Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 100160
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6614038
Ko je na sajtu?
Imamo 62 gosta na mreži

ZVEZDE GOVORE ILI - HOROSKOP


11.01.2011.  / ree-Akademediasrbija

U početku, je horoskop biolo proricanje sudbine novorodjenog deteta na osnovu posmatranja položaja i odnosa zvezda i planeta koje su se nalazile na horizontu u trenutku rodjenja.

U tom značenju termin „horoskop“ je bio zamenjen terminom „Ascedent“. Upotrebljava se da bi se označilo pravljenje karte neba i njeno tumačenje, ali na današnjem jeziku on označava predvidjanje za svaki zodijački znak i to u dnevnom, mesečnom ili godišnjem periodu.

Podela horoskopa :

Opšti horoskop – se odnosi na sve znake zodijaka u odredjenom vremenskom periodu (dnevni, nedeljni, mesečni i godišnji horoskop). Dobijaju se uopštene prognoze zasnovane na mundanim aspektima i ostalim odnosima planetarnih konstelacija na odredjeno sazveždje. Opšti horoskop se ne može uzeti za ozbiljno kada su u pitanju pouzdane prognoze i zabavnog je karaktera, osim godišnjeg horoskopa koji se izdvaja generacijskim aspektima.

Natalni horoskop – je lični (individualni) horoskop koji se izradjuje i tumači za odredjenu osobu. Zasniva se na pozicijama planeta i njihovim medjusobnim aspektima u trenutku rodjenja date osobe. Planetarna konstelacija, kao i ostale pozicije nebeskih tela u natalnom horoskopu pružaju astrologu sliku o osobinama ličnosti i životu odredjene ličnosti. U okviru natalne astrologije, t.j. natalnog horoskopa možemo izdvojiti još tri vrste horoskopa:

Solarni horoskop – koristi se kao pomoćni pokazatelj odredjenih dogadjaja u periodu od godinu dana. Izradjuje se na osnovu dana rodjenja odredjene osobe, ili bolje rečeno na osnovu povratka sunca na tačku u kojoj je bilo u trenutku rodjenja osobe.

Lunarni horoskop – koristi se takodje kao pomoćni pokazatelj odredjenih dogadjaja, ali u periodu od mesec dana. Izradjuje se na osnovu povratka meseca na poziciju u kojoj je bio u trenutku rodjenja osobe.

Uporedni horoskop – tumačenje dva natalna horoskopa, gde se izvlače zaključci i prognoze o medjusobnim odnosima datih osoba.

/ Horoskop /Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP