Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 100151
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6613948
Ko je na sajtu?
Imamo 60 gosta na mreži

RAJ JE SAMO BAJKA !


17.05.2011. / ree-Akademediasrbija

Čuveni fizičar i kosmolog Stiven Hoking (69) izjavio je za britanski “Gardijan” da je raj izmišljen za ljude koji se plaše smrti. Hoking je tu tezu izneo u knjizi "Veliko stvaranje" (The Grand Design).

Hoking je ponovio svoj stav o religiji i odbacio bilo kakvo postojanje “onostranog sveta”. Najistaknutiji britanski naučnik, koji od svoje 21. godine pati od neizlečive bolesti aminotrofične lateralne skleroze, kaže da se ne boji smrti.

Sa tom bolešću zbog koje mu je celo telo paralizovano, ali mozak i dalje funkcioniše, on živi već skoro 49 godina, iako su doktori očekivali da neće dugo živeti.

“Poslednjih 49 godina živim sa prognozama o skoroj smrti. Ne plašim se smrti, ali ni ne žuri mi se da umrem. Ima puno stvari koje želim da obavim pre toga”, izjavio je Hoking.

On je u intervjuu uporedio ljudski mozak sa kompjuterom. Hoking: Mozak je kao kompjuter

"Gledam na mozak kao na kompjuter koji će prestati sa radom, kada otkažu sve njegove komponente. Nema raja niti bilo kakvog ‘života posle smrti’ za pokvarene kompjutere; To je bajka za ljude koji se plaše mraka”, rekao je naučnik.

On je prošle godine izazvao gnev verskih vođa koje su kritikovale njegovu tvrdnju da Bog nije stvorio univezum.
Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP