Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 121672
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6889581
Ko je na sajtu?
Imamo 106 gosta na mreži

НЛО - ТРАГАЊЕ ЗА ИСТИНОМ I.


22.02.2011. / © Академедиасрбија
preveo na srpski i priredio za štampu: Slobodan Maričić

Даме и господо,

грчки филозоф Сократ учио је своје ученике да се у потрагу за истином може кренути само онда кад се доведе у питање и анализира свако веровање кога смо се до тада чврсто држали.

Ако одређено веровање прође све тестове контроле, евиденције, дедукције и логике онда оно може да буде задржано. А ако не, онда се оно мора одбацити, а мислилац се мора такође да запита зашто је он до тада веровао у нешто, као и ко или шта и зашто га је навело на то.

Нимало не изненађује што се овакав начин учења није свидео владајућој елити Грчке државе. Разлог је исти као и данас када многи државни, политички или верски лидери покушавају да заваравају народне масе из разноразних "добрих" и "лоших" разлога. Сократу се судило за субверзију, корупцију  и завођење омладине. Након тога натерали су га да попије чашу отрова и тако себи одузме живот.

Видите, никада није било лако онима који су самостално и независно размишљали! Данас, наш владајући комплекс владајуће елите и медија не убија оне који трагају за истином, још не, или можда ми то не знамо? Они их једноставно етикетирају екстремним личностима или параноицима, дезавуишу их " званичним истинама "а успут им униште каријеру, репутацију и живот. За многе је данас једна таква судбина гора него попити чашу отрова.

Свака информација коју ћете наићи у овим прилозима може се лако верификовати. Овај документ представља резултат пажљивог и мукотрпног истраживања, детаљних анализа, верификације извора и логичке дедукције. Сваки догађај и навод представљен овде је поуздан и желимо да вас охрабримо да и сами истражујете.

Интернет верзија ових докумената омогућиће вам да проверите сваку од референци које су наведене, тако што ћете једноставно кликнути на неки од понуђених линкова. Остале референце можете једноставно потражити преко Гоогле-а или Јахоо-а. Због веома добро организованих напора да се заташкају ови подаци, неки од линкова мистериозно ишчезавају, чак и овог момента када читате ово. На срећу, многи вебсајтови су већ "покупили" добар део тих информација и тако их заштитили од ценсуре или уништења. Ако неки линкови не буду функционисали, још увек ћете моћи да нађете оригиналне текстове користећи Гоогле. Ови линкови ће вас одвести до вести које су објавиле познате информативне агенције из целог света, а отвориће вам можда и "врата" информација које су до сада биле сакривене од вас.

Кад је комплетиран овај рад, коришћено је што је могуће више вести од официјелних националних и интернационалних агенција, као ЦБС, АБЦ, НБЦ, ЦНН, ФОКС Невс, Вашингтон Пост, Ну Јорк Тимес, Тиме, Нусвеек, Јерусалем Пост, Ха'аретз ( Исраел), ПБС, ББЦ, Лондон Телеграпх, етц., као и неких од локалних америцких новина и телевизијских станица које се баве овом тематиком. Нисмо хтели да допустимо онима који прате само званичне медије да нас оптуже како су коришћене неки "дубиозни" извори информисања.

Начин на који се ове необичне вести појављују, увек је скоро исти. Прво неки радознали репортер, неке од већих медијских агенција, објави експлозивну вест. Онда након што се прича појавила на медијској сцени, они који се налазе на врху владајуће хијерархије ће је брзо запазити и одмах одстранити, како не би добила већи публицитет. У неким случајевима то се чини помоћу најобичније цензуре, док се у другим пусти да прича "одумре" тако што се више ништа на ту тему не помиње.

Непрестано понављање одређене мантре је база успешног рекламирања и маркетинга, стога прича која је објављена само једанпут или двапут, без обзира колико је сензационална, брзо ће ишчезнути из меморије јавности, пре него што буде у стању да остави јак и дуготрајан утисак.

Само помоћу свакодневног прекопавања и анализирања гомиле вести и података, успели смо да пронађемо и извадимо ове "бисере" из "прашине" и организујемо их у један кохерентан узорак и логичан доказни материјал.

Ако сваку од ових прича, навода или догађаја узмемо у обзир само индивидуално и у том случају оне ће да заинтригирају читаоца и испровоцирају га на размишљање. На колективној бази, ово брдо чињеница ће да нам одслика једну истину, која ће бити у стању да потресе и најскептичнијег читаоца.

Постоје наравно и они који су попустили под утицајем телевизијских и других званичних експерата и пали у хипнотички транс, јер сматрају ове за ауторитете којима треба безусловно веровати. Ненавикнутим на то да сами размишљају својом главом, не постоји истина која може да наруши њихова предубеђења и кондициониране реакције.

Индивидуе које су тако кондициониране могу само да као папагаји понављају мишљења која су им сугерисана споља и имплантирана у њихову свест. Последица тога је да су милиони мозгова људи широм света данас редуковани на интелектуални ниво једног ЦД плејера који врти један имплантирани диск, дизајниран од спољних сила којих овај, уопште није ни свестан.

Свако од нас може бити преварен. Човек не треба да се стиди уколико је био погрешно информисан. Али посветити цео живот и одлучивање на основама погрешног начина размишљања и доношења закључака, чак и у случају кад смо изложени непобитним доказима и логици, онда је то крајњи степен индоленције. Има много оних међу нама, којима њихов интелектуални капацитет једноставно не дозвољава да се ослободе овог феномена, међутим зрелост карактера је кад се самом себи може признати, да смо до сад варани у много чему, а унутрашња снага је суочавање са чињеницом да смо затвореници једног глобалног азила намењеног за лудаке.

Оне индивидуе које могу да се морално и ментално ухвате у коштац са овом чињеницом, биће спремне да прихвате истину кад се она презентира у чистом и логичном стању.

Онима отвореног ума и способним да независно размишљају, можемо рећи следеће: У овом тексту намера је изношења довољног броја неприкосновених доказа, који ће заувек да униште бесмислену теорију да смо сами у космосу и да је свака теорија, доказ или сведочење о супротном, појединачно или масовно халицинирање или лудило.

Као једну грађанску дужност и помоћ онима, који су већ сада можда безнадежно застранили у својем ослањању на "званичне" изворе, објављујемо све ове и друге материјале у будућности са надом да ће помоћи макар некима, да се ослободе ефеката испирања мозга и глобално и државно спонзорисаних лажи.

Публиковањем ових материјала ослобођaмo се било какве одговорности да нисмо ништа предузели да спречимо катастрофу, која ће уколико се не освестимо ускоро да задеси читав свет. Кад будете у толиким говнима, кад више нећете моћи ни да дишете, немојте да кривите нас. Ми смо покушали да вас на време упозоримо!

Ако имате жељу и снагу да на раменима носите вашу главу са мозгом којим размишљате, уместо ЦД / ДВД плејера, можда сада већ неког усавршеног чипа у глави или дупету, свеједно, онда наставите са читањем! У противном, причајте свима : Академедиасрбија је друштво неких лудака.


                                                           
                                                   
                         
Неидентификовани летећи објекти су као феномен савременој јавности познат од 1947. године, када је један амерички пилот први пут забележио сусрет са летилица, чији су облик, брзина и перформансе указивале на неземаљско порекло.

Иначе НЛО - појаве забележене су још од времена пре Христа, а постоје врло аутентични записи о многобројним појавама са мноштвом очевидаца од раног Средњег века, па до оних од пре два века на америчком континенту током насељавања "Дивљег запада". Облици летилица су различити, али су најбројнији у виду диска, па су тако у народу популарно названи "Летећи тањири". Данас постоји у стручној и научној јавности више хиљада фотографија и филмованих записа таквих појава и "брда" књига - са сведочењима на свим језицима, док је број и врста таквих доказа у поседу војске, тајних служби и влада појединих развијених земаља које прате овај феномен непознат. У литератури која обрађује гранична подручја науке, говори се да у САД у "Великој сланој пустињи" постоји већ пола века војна зона под именом "Ареа 52" у чијојсе близини 1947. године срушио један НЛО и где је потом изграђена огромна војна свемирска база, лансирне рампе, подземни хангари и необично дуге писте. Ту је како тврде УФО-лози успостављен први контакт са представницима ванземаљске цивилизације, који су те 1947. године по рушењу једне од њихових летилица дошли у "мисију спасавања".

За ово постоје не само докази из новинарских истраживања о појавама различитх летилица у близини ове области, већ и огроман број аматерских и професионалних филмова старих и пола века на којима се виде полетања и слетања летилица невероватних перформанси и могућности чак и данашњих авиона.

Средином 1967. године двадесет година после почетка "нове ере" НЛО феномена у Западно-немачком граду Мајнцу је одржан први Конгрес УФО-лога - скуп преко три стотине астронома, астро-наутичара, физичара, стратешких научних аналитичара и новинара који су три дана расправљали о појавама овог феномена. На скупу се није дошло до неких нових сазнања, осим закључка да је појава овог феномена присутна и потврђена, а коначно је поред многих других поменута могућност да су то заиста летилице ванземаљског порекла којима управљају интелигентна бића из других цивилизација ван нашег сунчаног система. Међутим, оно је што је изузетно важно поменути је да је са овог скупа како је већ речено, еминентних светских стручњака упућен проглас председницима 131-не владе држава целог света и Генералном секретару Уједињених нација.

Проглас је осим детаљног описа појава феномена о коме је била реч на скупу, садржао закључке и предлог да Уједињене нације које су као "Светска влада" по логици ствари задужене за глобална питања, формирају посебан орган који би се официјелно и јавно убудуће бавио свим аспектима овог цивилизацијског проблема, па уколико се покаже потребним и успостави контакт са представницима других цивилизација. По пријему овог прогласа Генерални секретар УН У Тант је изјавио медијима да је осим рата у Вијетнаму питање појављивања мистериозних летилица широм света, свакако највећи проблем који је потребно истражити и решити, на чему се се он лично ангажовати. На ову изјаву коју су са задовољством и надом примили најпознатији од организатора овог скупа: Проф.Херман Оберт немачки теоретичар астронаутике, проф. Ојген Зенгер швајцарски изумитељ нових врста погона свемирских ракета и летилица, др Џејмс МкДоналд амерички угледни физичар, др Данијел Флечер астроном из Јужноафричке уније, Проф. Клајд Томбо астроном из САД који је открио планету Плутон и други, нико од званичника САД или других "Великих сила" није јавно реаговао. На опште изненаđење СССР је 10. новембра 1968. године одговорио званично, да је у Совјетском савезу тим поводом основан Комитет за праћење ових појава који ће сарађивати са другим државама или органима УН, који буду за ово основани. У Комитет су изабрани најугледнији совјетски научници и војни стручњаци и укључено чак 200.000 грађана добровољаца, који су требали да сарађују на праћењу и извештавању о овим појавама. Центар односно седиште тог Комитета је смештено у град Пулково код Лењинграда, где се налази позната астрономска опсерваторија. Многе друге владе потврдиле су потом спремност за сарадњу, али после нешто више од пола године долази до обрта, када званичне власти СССР-а објављују да се "после обављеног истраживања" закључило: "Да су поменуте појаве - природни феномени, привиђења или обмане" , након чега сасвим неочекивано нешто слично саопштава и америчка влада уз одлуку да укине постојећи пројекат истраживања НЛО-појава назван "Плава књига", који је формиран још 1951. године.

Меđутим, опет потпуно неочекивано 2000-те године руска национална ТВ мрежа, (што преносе многе светске ТВ станице са мање или више сензационалности) објављује сторију о пројекту из тајних архива Совјетске службе КГБ из 1968/69. године о "Сусрету са представницима ванземаљске цивилизације. Уз то је приказан филм који је од свих америчких, немачких и британских експерата оцењен као апсолутно у свему аутентичан, у коме се види један "летећи тањир" - космичка летилица ванземаљског порекла пречника измеđу 7-10 метара, који је до пола заривен у земљу , очито приликом хаваријског спуштања на земљу. Пројекат или документ КГБ-а је имао шифру: "Операција Свердловски патуљак" по имену места у Сибиру где је 1968. године наđена летилица. Научни руководилац овог пројекта био је Проф. Вершагин познати руски астрофизичар, који се види на филму уз велико војно обезбеђење око летилице и неколико највиших официра совјетских тајних служби. Филм приказује и обдукцију леша једног патуљастог бића највероватније пилота летилице, који није преживео хаварију. У коментару филма се каже да је потом уследило неколико сусрета са представницима ванземаљске цивилизација који су судећи по изгледу kao бића из филма, такозвани "Греjси" - "Сиви". После распада Совјетског савеза КГБ је све тајне пројекте и документацију о УФО појавама, предао научним институтима у Русији и Украјини, где је у један од њих доспела и кутија са три ролне поменутог филма, без пратеће документације која би разјаснила ову мистерију. Оно што је дакле од тада извесно је да је Совјетски савез очигледно као и САД дошао у посед свемирске технологије и имао сигурно много разлога да ову тајну сакрије од јавности.

И коначно још једна мистерија око НЛО феномена настаје крајем 1968. године, када Генерални секретар УН др У Тант Сите гине у авионској несрећи, под веома чудним и сумњивим околностима!? Тиме је окончана свака активност организације УН по питању истраживања феномена НЛО и до данас није поново покренута било каква нова иницијатива, иако се овај феномен јавља до данашњих дана. Званично, истраживачи овог феномена се слажу да је савремена ера истраживања и контаката са ванземаљским цивилизацијама почела падом свемирске летилице код места Росвел у САД 1947. године.

Зато уместо препричавања неколико, стотину или хиљаду најразличитијих сведочења о појавама НЛО летилица, сусретима са ванземаљцима, отмицама људи сл, аутор се одлучио само на цитирање извода докумената и сведочења у најпознатијем пројекту америчких УФО-лога за разрешење ове мистерије и кратког приказа две од многих контроверзних књига о феномену НЛО. У њима се даје историјат овог феномена, спомињу многи случајеви појединачно или заједно више пута набројани у најразличитијим извештајима разних јавних и тајних агенција, у другим књигама, извештајима научних институција, појединачним и колективним сведочењима, документарним професионалним и аматерским филмовима и ТВ емисијама, а у новије време и путем Интернета. Изводи књига и дата сведочења неоспорно повезују многе догађаје, а неки од њих директно или индиректно доводе у везу са овим феноменом многе политичке личности, што у сваком случају по детаљима које сведочења садрже, као и по судбини књига и њихових аутора (забрањен предговор, затим једна од цитираних књига, потом убијен аутор друге књиге итд) све представља својеврсни документ о историјату овог феномена.

"ДАН ПОСЛЕ РОЗВЕЛА"

Књига "Дан после Розвела" ( Д Деj aфтер Росвел) пуковника америчке армије Филипа Корзоa представља коначно на фактима засновано, разрешење контроверзе која је деценијама окруживала мистериозни удес "неидентификованог летећег објекта" у Розвелу, Њу Меxико, јула 1947. године. Занимљиво је да је предговор књиге " Д Деj aфтер Росвел " из 1997. написао сенатор Ф. Турмонд, да би исти био повучен касније са образложењем да "садржај књиге, није био за ширу јавност, као што је написано"? Корзо који је у међувремену умро открива у књизи шокантну улогу америчке владе и појединих војних, обавештајних и цивилних државних служби у прикривању информација о ванземаљцима и њиховој технологији. Ипак треба рећи да је и сам Корзо припадао уском кругу људи који су непосредно руководили оваквим операцијама у последњих пола века. Највећа важност књиге је да наводи имена многих генерала, научника и политичара уплетених у поменуте шпекулације; датуме и места одржавања тајних састанака; детаљан опис космичке технологије и пут којим су америчке лабораторије ишле, док нису произвеле копије неких уређаја за потребе америчке војске и комерцијално тржиште. 


                                       


Серија докумената која је тада постала приступачна скидањем етикете "Строго поверљиво" и "Војна тајна" и лични удео Корзоа у испитивању предмета нађених у летилици баца сасвим ново светло на светски технолошки развој у последњих педесет година. Не само да према Корзо-у феномен НЛО постоји, већ је захваљујући процесу иреверзибилног инжењеринга, америчка армија успела развити кључне индустријске гране као: микро-процесорску технологију засновану на чипу, оптичка влакна, ласере, супер проводљивост и сл. Након тога, ове нове технологије су од армије прослеђене гигантима америчке индустрије и економије за комерцијалну производњу и употребу.

Како је почело?

За викенд прве седмице јула 1947. у пустињи крај Розвела, један летећи диск већ назван "летећи тањир" са четири члана посаде, доживео је удес. Три бића, висине око метар и двадесет, сиве боје коже, неуобичајено великих глава у односу на тело, страдала су на лицу места. Један од четворице је преживео удес, а када је војна полиција из 509- е ваздухопловне бригаде стигла на место удеса, један од војних полицајаца је од страха пуцао и тешко ранио преживелог. Потом је ванземаљац пребачен у војну болницу, али је након неколико дана умро. Првих неколико сати сви локални медији радио новине су објављивале вести паду НЛО-а са изјавама мештана, полицајаца, ватрогасаца, чак и представника за штампу војне јединице која је обезбеђивала са полицијом место удеса и саму летилицу. Ускоро по доласку виших војних официра из Вашингтона и неких политичара одједном се све проглашава војном тајном, а медијима се дају друге контрадикторне информације о наводном удесу пробне војне летилице, метеоролошког балона сл. и цео случај заташкава. Тела ванземаљаца (Греjса или Сивих, како је данас дефинисан назив за ову врсту) летилица и опрема из ње су подељена у три рода америчке војске: ваздухопловство, морнарицу и копнену војску у базе Форт Блис у Тексасу, Рajт Патерсон и Форт Рилеj у држави Канзас. Мајор Корсо је био у бази Форт Рилеj дежурни официр у чину мајора управо те ноћи, који је лично примио тело ванземаљаца када је стигло специјалним војним конвојем. Летилица је из базе Рајт Петерсон ускоро премештена у ваздухопловну базу "Нортон ер Форc" у Калифорнији, где је америчка авијација почела експерименте и копирање ванземаљске технологије. Касније су опити настављени у бази Нелис ер Форc у Невади, где је је после скоро две деценије настала технологија првих невидљивих Стелт авиона ("Стеалт eр-крафт" Ф 117 и Б-2).

Армији је наравно највише било стало до оружја пронађених у летилици, како би се она могла масовно произвести за потребе армије CAД. НЛО летилица је остала у Нортон eр - Форc бази у Калифорнији, где америчко ваздухопловство и ЦИА држе све до данас срушене или заробљене летилице ванземаљског порекла. Експерименти на pепликовању ванземаљске технологије се врше до данашњих дана, а истој имају приступ само одабрани највише рангирани официри и конгресмени, који припадају такозваним "јастребовима" који увек гласају за максимално финансирање војних потреба из државног буџета. Свакако да су они који су упознати са тајнама, не само обавезни на њихово чување, већ и на најразличитије перфидне начине уцењени, да о томе никада никоме не одају ни најбезначајније податке.

Биографија пуковника Корзоa је занимљива: од 1942. стациониран је као млад контра-обавештајац у Европи и крај рата дочекује у Италији. Као обавештајни официр ради у штабу генерала МкАртура током Корејског рата, а након епизоде у Росвелу током педесетих, као пуковника амерички председник Двајт Ајзенхауер га унапређује у члана свемоћног Савета за Националну Сигурности (НСЦ). Током власти председника Кенедија (1961 - 1963) Корзо доживљава највеће домете своје каријере: руководи Одељењем истраживања и развоја специјалних програма америчке армије. Потом постаје саветник у америчком Конгресу, где ради за врло утицајног сенатора Стром Турмонд а (писца предговора Корзоу књиге) који је иначе провео највише времена као председавајући Сенатског Одбора за Националну безбедност и сенатора Ричарда Расела члана познате комисије Сенатора Ворена, која је истраживала годинама околности под којима је убијен председник САД Џон Кенеди.


                                    
                                                       Pukovnik Filip Korso

Због чега су пуковник Корзо и његова књига толико значајни за УФО-логе и све оне који истражују феномен ванземаљаца? Као прво неспорно је да је Корзо био војно лице које је према свим подацима из биографије и сведочењима несумњиво био на извору и у контакту са свим што је представљало пола века мистерију ванземаљских бића, НЛО-летилица и контаката са њима. Следеће је несумњиво да је технолошки напредак крајем педесетих година у САД, под којим се подразумева и лет космонаута на месец, последица нових знања и технологија које су "копиране" из НЛО летилице која се срушила код Розвела 1947. године.

И на крају књига потврђује везу између људи који су били најуже повезани са свим тајанственим УФО-пројектима и убиством Председника Кенедија, који је након преузимања дужности председника САД информисан о контанту са ванземаљцима одлучио да ову тајну САД не могу и не смеју задржати само за себе , већ је потребно објавити нацији, а потом у томе сарађивати са другим државама, због чега је ускоро убијен, kao и готово извесно и председник УН У Тант.

                                                       * * *

Наставиће се -


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP