Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 110514
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6750226
Ko je na sajtu?
Imamo 86 gosta na mreži

NAŠA ŽIVOTNA MISIJA


19.12.2009. /Akademediasrbija
Piše : Slobodan Maričić

Prema knjizi „O kolekciji duhovnih alata“, parapsiholoških i ezoterijskih procedura i tehnika koje je prethodno razvio američčki autor Mark Thurston u knjizi : “Putovanje i misija tvoje duše” ( “Discovering Your Soul’s Purpose”, Njujork 1996.), a koje počiva na sintezi ideja tri autoriteta filozofije i psihologije: dr Carl Jung-a, Edgara Kejsa i P.D. Uspenskog , svako od nas se rodio sa posebnom životnom misijom, koju po zakonima karme treba ispuniti tokom svakog zemaljskog života.

Dok je ne pronadjemo i ne ostvarimo, naš život će biti neispunjen i mi nećemo spiritualno napredovati. U raznim životima srećemo sa ponovo sa reinkarniranim dušama raznih osoba koje će kao i mi u novim telima, u našem okruženju imati uticaj na naše živote, kao i mi na njihove sa najrazličitijim ulogama i odnosima. Sve što mi radimo danans uticaće na njihove živote sutra i obrnuto. Ipak, glavni životni dogadjaji, kao što su izbor partnera, profesije i najbližih karmičkih prijatelja se moraju odigrati prema zakonima karme. Ukoliko se pojavi mogućnost da se oni ne dogode, onda se naši spiritualni vodiči “pobrinu” za to. Više je načina na koje se može doznati misija naše duše, a jedan od njih je na primer kroz proces hipnotičke regresije i progresije u kome se to pitanje direktno postavlja našoj duši (hipnotizeri je zovu “ supersvest”). Ukoliko smo duhovno razvijeniji to će i odgovori biti konkretniji.

Ezoteričari i ne samo oni, opisuju svakog čoveka kao biće koje se sastoji od dva entiteta: prvi je fizičko biće “homo sapiens” ( emocije,mozak i telo kao prolazna školjka) a drugi je duša (spirit) - neprolazna i večna kosmička iskra, sa svojim umom, voljom i memorijama. Ta dva entiteta su združena u jedno duhovno-fizičko biće tokom zemaljskog života, a razdvajaju se posle smrti, pa se “ misija” odnosi isključivo na ovaj drugi entitet – “ dušu” ili „Spirit“ . Najviše teorija govori o tri ljudska entiteta ili oblika koji psihofizički egzistiraju za vreme života. To su fizičko telo, astralno ili auroa i spirit.

U vezi sa pojmom „ Životne misije“ je i parapsihološki pojam „Srodna duša“ ili „Soulmates“ po kome je “Soulmates” naš idealni i večni spiritualni partner, najčešće bračni drug. Pod istim pojmom se podrazumevaju i one osobe koje “prepoznajemo” kada ih prvi put vidimo i kada najčešće obostrano konstatujemo da postoji nešto medju nama, iako se nikada nismo ranije videli. Obično ljudi to definišu kao neki mali „ strujni udar“ prilikom rukovanja ili razmenu neke energije - fluida, obostranu trenutnu simpatiju i sl.. Za takve osobe za koje nekim posebnim čulom ili instiktom znamo, ili osećamo, da su nam nekako neobjašnjivo jako bliske, slične ili “ predodredjene”.

Oni koji prihvataju teoriju da je reinkarnacija prirodan i stvaran spiritualan proces , pod “ Soulmates“-om podrazumevaju osobu koja nas u spiritualnoj stvarnosti neprekidno prati ( ili mi nju ) i pomaže i sa kojom se neprekidno srećemo u našim bezbrojnim životima. Tokom beskrajnog boravka u spiritualnom svetu u našem krugu prijateljskih duša, kojih je izmedju 5 -20-tak , uvek postoje dve do tri sa kojima se najintenzivnije “družimo” i koje ostave najdublji trag na naš karmički i ovozemaljski život. Sa našim životnim  partnerima tokom života na zemlji najčešće delimo bračnu postelju, ali ne uvek i život u potpunosti, pa tokom nekog novog života naš “ Soulmates” može biti i naš najbliži prijatelj – bračni drug ili je to već bio. “ Soulmates” nesumnjivo ima veliki uticaj na naš ovozemaljski i spiritualni život i ako napravimo kratki životni rezime i “ inventar” najdražih likova i dogadjaja u njemu, analizirajući koliko je bila značajna njihova uloga u ovom našem životu i koje su nam poruke nosili, možemo relativno lako otkriti koje su to duše iz našeg “ spiritualnog kruga” sa kojima se večno srećemo u našim reinkarniranim pojavama.

U društvu nama tih bliskih osoba - duša mi ne vidimo samo fizički dragu i blisku osobu ili pojavu, već i instiktivno osećamo, da sa tim osobama imamo mnogo više zajedničkog, nego što to rečima i postupcima iskazujemo. „Srodne duše“ mogu biti i neki naši bliži ili dalji rodjaci, ali su najčešće prijatelji ili poznanici, vrlo često osobe iz mladalačkih ljubavi, snažnih ljubavnih vanbračnih odnosa, pa čak i naše komšije uz koje živimo dugo vremena.Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP