Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 117494
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6827274
Ko je na sajtu?
Imamo 58 gosta na mreži

AFORIZMI DUŠANA RADOVIĆA NA 40 GODIŠNICU STUDIJA B


31.03.2010./ Akademediasrbija

Душан Радовић (1922-1984)

 

-Родио се нови дан. Пробудио се цео Београд да га види. Честитајте једни другима. Радовали сте се и мањим успесима.
-Данас ће бити лепо свима онима који не траже много.Тата му пуца од здравља, елеганције и успеха. Мама му је такође дивна, прогресивна и активна. Њему није било нимало тешко да постане наркоман и пробисвет.
-Пре него што кренете да тражите срећу, проверите - можда сте већ срећни. Срећа је мала, обична и неупадљива и многи не умеју да је виде.
-Mи много волимо да имамо, али не умемо да живимо од онога што имамо. Ништа што имамо не може нас учинити толико срећним колико нас може учинити несрећним оно што немамо.
-Ми смо мрве на Земљи. Земља је мрва у космосу. То се може разумети и прихватити све док вас не заболи зуб, мрвине мрве мрва.
-Родитељи се запрепасте кад чују да им се деца дрогирају. Не могу да верују. Кад су их последњи пут видели, нису се дрогирала.
-Кад чујемо да неко није остварио оно што је желео, увек прво помислимо да је желео оно што није могао остварити. Почетак сваке среће је у срећном избору жеља.
-Увек је боље тамо него овде и увек је лепше оно него ово. Немамо среће са оним што имамо и што јесмо. Нашу срећу уживају други а да то можда и не знају.
-Шта нам вреди то што имамо оно што други немају кад они све то више воле од нас.
-Нема више нормалних. Сви смо мање-више луди. Неки краду као луди, неки ждеру као луди, неки пију као луди, а неки раде као луди, и они су најлуђи од свих.
-Лепо је живети лепо, а није лоше ни живети ружно јер и од тога има горе.
-Неки људи су паметни само толико да живе скромно и лепо. За нешто више, веће и компликованије, они памети немају.
-Да ли сте задовољни данашњим јутром или мислите да би и оно могло бити лепше и топлије? Сем нас, ништа није толико добро да не би могло бити боље.
-На стаблу сујете цветају инфаркти.
-Чувајте срце! Срце не страда ни од рада, ни од здраве људске муке и невоље, већ од самољубља и повређене сујете. За срце нема тежег напора него кад се много бавимо собом.
-Једном од наших несрећних суграђана није најпре ваљао ПЕ-КА-БЕ. Затим се жалио на ПЕ-ТЕ-ТЕ. Па му се покварио У-КА-ТЕ. Кад су га прегледали, утврдили су да му није у реду ни Е-КА-ГЕ.
-Мало пара квари тело а много пара квари душу. Човек је на великој муци. У чему да чува душу ако поквари тело? Шта да чува у здравом телу ако остане без душе?
-Ко нема у глави има у ногама, ко нема у ногама има у банци, ко нема у банци има нешто у Гроцкој, ко нема ни у Гроцкој - наћи ће му се нешто у мокраћи. Нико баш није да нема нигде и ништа.
-Човек није савршен. У случају мале нужде још и може да потрчи. А у случају велике, кад би било најпотребније, то је ризично и скоро немогуће.
-Чињеница је да ћемо сви умрети. Међутим питање је - шта ћемо дотле радити. Јер ко зна када ће то бити.
-Ко не зна шта му је, нека погледа где му је. Па ако га нађе - то му је!
-Можда је ипак боље да будете дебели. Блажи је раствор сваке муке, невоље и киселине кад се сипа у тело од сто килограма него у тело од педесет килограма.
-Многи људи живе скромно и спокојно. Не узнемирава их то што други живе много боље. И они су могли живети боље али их је било срамота.
-Дошла су друга времена. Деце је све мање, а паса све више... Пси су углавном расни, а деца су наша, домаћа и дивља.
-Како постати срећан или бар спокојан? Питајте оне који испред самоуслуга пију пиво. Они највише на то личе.
-Ко има проблема, нека дигне руку. И нека је држи тако све док му не утрне. Кад спусти руку, биће му много лакше.
-Добри и тихи људи имају тајне жеље које остварују на неки, за нас невидљив начин. Не завидимо им на жељама, јер су наше веће, али им завидимо на срећи.
-Не секирајте се јер то шкоди здрављу. А ако већ не можете, немојте се бар секирати због тога што не можете да се не секирате, јер је то онда још горе.
-То није добро ни праведно - неко је и млад и здрав а неко је и стар и болестан. Тако је, истина, било и кад смо ми били млади, али би бар данас могло бити друкчије.
-Ко уме да се радује, има чему да се радује. Радост је привилегија оних који скромно мисле о себи а лепо о животу.
-Задатак егзактних наука је да продуже људски век. Од филозофа ће се тражити да објасне зашто.
-Здрави су само они који још не знају да су болесни.
-Кад нам није лако овако, како би нам тек било да заиста знамо како нам је.
-Да ли знате шта је бесплатно? Само оно што је највеће, најлепше и најважније.
-Не знамо како ће се све ово завршити. Ми старији ћемо се некако извући, јер нећемо бити ту.Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP