Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 100159
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6614026
Ko je na sajtu?
Imamo 73 gosta na mreži

DOBRO, ODAKLE STVARNO POTIČE TA “AL QAIDA” ?


08.02.2011. / ree-Akademediasrbija

Wayne Madsen

Kratko pre svoje prevremene smrti, bivši Sekretar za inostrane poslove Britanije, Robin Cook izjavio je u Donjem Domu da "Al Qaida" u stvari nije nikakva teroristička grupa, nego samo jedna - baza podataka - o internacionalnim mudžahedinima i krijumčarima oružja koji su korišteni od strane CIA i Saudijske Arabije za isporuku oružja i novca gerili u Avganistanu za vreme sovjetske okupacije.

Uz pomoć magazina "Svetske afere", koji se izdaje u Nju Delhiju, donosimo važne izvode iz jednog članka kojeg je u avgustu 2004.g. objavio Pierre-Henry Bunel, bivši službenik francuske vojne obaveštajne službe.

"Prvi put sam čuo za reč Al-Qaida kad sam pohađao jedan kurs za komandu i personal u Jordanu. U to vreme sam bio bio oficir u francuskim oružanim snagama koje su sarađivale i bile u uskim vezama sa Jordanom. . .

"Dvoje mojih jordanskih kolega bili su eksperti za kompjutere. Oni su bili oficiri u našim vazduhoplovnim snagama. Koristeći se slengom iz kompjuteristike, oni su uveli celu seriju viceva na temu kažnjavanja studenata tokom vojnih studija i praksi.

"Na primer, kad je neko od nas kasnio, ova dva oficira bi mu rekla: 'Bićeš upisan u 'Q eidat il-Maaloomaat' što je značilo 'Bićeš ubeležen u bazu podataka.' To bi značilo 'Dobićeš jedno upozorenje. ...' Ukoliko bi neki slučaj bio ozbiljniji, onda su oni pominjali 'Q eidat i-Taaleemaat.' To je značilo 'baza podataka za odluke.' U prevodu, - 'bićeš kažnjen.' Za one najgore slučajeve oni su govorili da će ih zabilježiti u 'Al Qaida.' To je značilo - bićeš likvidiran tj. izbačen.

"U ranim 80-tim godinama, The Islamic bank for Development - Islamska banka za razvoj, koja je locirana u gradu Jeddah, Saudi Arabija, kao i Stalni sekretarijat za organizaciju Islamske konferencije, nabavili su jedan novi kompjuterski sistem, da bi zadovoljili svoje knjigovodstvene potrebe, kao i za komunikativne svrhe. U to vreme, taj sistem je bio mnogo razvijeniji nego što je to bilo potrebno za njihove stvarne potrebe.

"Tako je bilo odlučeno da se deo memorije tog kompjuterskog sistema koristi za čuvanje podataka Islamske konferencije. Zemlje koje su učestvovale u konferenciji mogle su da se povežu sa tom bazom podataka uz pomoć telefona: kao neka vrsta Intraneta, modernim jezikom rečeno. Vlade država članica, kao i neke od njihovih ambasada u svetu bili su povezani na ovu mrežu.

"Prema tvrdnji jednog pakistanskog majora, ta baza podataka je bila podeljena na dva dela, na informativni sektor gde su učesnici u sastancima mogli da šalju i preuzimaju informacije koje su im bile potrebne, kao i sektor gde su se čuvale sve postignute odluke i dogovori. Na arapskom jeziku ti fajlovi su se nazivali, 'Q eidat il-Maaloomaat' i 'Q eidat i-Taaleemaat.' Ta dva fajla bila su čuvana u jednom, koji se na arapskom zvao 'Q eidat ilmu'ti'aat' što na egleskom jeziku upravo znači pojam - ‘baza podataka’. Međutim, Arapi su za to obično koristili skraćenicu Al Qaida što je arapska reč koja znači - “ baza - sklonište”. Vojna vazduhoplovna baza u Rijadu u Saudijskoj Arabiji, zove se upravo 'Qeidat 'riyadh al 'askariya.' Qeidat uopšteno znači – sklonište a "Al Qaida" podrazumeva jednu tačno određenu bazu.

"Sredinom 80-tih godina, Al Qaida je zvanično bila baza podataka locirana u pomenutom kompjuteru i namenjena za podatke komunikacija sekretarijata Islamske konferencije.

"Ranih 90-tih godina, radio sam kao vojni obaveštajni oficir u Komandnom centru francuskih snaga za brze intervencije. Zbog dobrog poznavanja arapskog jezika, moj posao se sastojao u prevođenju faksova i pisama, koji su bili zaplenjeni ili presretnuti od strane naše obaveštajne službe. Mi smo često dobijali materijal koga smo presretali i koji je bio slat od strane Islamske mreže, koja je operisala u Britaniji i Belgiji.

"Ti dokumenti su sadržavali uputstva koja su slata Islamskim oružanim grupacijama u Alžiru i Francuskoj. U tim porukama su se navodili izvori određenih izjava, koje se trebaju koristiti u redakciji proglasa i brošura, ili koje treba da se prenesu do medija uz pomoć video ili audio traka. Najčešće navođeni izvori bile su Ujedinjene Nacije, nesvrstane zemlje, UNHCR i … Al Qaida.

"Al Qaida je ostala baza podataka Islamske konferencije. Mnoge islamske grupacije mogle su se koristiti informacijama iz te baze podataka. Tako je bilo sasvim prirodno to što je i Osama Bin Laden kao pripadnik jedne od najvažnijih porodica u svetu bankarstva i biznisa u Saudi Arabiji bio povezan na tu mrežu.

"S obzirom da su toj mreži imale pristupa i neke ‘nepouzdane države,' nekim terorističkim grupama je bilo savim lako da se koriste intranetom te baze podataka. Odatle je i e-mail Al Qaida-e korišćen uz pomoć određenih interfejsa, koji su obezbeđivali tajnost komunikaciju između porodica mudžahedina i njihove dece koja su učestvovala na vojnim obukama u Afganistanu, Libiji, Libanu itd. ili su učestvovali u akcijama na nekim bojištima, gde su se borili ekstremisti finansirani od strane nekih 'odmetničkih režima'. U te ‘nepouzdane države’ spadala je i Saudijska Arabija.

Kada je Osama bin Laden radio kao agent američke CIA-e u Avganistanu, taj Al Qaida Intranet je služio kao jedan dobar sistem za komunikaciju uz pomoć šifrovanih i tajnih poruka.

Dakle, do tada "Al Qaida nije bila nikakva teroristička grupa niti lična organizacija Osame bin Ladena . . . Teroristički napadi u Turskoj 2003. godine, koji su pripisani Al Qaidi bili su izvedeni od strane ekstremnih Turaka “Sivi vukovi”, a njihovi motivi su bili lokalne prirode, a ne internacionalne. Ti kriminalni akti su stavili Tursku u jednu tešku poziciju vis-a-vis Britanije i Izraela. Međutim, tim napadima se nameravalo ‘kazniti’ turskog premijera Erdogana zbog toga što je on bio nedovoljno oštar političar u podršci Islama.

"Istina je da ne postoji nikakva tajna islamska armija ili teroristička grupa, koja se nazvala Al Qaida. Svaki imalo informisan obaveštajac to zna. Međutim, ono što postoji, to je jedna sveobuhvatna medjunarodna propagandna kampanja, da bi se svetska javnost naterala da poveruje u prisustvo jednog određenog entiteta koji predstavlja ‘zlo’ ili đavola, samo da bi se navela javnost - ‘TV gledaoci’ da prihvate nametanje jednog ujedinjenog internacionalnog vojnog rukovodsva za jedan opšti rat protiv terorizma. Država koja stoji iza ove propagande je naravno USA, a saveznicima koji podstiču ovaj rat protiv terorizma, je jedini interes novčani profit od novih terirotija I trgovine drogom i oružjem. "

Još jedan od primera šta se događa s onima koji ugrožavaju ovaj sistem je i hapšenje majora Pierre-Henri Bunela, u decembru 2001. godine, pod optužbom od strane tajnog francuskog vojnog suda da je preneo jednom srpskom tajnom agentu poverljive informacije o potencijalnim metama u Srbiji za bombardovanje od strane NATO Pakta, za vreme rata na Kosovu 1999. godine. Bunelov slučaj se razmatrao na vojnom sudu kako bi svi detalji ostali u tajnosti. Očigledno je bilo da je taj čovek zatvoren kako bi ga se sprečilo da iznosi istinu o Al Qaedi i onima koji stvarno stoje iza terorističkih napada STC, za koje se krivica svaljuje na tu imaginarnu grupu. Značajno je napomenuti da je jugoslovenska vlada, dakle vlada s kojom je Brunel od strane francuskih vlasti bio optužen za saradnju, tvrdila da su albanski teroristi i bosanski mudžahedini potpomognuti od strane određenih elemenata iz grupe "Al Qaida." Nama je tada bilo poznato da su organizacije finasirale novcem obezbeđenim preko Bosanskog fonda za odbranu, koji je osnovan kao jedan specijalni fond preko američke banke Riggs, koja se nalazi pod uticajem Busha i kojom su upravljali Richard Perle i Douglas Feith.

Naravno, ostaje pitanje da li je iznošenje istine o ovoj “fantomskoj organizaciji” ujedno bio i razlog za to što je Robin Cook “doživeo prevremenu smrt” kao i mnogo drugih ljudi koji su o ovome govorili istinu, ali sigurno je to da je Al Qaida postala jedna čarobna reč, koju kad čujemo – mi automatski treba da se uplašimo i ukočimo, a onda da odobrimo sve ono što vlada SAD sa saveznicima namerava da preduzme kako bi nas ‘zaštitili’ od terprista. Nama je već poznato da smo žrtve jednog specifičnog i dugogodišnjeg mentalnog programiranja, pa nas to ne bi trebalo ništa čuditi. Ili nam to možda nije poznato?! Ipak kako nam to sve može biti poznato, ako smo programirani da ne razmišljamo svojom glavom, nego da prihvatamo sve onako kako nam se to servira iz svetskih zvaničnih izvora koji se staraju o svetskoj – našoj bezbednosti ?!

Priredio : Slobodan MaričićPodelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP