Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 110545
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6759455
Ko je na sajtu?
Imamo 93 gosta na mreži

BOLESTI I KAKO OTKRITI UZROK ?


 30.12.2009. / Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

Čak ni današnja medicina ne zna uzroke mnogih bolesti. Istini za volju treba reći da je današnja medicina najviše napredovala naonim poljima gde su se izučavala otkrića i metode lečenja doktora i naučnika koji su pre pera vekova unazad do danas  upravo zbog svojih otkrića i lečenja najviše kritikovani i nazivanima šarlatanima.

Glavni uzrok svih bolesti kako uči „ Fama Fraternitatis „ – biblija i istorija bratstva „Rosenkrojcera“ ili Vitezova ružinog krsta, je delovanje zakona Karme ili Božijeg zakona univerzuma. Zato je prava veština doktora u tome da otkrije uzrok bolesti, a potom da nadje odgovorajući lek. Buda je rekao : Neznanje je uzrok svih patnji na svetu.“ Za savremenu nauku su osnov učenja materija i energija, a svest je potisnuta potpuno u drugi plan.

Tako je i u medicini. Medjutim i prostim posmatranjem svoje okoline, svako može da zapazi u materijalnom svetu oko sebe, da poremećena ravnoteža, stabilnost ili prirodan sklad stvari u bilo kom obliku, teži da se ponovo, odmah, pre ili kasnije, vrati u predjašnje stanje. To isto važi i u duhovnom svetu, koji ne vidimo, ali čije postojanje se ne može osporiti i gde takodje vladaju zakoni ravnoteže i harmonije, koji su prirodno uspostavljeni. Kada ih neko ili nešto naruši, time izaziva posledice.

Reakcija je uvek ravnomerna akciji, ali samo deluje u drugom pravcu. Tačnije, svako delovanje koje predstvlja remećenje prirodne ravnoteže, deluje jednako na uzrok odnosno na uzročnika. Svaki tehničar ili inžinjer će vam potvrditi zakon akcije i reakcije u mehanici. Ali isto tako i svaki dobar doktor će pažljivo pre lečenja neke bolesti istražiti sve moguće uzroke neke bolesti, pa tek onda preduzeti lečenje. Genijalni naučnik i doktor Teofast Paracelzijus je sve bolesti podelio po njihovom uzroku u pet grupa :

Prva grupa su : „ Ens astrale“ ili bolesti čiji je uzrok u čovekovom astralnom telu ( oštećenje aure)  ili imaju astralne uzroke.

Druga grupa su : „Ens venale“ – bolesti koje su nastale zagadjenjima tela (zapaljenjima na telu i organima) unetim ili nanetim štetnim ili otrovnim supstancama.

Treća grupa su : „ Ens naturale „ ili bolesti koje nastaju  zbog individualnih predispozicija ili sklonosti osoba.

Četvrtu grupu čine : „ Ens spirituale „ u koju se svrstavaju bolesti koje nastaju pod dejstvom negativnih sila i magije.

Peta grupa su : „Ens deale „ – bolesti koje nastaju zbog delovanja Karme ( Božije volje, kao posledica činjenja ili nečinjenja u ranijim inkarnacijama.

O ovoj podeli bolesti detaljno je pisao dr. Franc Hartman u knjizi „ Paracelzijusova medicina i terapija „

 (Izvod knjige : Okultna medicina Rozenkrojcera : G.W.Surya )  

Nekoliko reči o Rozenkrojcerima

Rozenkrojc bratstvo – “Rosenkreuzer  Bruderschaft” ili „Vitezovi ružinog krsta „ su  tajno udruženje koje datira iz vremena i pre Krstaških pohoda, ali postoje se vekovima o njima ništa nije čulo da bi  „Bratstvo ezoteričara “ (prvi naziv) obnovio sveštenik Kristijanus Rozenkrojc u jednom hrišćanskom manastiru, medju svešteničkom braćom u Jerusalemu, sredinom XIV. veka, po kome je dobilo današnje ime. Inače u to vreme u Jerusalimu je postojalo nekoliko hrišćanskih crkava i manastira u kojima su u „ Svetoj zemlji“ osnivana mnoga tajna društva.  Ovo bratstvo je i danas rašireno po svetu, postoji i u Srbiji.  U bivšoj SFR Jugoslaviji sedište jugoslovenskog bratstva je bilo u Zagrebu, a danas je u Beogradu.

Bratstvo proučava spis „Fama Fraternitatis“ – Istoriju ovoga bratstva od osnivanja, zatim ezoterijsku literaturu i mnoga belo-magijska tajna znanja. Neka od pravila ovog zatvorenog bratstva su stroga moralnost u životu, potpuno uzdržavanje od uzimanja mesa u ishrani i poštovanje svih prirodnih zakona. Broj članova svakog pojedinačnog udruženja je tačno odredjen pravilima Reda – Bratstva i kada se broj ispuni u udruženje se može ući samo po smrti jednog od članova. Inače  članovi reda su pretežno nezavisni intelektualci i uspešni poslovni ljudi ali bez političkih motiva, sa humanističkim ciljevima.

Oni zagovaraju nenasilje sa snažnim osećajem za očuvanje prirodne sredine, zaštitu divljih i domaćih životinja, ptica, riba i morskih životinja i ravnoteže u svim sferama života. Postoje neke tvrdnje da poznatu ekološku organizaciju „Grinpis“ finansira  ovo bratstvo, koje inače potpuno zatvoreno. O ovome bratstvu i njegovim ciljevima Max Hendl poznati ezoteričar i mistik izdao je jednu knjigu u kojoj detaljno izlaže ciljeve reda. Članovi ovog reda ne mogu biti u bilo kojim drugim tajnim udruženjima i po pravilu su svi vernici  pretežno hrišćanske vere, ali im se učenje i postulati veoma poklapaju sa budističkim i istočno indijskim učenjima o životu. Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP