Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 115203
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6813998
Ko je na sajtu?
Imamo 55 gosta na mreži

CIVILIZACIJA ČOPA


09.04.2012. / Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

O civilizaciji ili narodu Čopa, čulo se prvi put u evropskoj javnosti posle II. Svetskog rata kada je engleskom arheologu dr. Karyl Robin-Evans-u njegov poljski kolega Prof. Lolladoff pokazao neobični kameni disk za koji je tvrdio da je kupio u gradu Mussorie u severnoj Indiji, a da potiče od misterioznog naroda zvanog "Džopa" ili „Čopa“ , koji ga koristi tokom religijskih rituala.

Doktor Evans je potom odlučio da otputuje na Tibet gde je stigao u proleće 1947. godine. U Lasi – glavnom gradu Tibeta ga je primio 14-ti Dalaj Lama i zaželeo mu srećan put prema nepristupačnom regionu Severo-istočno od Himalaja, na granici sa Kinom, po imenu Baian-Kara-Ula. Kod odredjenog mesta tibetantski vodiči su napustili engleskog naučnika sa obrazloženjem da je dalje “Sveta zemlja Čopa”.

Evans je sam stigao na svoj cilj i sreo se sa pripadnicima tog tajanstvenog naroda. On je dobio prevodioca po imenu “Lurgan-La”, koji ga je učio Čopa-jeziku i njihovoj istoriji, koja se u najkraćem svodi na sledeće: "Čopa narod su ostatak predstavnika vanzemaljske civilizacije, koji je došao na Zemlju sa planete “Sci” koja se nalazi u Zvezdanom sistemu „Sirijus“ prvi put pre 20 hiljada godina. Sledeća misija na zemlju koja se dogodila usled kvara, završila se udesom svemirskog broda, tako da preživeli nisu mogli da napuste našu planetu. Havarija se dogodila na teritoriji Kine u blizini tajanstvenih piramida koje od znatiželjnika sakriva kineska vlast i gde je i groblje sa ostacima poginulih saputnika. Posada od desetak bića Čopa ostaje prinudno na zemlji i povlači se u pećine u nepristupačnim predelima Himalaja, izbegavajući dugo svake kontakte sa retkim domorocima koji bi zalutale u neprohodne predele.

Dr. Evans je slikao vladara ovoga malog naroda po imenu “Hueypah-La”, visokog oko 1,20 m. i “Veez-La” njegovu suprugu, visoku jedan metar, koji potiču od imperatora Huan-Dija koji je živeo pre 45 vekova i jedan je od preostalih putnika Čopa iz srušenog svemirskog broda.       


       


Iako je u starim zapisima i legendama naroda Tibeta i Himalaja opisan sa visinom oko tri metra , nadljudskom snagom i vanzemaljskim izgledom, vrlo je verovatno da je Hu an Di zaista postojao i da je vladao Kinom punih 100 od 300 godina, koliko je zapisano da je živeo i to od 2698. do 2598. pre Nove ere, baš u vreme največeg uspona kineskog carstva !

Dr. Evans je svoj izveštaj o ovoj ekspediciji i svemu što je doživeo sačinio po povratku u Englesku krajem 1947. godine, medjutim, o tome nije javno govorio sve do svoje smrti 1974. godine, bojeći se za svoju profesionalnu reputaciju. Četiri godine posle njegove smrti, pisac David Agamon objavljuje knjigu : "Bogovi u egzilu" u kome podrobno opisuje Evans-ova iskustva. Knjiga je privukla neveliku pažnju, jer je dr. Evans živeo veoma povučeno, čak tajanstveno, pa se se kod mnogih čitalaca stvorila sumnja da li je on uopšte postojao. Medjutim, iznenadjujuće vesti su stigle iz Holandije, kada je Filip Coppens, glavni urednik časopisa "Frontier 2000", potvrdio da je film i originali fotografija “Kraljevskog para” i mnoge druge, zaista pronadjen na Evans-ovom imanju.

                   


Konačno, mnogi su čuli o tajnim pećinama ispod Tibeta i hramova u Lasi gde inače živi Dalaj Lama. Govori se da su mnogi posvećeni ljudi imali priliku da se spuste duboko u tajne pećine u kojima se nalaze kosturi skoro identični ljudskim, ali visine izmedju tri i pet metara. Tibetanski sveštenici su samo rekli da su to preci Čopa , koji su došli sa zvezda na zemlju. Neki medju naučnicima su dali tumačenja da se radi o vanzemaljskim bićima koja su živela na nekoj planeti sa malom težom ili na veštačkim satelitima ili kosmičkim stanicama dalekih svetova, čime se objašnjava njihova velika visina. U potvrdu ovome ide i naučni nalazi istraživanja kosmonauta koji su u stanici mir proveli godinu dana, a kojima je posle merenja visine utvrdjeno da su „porasli“ od 1 do čak 2,3 santimetara, te im je utvrdjeno i povećanje obima zglobova i glave.


                    


Da Tibet krije svakako neku kosmičku tajnu doznali su i Nemci za vreme Trećeg Rajha te je jedna tajna ekspedicija poslata na Tibet gde su otkrili ne samo kosture džinovskih dimenzija, već i ostatke svemirskog broda. Dalja sudbina ovih otkrića je nepoznata sa krajem rata, ali su nedavno prvi put objavljene fotografije koje je snimila ova ekspedicija i koji su skrivani prvo u nemačkim a potom u američkim tajnim arhivima.

/ Iz knjige: Najveće misterije autora Slobodana Maričića /

 Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP