Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 99220
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6606315
Ko je na sajtu?
Imamo 50 gosta na mreži

NLO PONOVO NAD SRBIJOM ?!


 06.05.2011. /  ree-Akademediasrbija

Zoran Šaponjić

Nešto se dešava na nebu iznad Amzića ! Vanzemaljci posetili Novu Varoš ? Meštani sela Amzići kod Nove Varoši prošle nedelje na mračnom nebu videli neobičnu svetlost. Ujutro na livadi zatekli čudne krugove

Samo tri meseca pošto su na pustom brdu iznad sela videli čudnu svetleću kuglu, meštani planinskog sela Amzići kod Nove Varoši suočili su se pre nedelju dana s novom neobičnom pojavom na nebu. Meštanin Drago Mandić (70) tvrdi da je upola noći na mračnom nebu iznad svoje kuće video svetleći predmet koji se nebom lagano kretao od istoka ka zapadnom delu sela.

- Probudio me je pas Blažo, koji je iz sve snage, propinjući se sa stepeništa, grebao prozor i cvileo, pokušavajući da provali unutra... Izašao sam napolje, pas je bio više nego preplašen i uznemiren, ni sam ne znam zašto, pogledao sam u nebo i gore, na visini od nekoliko stotina metara, ugledao sam svetlo, nešto što me je najviše podsetilo na veliku prskalicu prečnika dvadeset-trideset centimetara. Nikakav zvuk nije se čuo, a to što se kretalo nebom „gorelo“ je nekom praskavom svetlošću koja se prelivala u bojama duge.

Sve je trajalo desetak sekundi, a onda je to svetlo, koje sam sasvim jasno video, nestalo iza šume - ispričao nam je juče Drago, pokazujući rukom kuda je svetlo otišlo.

Da sve bude još zanimljivije, Drago je sledećeg jutra na livadi, sedamdesetak metara od kuće, našao krug sasušene, požutele trave prečnika oko tri metra...

- Bio sam na tom mestu i prethodnih dana i tvrdim da tog kruga žute trave nije bilo! Odakle se on pojavio, ne znam, ali na tom mestu trava je suva, dok je svuda okolo zelena - kaže Drago.

Šta je svetlelo na nebu iznad Amzića, Drago ne zna, ali ono po čemu još pamti taj događaj je čudan osećaj straha i nelagode koji je osećao dok je posmatrao čudnu pojavu.

- Satima posle nisam mogao da zaspim - priznaje Drago.

I komšija video

Tek kad je selom krenula priča o neobičnom svetlu, Dragu se javio i komšija sa susednog brda sa - istom pričom.

- Ispričam komšiji Negoslavu šta sam video, kad on kaže da je isto to svetlo, koje se kretalo istim pravcem preko neba, video mesečak dana ranije. I njemu je najviše ličilo na veliku prskalicu, na varničenje provodnika pod naponom, samo što na tom delu sela, i na toj visini, nema nikakvih dalekovoda, ni provodnika, ni žica - kaže Drago.

U januaru preletela svetleća kugla

Samo nekoliko kilometara dalje sedmoro meštana sela Amzići gledali su krajem januara ove godine svetleću kuglu koja se u brdu iznad sela, daleko od puteva, kuća i dalekovoda, prelivala u desetinama boja.

Zanimljivo je još jedan fenomen iz našeg kraja kada su u planini Bosanje, koja okružuje selo, drvoseče pre tri godine, u boru koji su odsekli, usred stabla našli - urezan krst i ta slika obišla je tada Srbiju, dodaje Drago.

/ Kurir /Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP