Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 100149
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6613928
Ko je na sajtu?
Imamo 51 gosta na mreži

APOKALIPSA 2012 - JOŠ JEDAN SCENARIO


12.04.2010. / Akademediasrbija

Prema opširnom prilogu u poslednjem broju New Scientist američkog časopisa za naučna istraživanja „Oluja nad olujama „ mogla bi da za najduže dve godine uništi život na zemlji kakav danas poznajemo.


Godine 2012 će kako tvrdi grupa naučnika, solarna oluja ugasiti sva zemaljska svetla. Sunce će zaći a na nebu će se nazirati zelenkasta svetlost. To će biti izvanredan prizor. Medjutim samo minut i po kasnije, prestaće sa radom sve telekomunikacijske veze na planeti, internet, zemaljski ,satelitski TV prenosi, radio i svaka aktivnost koja se dešava pomoću električne energije i elektromagnetskih talasa. Naravno tada će prestati sa radom sve berze, bankarske transakcije, komunikacije i izveštavanje.

Preko noći će nastupiti haos u borbi za pribavljanje ekonomskih dobara i hrane, a zatim će se stvoriti totalna ekonomska kriza, finansijski sistem će se raspasti. Ljudi će umirati od gladi i žedji, nedostatka lekova i medicinske pomoći. Iako će se klimatski i vremenski uslovi bitno poremetiti, posle mesec dana će se na nebu ponovo pojaviti uobičajeno sunce. Medjutim, za povratak u normalne uslove života biće potrebno bar 20 godina, kažu naučnici a prenosi New Scientist.

Inače solarne oluje se ponavljaju milionima godina, tačno svakih 11 godina i manje više ometaju ili ugrožavaju komunikacije i život na zemlji. Medjutim, jednom će prema zakonu verovatnoće taj svemirski vatromet imati kataklizmične posledice pogubne za čovečanstvo, a to bi se obzirom na istraživanja koja su sprovedena moglo sa velikom sigurnošću dogoditi baš 2012. godine kada je po ciklusu 11 godina od poslednje solarne oluje. Zanimljivo je da predvidjanje globalne katastrofe ovoga puta zbog solarne oluje, tačno deseta najava sa još jednim  razlogom za apokalipsu, koja je prorečena prvo od proroka Nostradamusa, a zatim od civilizacije Maja i koja sva redom predvidjaju da će 2012 godina biti pogubna za ljudsku civilizaciju.


New Scientist
ChicagoPodelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP