Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 100161
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6614042
Ko je na sajtu?
Imamo 62 gosta na mreži

MASOVNI POMORI ŽIVOTINJA - LOŠ ZNAK !


06.01.2011. /  ree-Akademediasrbija

Nova ekološka drama : kod engleske obale more izbacilo 40.000 mrtvih rakova !

Ptice i dalje neobjašnjivo umiru. Hiljade mrtvih ptica pronadjene su u još jednoj američkoj državi - Kentakiju, a mrtve ribe u američkoj državi Merilend, zatim u Brazilu kai na i na Novom Zelandu, dok je u Engleskoj more izbacilo na obalu 40.000 mrtvih rakova i drugih morskih životinja.

Stotine mrtvih ptica - kosova, crvendaća i čvoraka - pronadjene su u razmaku od nekoliko dana na ulicama dva grada u američkoj državi Kentaki, Mareju i Gilbertsvilu. Portparol nadležne službe u Kentakiju Mark Maračini rekao je da je analiza pokazala da ptice nisu bile bolesne, niti otrovane, i da bi uzrok njihovog uginuća eventualno moglo da bude hladno vreme.

Hladno vreme se takodje smatra mogućim uzrokom uginuća miliona riba u zalivu Čizapik, u američkoj državi Merilend, kao i 40.000 rakova koji su pronadjeni na obalama Taneta u engleskom Kentu. Obala je puna njihovih mrtvih tela, zajedno sa telima morskih zvezda, jastoga i sundjera. Medjutim ove životinje žive na dnu mora pa ne stoji teza o smrti zbog hladnoće i vetra !

Ogromni pomori riba otkriveni su takodje i u Brazilu i Novom Zelandu.

U Arkanzasu je, takodje, pronadjeno blizu 100.000 mrtvih riba, i to u reci Arkanzas, na oko 180 kilometara od Bibija.

Evropa se juče takodje sa jednim neobjašnjivim prirodnim fenomenom pridružila SAD, pošto je na ulici švedskog grada Falkopinga, pronadjeno oko 500 mrtvih čavki.

Analize su u toku, a kao mogući razlozi pomora ptica se, osim loših vremenskih uslova, navodi i vatromet za novogodišnje praznike, koji ih je možda preplašio. Medjutim tako nešto se do sada nije nikada dogodilo.

Vidovnjaci širom sveta objašnjavaju da su umiranja ptica i masovni pomori drugih životinja i riba do sada uvek bili predznak nekih nepovoljnih ili tragičnih dogadjaja.

/ svetske agencije /Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP