Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 100150
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6613931
Ko je na sajtu?
Imamo 54 gosta na mreži

PONOVO ZEMLJOTRESI U ČILEU !


16.03.2011. / Akademediasrbija

Upravo kada smo juče postavili na sajtu prilog o zemljotresima kao potencijalnoj opasnosti izazivanja globalne katastrofe u već razorenom Čileu se rano ujutro dogodilo još nekoliko zemljotresa.

Oko ponovi je ovu zemlju zatresao zemljotres od 6,7 stepeni Rihterove skale, zatim je usldio još jedan od 5,5 stepeni , a potom još nekoliko manje jačine.

Epicentri zemljotresa su bili oko 80 kilometara od grada Konsepsiona koji je pre nekoliko nedelja bio žrtva razornog zemljotresa. U isto vreme zemljotres je pogodio i čileansko priobalje a epicentar je bio pod morem na dubini od 3,5 kilometara u Pacifičkom okeanu 72 kilometra od čilenaske obale. Od razornog zemljotresa 27.februara Čile je pogodilo preko 200 zemljotresa od kojih je desetak bilo preko 6 stepeni Rihterove skale.

Sezmolozi kažu da bi se sa ovim završilo sleganje pacifičke podzemne ploče i da se treba očekivati pomeranje tektonskih ploča bliže američkom kontinenti i Centralnoj Americi.

Dakle prognoze se obistinjuju , pianje je kada će Balkan biti na redu ?Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP