Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 100152
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6613959
Ko je na sajtu?
Imamo 65 gosta na mreži

PSIHIČKI VAMPIRIZAM II.


28.12.2010. / ree-Akademediasrbija

Serena Alba

Izvod : PSIHIČKI VAMPIRIZAM
Moja prijateljica je vampir

Veoma zanimljiva i sadržajna knjiga koja izmedju ostalog govori o parapsihološkom fenomenu - "Psihički vampirizam". Iako autorka zabranjuje prenošenje sadržaja njene knjige, osim kratkih izvoda, nadamo se da će ovo odobriti kao skraćeni prikaz pomenutog fenomena iz njene knjige.

Celo to dugo vreme mojih energetskih nevolja marljivo sam pokušavala vrteti svoje čakre u smeru kazaljke na satu, što mi je u izvesnoj meri i uspevalo, pa sam deo izgubljene energije ipak uspevala nadoknaditi. Medjutim, nije to ni blizu bilo ono vedro i orno stanje od pre godinu i više dana. Loše sam spavala, često sam se budila u polu bunilu, potpuno oznojena, instinktivno sam jela slatko - čokoladu, keks, bombone, po danu i po noći.

Celu teglu džema bih smazala u toku noći. Počela sam slagati kilograme, što mi se u mojih dotadašnjih pedesetak godina, još nije bilo dogodilo. Počela sam osećati bolove na raznim delovima tela, u raznim organima. Odjednom žestoki bol u želucu, kuku, bedrenoj kosti, vratu, glavi, uvetu - svuda. Primenila bih neku od zaštitnih mera koje sam pronalazila u knjigama, i lokalno bi na neko vreme pomogle. Jaka bol odjednom bi išcezla, što nije bilo za očekivati. Obično u toj situaciji mislite da ste se razboleli i idete lekaru.

Nisam išla lekaru, sama bih energetskim tehnikama eliminisala bol u roku od nekoliko minuta ili pola sata. Onda bi se bol pojavila negde drugde. Nisam smela sesti u fotelju, jer bih odmah zaspala. Već pre sam bila otkrila i proverila da mogu pomoću viska otkriti u kakvom se stanju nalaze čakre bilo koje osobe - u njenom prisustvu ili na daljinu, svejedno . Dalijine su čakre stalno bile nepokretne ili su se vrtele obrnuto od kazaljke na satu. Kod njenog supruga ista stvar. Proverila sam stotinu puta. Nije bilo sumnje.

Počela sam izbegavati Daliju i ne bih joj se javila po petnaest dana. Nije puno pomagalo. Moje nevolje su trajale i dalje. Ona bi onda baš insistirala da dodem. Nije bilo druge, morala sam joj otvoreno reći da sam na vrlo bolan način proverila svoje prethodne tvrdnje da mi ona oduzima energiju. Više nisam imala ni najmanje sumnje oko toga. Osim prestanka druženja, zamolila sam je da pažljivo i što češce vrti svoje čakre u smeru kazaljke na satu, kako bi imala dovoljno energije koju sama kreira i tako posledično ne bi imala potrebu oduzimati je drugim ljudima. Očito je bilo da ne oduzima energiju samo meni, nego i svom suprugu (a ne obrnuto, kao što je ona mislila). Dalija je ovaj put bila još više uvredjena. Već u razgovoru nije se sa mnom složila i vratila mi je dosta žestokim optužbama («Sad kad joj je konačno dobro krenulo u životu, kad je rešila probleme na poslu, kad je konačno sama sa suprugom, ja joj to sve želim pomutiti«). Završile smo razgovor nekim frazama iz pristojnosti da bar prividno ublažimo izrečeno i razišle se u potpunom neslaganju.

Idući dani bili su pakao. Njeno nesvesno je podivljalo, a to znači da su iz nje vrcale struje negativnosti koje su stizale do mene i doslovno me uništavale. Čakre joj nisu radile, ili su bile negativne. Ili nije htela, ili nije mogla pokrenuti ih u smeru kazaljke na satu. Posle nekoliko dana postalo je tako neizdrživo da sam je nazvala i zamolila da pokuša pokrenuti čakre, bez obzira ko je u onom razgovoru bio u pravu. Nije htela, ili nije mogla to učiniti.

Nismo se otada više čule. Dvadeset godina divnog prijateljstva u godinu dana je izgorelo i otišlo u vetar. Nekako nisam previše žalila zbog toga, jer mi je prekid počeo donositi postupno olakšanje. Kad je naš odnos i formalno bio prekinut, situacija se malo smirila, ali je njeno nesvesno još mesecima skoro svaki dan na neko vreme nalazilo načina da mi doslovno otima energiju, posebno noću kad nije bilo ni najmanje svesne kontrole. Primenjivala sam sve moguće odbrambene tehnike koje sam mogla naći u knjigama; malo su pomagale, više nisu, pa sam tako pronašla sopstvene tehnike . Kao što uvek biva s nevoljama, možete ih iskoristiti da nešto naučite. Ova nevolja nije bila mala i dovoljno je dugo trajala da sam mogla steci fantastične uvide i precizno proučiti interakcije ljudskih energija, igre nesvesnoga, zakone njihova zbivanja.

U toku idućih nekoliko meseci kontakti moje i njene podsvesti bili su sve redji da bi potpuno prestali. Ja sam u medjuvremenu naučila i zašto se to dogadja i kako se odbraniti. Zato nisam zamrzila Daliju, iako sam u trenucima najžešćih napada osećala bes. Znala sam da to nije dobro, ali nisam sebi mogla pomoći. Kasnije sam i tu reakciju savladala. Danas sam joj zahvalna što mi je na težak, ali valjda jedini mogući način, omogućila shvatiti ceo svoj dotadašnji život, i puno više od toga. Ali zaista mi je bilo žao što joj nisam uspela preneti svoje spoznaje, jer bismo tako puno lakše savladale, očito, zajednički problem. Više bismo shvatile, a i ona bi se rešila svoje destruktivne navike da drugima otima energiju. Bila sam uverena da znam osnovni način, ali su mi ipak nedostajali neki važni detalji.

Prošle su dve godine otada, a njene čakre su i danas blokirane, o čemu me informiše visak s kojim to ponekad proveravam. Ništa više ne znam o njoj. Život je još jednom pokazao da je večita mena koju ne valja zaustavljati, ako želimo biti svoji i ako želimo ispuniti onaj neki svoj životni zadatak. Ni ovaj put, ma kako mi je teško pao rastanak, nisam oklevala ići dalje. A nisam ni uzalud potraćila raskid prijateljstva. Naučila sam tu lekciju. Jedino što tada još nisam znala je to da je ispred mene još dugi put pun nevolja, dok ne shvatim sve bitne odrednice psihičkog vampirizma.

Nakon definitivnog razlaza s Dalijom, moje zdravlje se vrlo brzo normalizovalo. Dijagnostifikovane upale uva, grla i sinusa su nestale, kao i bolovi u kostima, vaginalna infekcija, upala bešike i često mokrenje, pospanost, upale živca ishiaticusa i «drhtava glava», Sve je to prošlo, bez ikakvih lekova, samo time što sam uspela izaći iz Dalijinog polja negativne energije i što sam redovno pokretala čakre. Počela sam normalno spavati, nisam se više znojila i budila s potpuno mokrim pokrivačima, imala sam snage i volje za moje omiljene aktivnosti u slobodno vreme - jogu, šetnje, planinarenje, čitanje. Kad sam tako malo došla sebi mogla sam napraviti bilans lošeg finala našeg dugogodišnjeg prijateljstva. Shvatila sam da je Dalija bila potpuno obuzela moj energetski sastav - kao neka velika parazitska puzavica koja potpuno obraste stablo. Stalnim voljnim aktiviranjem čakri nekako sam uspevala namiriti nju, ali sebe sve manje, dok nije puklo. Zanimljivo je bilo to da je ona lično u tom periodu neverovatno napredovala. Uspela je stišati svoje tipične napade ekstremnog besa u kontaktu s ljudima, uspela je doneti odluku da promeni posao u firmi u kojoj je radila više od petnaest godina i bila nezadovoljna. I promenila je posao – promovisana je na rukovodeće mesto. Delom je to bio rezultat njenog ličnog sazrevanja kroz odluku da nešto napravi sa sobom, zatim čitanja literature na tu temu - koja joj je omogućila prave uvide, ali dobrim delom i zato što je imala obilje energije da to sve realizuje. I to kvalitetne energije! To je zanimljiv detalj, jer ima i drugu stranu medalje. Tako, ako neko oduzima energiju zbrčkanoj osobi punoj negativnih emocija, pokupiće u paketu i sve to, pa će se morati boriti s emocijama koje nisu njegove sopstvene , a to je vrlo zbunjujuce. Ali, ja sam tada vec imala jako proćišcenu energiju (ne sasvim), pa je moja energija za nju bila čisti dobitak. Jedini «mali» problem je bio u tome što se radilo o kradji, a taj «mali» problem ima velike posledice kao i svaka kradja, jer, kad kradete energiju, ne završite u običnom zatvoru, nego u zatvoru svog uma.

Još je jedna situacija pomogla da dešifrujem ko je ko u toj priči. Dalijin suprug je divan čovek, inteligentan, veseo, društven. Oženili su se u kasnijim godinama, pa nisu imali dece. Kod njih je šest-sedam godina stanovala Dalijina mama nakon što je ostala udovica. Stan nije bio dovoljno prostran za sve troje, a stara mama je bila od onih - «sve meni». Dalija je zapravo nije volela, ali je jako poštovala i kao «dobra» kćer brinula se o mami bolje nego o sebi i suprugu. Tu se video prvi znak nekog nesklada. Kao da su oboje bili podredeni mami i njenim potrebama. Mama je preživela moždani udar vrlo uspešno, a imala je: šećernu bolest, visoki pritisak , staračke probleme sa srcem i, vrlo bistru glavu. Oni su oboje herojski prihvatili zadatak i majku opsluživali kraljevski. Došlo je onda vreme kad više nisu išli niti u šetnju da mama ne ostane sama, nije se išlo na izlete, iako je mama uredno bila sama, dok su oni bili na poslu i još pri tome i kuvala ručak. Mama ni blizu nije bila bespomoćna kako su je oni tretirali i kako je ona htela da bude tretirana.

Prvi je zapao u krizu Dalijin suprug. Kao neko malo dete počeo je izbegavati kućne obaveze koje su bile «u njegovom resoru» - usisavanje prašine, odnošenje smeća i slične trivijalnosti. Tako je u nekom trenutku postalo očito da su on i Dalija u stalnoj svadji u suštini ni oko čega. Ali je to bila stalna buka i videlo se da je početnog sklada kojeg je bilo u njihovoj vezi sve manje. Kao da je Dalija počela igrati ulogu stroge mame, ali prema suprugu, a on prema njoj ulogu neposlušnog deteta.

Kad bih došla kod njih i kad sam počela poklanjati pažnju tokovima energije izmedu nas, zaista je on u nekim trenucima crpio moju energiju kao pumpom na naftnom izvoru. Nikakve zaštitne mere nisu mi pomagale. To je za izvesno vreme pobrkalo pravu istinu i ja sam poverovala Daliji da je on problem njoj i meni. Tek posle sam shvatila redosled energetskih transakcija. Dalijina je mama bila sebična žena i Dalija je nimalo nije volela. S razlogom, iako je na prvi pogled izgledalo da se stara gospodja prilično korektno ponaša prema kćeri i zetu. Energetski gledano, stara mama je Daliji oduzimala energiju ne samo tih zadnjih godina, nego celoga života. Dalija je imala stalne upale uva, zbog čega je još kao mlada potpuno ogluvela na jedno uvo, zatim je imala astmu, bronhitis, vrlo često i razne druge upale, opasno visoki pritisak , granične vrednosti šećera u krvi i bila je jako debela.

Sve to je bio rezultat maminog vampirizma. Zapravo je Dalija ceo život živela s roditeljima, udala se tek kad je prošla četrdesetu. U ranoj mladosti se jako udebljala, pa je uvek bila zaista ogromna, ali u širinu, jer je bila niskog rasta. Debljina je uvek posledica osećaja da vam nedostaje energija. Osoba počne jesti ogromne količine hrane, jer tako nadoknadjuje barem deo energetskog manjka. Tako je i Daliji nedostajala energija, jer je njena mama bila vrlo aktivan psihički vampir. Medjutim, energija koju vam otmu iz energetskog polja psihičkim putem, može se nadoknaditi hranom u zanemarivo maloj meri. Ali, bez obzira na to, osoba počne jesti ogromne količine hrane, često slatke, ne bi li nekako nadoknadila manjak, a rezultat mora biti debljina. Dok je Dalija bila mlada završavalo je na tome. Kad je mama već ostarila i borila se sa šećernom bolešću, pritiskom i svime što uz to ide, mamine potrebe za energijom rasle su eksponencijalnom brzinom, a kao i uvek osnovni izvor energije bila joj je Dalija. Dalija s vremenom više nije mogla opskrbljivati mamine manjkove, jer ni ona više nije bila mlada, pogotovo baš u tom kritičnom razdoblju kad sam i ja uletela u tu «igru».

Dalija je počela sprovoditi jednu razumnu dijetu, zbog čega je svakako dobijala puno manje energije iz hrane nego inače. Mama je, naravno, u svojim potrebama za energijom crpila i zeta. Tako je i zet, u krajnjem energetskom očaju kojeg nije bio svestan, posezao vampirski i za Dalijinom energijom, a ona za njegovom. Kako njega psihologija i energija nisu zanimale i nije sudelovao u našim razgovorima, Dalija je lako mogla optužiti njega za psihički vampirizam, a on nije mogao uzvratiti vlastitim opažanjima na tu temu i vlastitim zaključcima.

Obzirom da je krug bio zatvoren, a prvi je vampir u nizu bila stara mama, koja je po definiciji vampirizma, u odmakloj fazi bila nezasiti vampir, njih troje su energiju počeli namicati od prijatelja i od bilo koga s kim bi došli u kontakt. Kad god da ste došli u njihovu kuću, a ja sam nažalost dolazila najčešće, tamo je uvek neko bio. Vrlo često se i nešto slavilo uz dobro jelo, piće, pesmu i ples, tako da je zaista bilo ugodno kod njih. Ipak, iza svega toga stajala je potreba pribaviti dovoljno mušterija za «bal vampira». To su ti prividi u kojima živimo i ništa nije onakvim kakvim se čini.

Naravno, sve sve se to odvija potpuno nesvesno i instinktivno - to moram naglasiti i podcrtati pet puta. Budući da je celo to ogromno šareno društvo bilo energetski blokirano, zakočeno, a i sami na minimumu goriva, ja sam bila idealan izvor, jer sam stalno obnavljala energiju aktivirajući uporno svoje čakre, a i zato jer sam tokom svoje porodične prošlosti bila navikla igrati ulogu energetske žrtve. Ne treba sad brzati sa zaključcima da nije bilo dobro za mene to što sam vrtela svoje čakre u smeru kazaljke na satu i time bivala sve poželjnija žrtva energetskih vampira. U mom sastavu nedostajala mi je pravilna odbrana, koju sam kasnije primenila. Nedostajao je pravilan stav i dosledno ponašanje.

Stvar se dodatno za zakomplikovala kad je zadnju godinu života Dalijina stara mama počela iskazivati vrlo veliku naklonost prema meni, a čega sam se setila tek kad je sve već bilo prošlo izmedju nas dve. Pokazivala je na vrlo ocit način da me jako voli i ceni, što je bilo potpuno isforsirano, jer je moj odnos s njom bio vrlo površan i formalan. Moja Dalija nije uzalud gotovo mrzela mamu, jer je osećala da je mama nikad nije volela, iako se prividno to podrazumevalo i nije bilo u pitanju. Njihov loš odnos bio je uzrokovan maminim energetskim vampirizmom prema kćeri, praktično otkad se Dalija rodila. I sad odjednom njena draga mama iskazuje silnu ljubav i naklonost prema meni, potpuno neprimereno i nezasluženo. U stvari je stara mama samo bila do¬sledna svom vampirskom karakteru: osetila je da joj od mene stiže velika količina dobre energije i onda me je komplimentima i laskanjem nastojala privući sebi i držati me u svojoj blizini. Naravno, Dalija je to osećala na svoj način. Da je bila svetica, tada možda, i samo možda, ne bi u ovakvoj situaciji osećala ljubomoru. Draga mama je na taj način bila povredila već bezbroj puta u životu i ta bol u duši nikad ne postane manja. «Zašto me mama ne voli ? Zašto više voli onu drugu?»

A vampiri ne misle ni o čemu jako puno, oni naprosto trče za svojom žrtvom, za onim ko im daje najviše energije. I u to ime manipulišu, lažu, šarmiraju, prete, šta god da treba. Drugi nezgodan aspekt u našim odnosima nastao je polako i neprimetno, ali je stalno dobijao novo gorivo. Kako sam ja napredovala u svom ličnom razvoju, a to je prvenstveno duhovni razvoj, tako su i ostale moje životne prilike bivale sve bolje. U početku našeg druženja naše životne okolnosti se nisu puno razlikovale, ali zadnjih pet-šest godina ja sam promenila tri firme i samo sam išla od izvrsnoga na još bolje. Bila sam zadovoljna radnim okruženjem, poslovi su mi išli dobro, šefovi su me cenili i to iskazivali visokom platom, tako da sam uvek zaradjivala barem dvostruko više od onog što su Dalija i suprug zaradjivali zajedno. Dalija je, za razliku od mene, bila sklona takmičenju i ovakva razlika joj je na nesvesnom planu počela smetati. Iako se ni ljubomora, ni zavist nisu dale iščitati ni iz jedne Dalijine reči ili postupka jer ih je ona postisnula duboko u svoje nesvesno - one su jako potencirale njen vampirski odnos prema meni, jer potiskivanje negativnih emocija u nesvesno traži strahovite količine energije.

Zavist i ljubomora mogu razviti neslućene vampirske sklonosti osobe kad ona i nije u energetskom manjku. A kad je osoba već u energetskom manjku zbog porodičnih odnosa, tada zavist i ljubomora u svim pravcima naprosto bujaju. Tada negativna energija ima posebno oštar naboj, kojeg osoba - «objekt» ljubomore, zavisti, ili mržnje - fizički oseca na delu tela gde je naboj upućen i gde vrlo brzo izaziva oštar bol.

Svaki psihički vampir započne svoju vampirsku karijeru kao žrtva. To tvrdi autor knjige «Psihički vampiri», a i ja sam došla do tog zaključka, samo što mi se kasnije nametnuo još puno oštriji stav. Istraživanje iz citirane knjige koje je obavljeno na uzorku od 400 studenata (koji doduše nije reprezentativan, ali je indikativan), govori da je 57% anketiranih studenata pokazivalo tendenciju psihičkog vampirizma prema ljudima uopšte. Od tog ukupnog postotka 28% ih je pokazivalo umerenu sklonost vampirizmu, 18% značajnu, a 11% ozbiljnu sklonost. Moje je mišljenje da već taj visoki postotak od 57% kod vrlo mlade populacije, kakva je bila zastupljena u uzorku, u životu tih osoba samo nekoliko godina kasnije, uglavnom nakon osnivanja sopstvene porodice, počinje dramatično rasti, dok su u zrelim godinama, pogotovo u starosti, «nevampiri» verovatno jako retki.

Dakle, najnovija istraživanja pokazuju da je vampirizam danas česta pojava. Svi moji simptomi se potpuno slažu s onima koje navodi Joe. H. Slate, kao i zaključak da redovno druženje s psihičkim vampirom može dovesti do vrlo štetnih posledica po zdravlje i psihu žrtve. To se meni doslovno dogodilo s Dalijom.

/ GEOMETRIJA BOŽANSKE ISKRE /Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP