebu useljava u nov stan u Dakota palati, a novi susedi - stariji bračni par za koje se tokom filma otkriva da su „Satanisti“ nagovaraju ih da svoje dete predaju Satani. Izmedju ostalog u istrazi se spominje i nekoliko zločina, koji su se zaista odigrali u toj zgradi, koja je dakle bila idealno mesto za snimanje tog horror filma. Avgusta 1969. godine u vili Romanskog koja se nalazi u Kaliforniji u kraju sa mračnim imenom “ Dolina smrti” , Šeron Tejt - Polanski u petom mesecu trudnoće biva sa grupom prijatelja zverski ubijena i izmasakrirana od grupe drogiranih hipika, koje je prevodio Čarls Menson sa nadimkom “ Satana”. Scenario tog ubistva govori o pravom crno-magijskom ritualu i detaljima kao krvlju ispisanim naslovima pesama Bitlsa, koje je komponovao Lenon : “ Zbrda-Zdola”(Hetler-Sketler) i “Svinje” (Pigs). Deset godina kasnije u palatu Dakota se useljava Džon Lenon upravo u stan, u kome su po scenariju iz filma stanovali susedi - satanisti, da bi dve godine kasnije pred kućom Lenon bio ubijen.

Zanimljivi su sledeći malo poznati podaci: Lenon je bio ozbiljni  spiritista i prema kazivanju medijuma Demijena Harta, često je išao sa njim na različite seanse prizivanja duhova. Da je Lenon i sam pripadao satanistima otkriveno je nešto kasnije. (Fotografiju mozete videti na ovom sajtu X_file – Parada Satanista) Kada je Lenon ubijen prema svedočenju hiljada slušalaca njujorškog radija “Studio 2”, disk džokej je pustio tačno u 8 sati uveče kompoziciju: “Moj Dragi Gospodar „Bog” (My sweet Lord) člana Bitlsa Džordža Harisona, ne znajući uopšte za dogadjaj koji se odigravao pred Dakotom, a u kojoj pesmi izmedju ostalog jedna rečenica glasi : „....i ja sada idem njemu ( mom godspodaru) “. Na radiju koji je emitovao pomenutu pesmu su odjednom tokom prve strofe prestali da se čuju glasovi pevača, već samo instrumental, da bi se početkom druge strofe ponovo čuli i glasovi.

Poznati američki istraživač paranormalnog Krejg Hamilton Parker nije imao objašnjenja za ovaj čudni dogadajaj u vreme trenutka same smrti Džona Lenona, ali je prokomentarisao da je Lenon bio odavno ubedjen da će ga neko ubiti, da je to predosećao i da je verovao u život posle smrti. Medjutim, tu nije kraj priče o misterijama u i oko palate Dakota, Lenona  i njenih stanara. Tri godine kasnije Džej Harou poznati džez muzičar i književnica Amanda Mores kao gosti pozvani su kod jednog stanara Dakote, videli su u ulazu zgrade sablasnu figuru Džona Lenona obavijenu beličastom svetlošću. Osim toga, nekoliko stanara Dakote prijavilo je da je videlo Lenonovog duha, kako se šeta hodnicima zgrade, medju kojima i sama njegova supruga Joko Ono.

Medijum iz Bostona Džoun Robins je videla Lenona u liftu Dakote, Džerfi Stil, domar Dakote je izjavio da je video duh Lenona više puta na različitim mestima i smrtno se preplašio, iako mu se duh osmehivao ! Supruga Lenona Joko Ono ga je videla, par puta  kako sedi za svojim klavirom u salonu stana u Dakoti, a jednom je Lenon okrenuvši ka njoj rekao: “ Ne boj se ,  ja sam još uvek sa tobom”.  Linda Dir Domnik, medujum iz Njujorka je pomoću planšete metodom “Čanelinga” uspostavila vezu sa duhom Lenona ,  koji joj je slao poruke tokom 29 meseci, od kojih je ona napisala knjigu sa preko hiljadu stranica koja je postala bestseler.

Konačno, poznati nemački  ekstrasens Uri Geler je 2. novembra 1986. godine za  njujorške “Nedeljne vesti”  The Weekly news” rekao da je imao susret sa Lenonom krajem 70-tih godina, kada su sedeli u jednom kafeu na Menhetnu. Iznenada je Lenon počeo da priča o vanzemaljcima i UFO- fenomenima u koje veruje i ima neka iskustva. Ja sam rekao, priča Geler : „Ok , ok Džon , i ja ne samo da verujem u vanzemaljce, nego sam ih video i fotografisao! Zaista, upitao me je, i onda mi ispričao, da je jedne noći kada se uselio u Dakotu ležao u krevetu i video odjednom jarko belo svetlo, koje je dopiralo izmedju i ispod vrata susedne sobe. „Ustao sam otvorio vrata i video četiri mršave figure koje su mi prišle, uhvatile me za ruke i povela u blještavi izvor svetlosti. Tu sam u nekoliko sekundi  video ceo svoj život.

To je bilo nešo najdivnije šo sam osetio do tada. Potom su mi ta bića ala  ovo - onda je Lenon gurnuo ruku u džep, izvadio i pokazao mi neki predmet jajastog oblika, veoma gladak, sjajan i težak, iako veličine oko jednog inča”: ispričao mi je Lenon, stoji u intervjuu koji je dao Geler.  „Kada sam osetio taj ovalni sjajni metalni komad u ruci, osetio sam neku neobjašnjivu  duboku tugu i usamljenost. Lenon mi je rekao da ga zadržim kao poklon i ja sam ga uzeo. Mislim da je tada Lenon već znao, kako i kada će završiti život i želeo da to preda nekome, ko će shvatiti njegovu vrednost.

Ja to čuvam i danas i u mnogo čemu mislim da mi to mnogo pomaže,” : rekao je izmedju ostalog  Uri Geler u intervjuu za „The Weekly news“. 

 Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP