Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 115204
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6814052
Ko je na sajtu?
Imamo 73 gosta na mreži

ALO SLOVENCI GDE SU BRE TE PENZIJE ?


19.04.2010. / Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

Pre mesec, dva, tri, objaviše sve televizije, novine i radija da su Srbija i Slovenija konačno postigle Dogovor o Socijalnom osiguranju, penzijama i tako to, za sve one naše koji su radili u Sloveniji i njihove koji su radili u Srbiji.

Mora da je bio neki zeznut Sporazum, kada se čekalo na njega skoro dvadeset godina, naravno reč je o parama i to Slovenci ne daju lako, a mi bi naravno hteli sva ako može malo lakše nego što mora. Ali što je mnogo, mnogo je - dvadeset godina.

Kako je negde pisalo, na dan razdruženja dve bratske republike ( e da ga j..., ako su bile bratske što su se razbratile) u ovoj Srbijici je oko 16 hiljada radnika, službenika, predstavnika, dostojnika i predstojnika trebalo da dobije celu penziju ili onoliko koliko je godina radio u bratsk...  , pardon Sloveniji.

A naš ministar Rasim reče, da će konačno oko deset hiljada penzionera u Srbiji konačno dobiti penzije koje su zaradili u Sloveniji, a oko tri ili pet hiljada Slovenaca za rad u Srbiji. Alo, ministre , alo Slovenci, alo bre državo, a šta je sa onih šest hiljada što ih nema više na spisku.  A šta je sa kamatama, šta je sa onim stezanjem stomaka, kada je falilo ono što ne dadoše bra...., e opet, mislim Slovenci. Šest hiljada otpisanih. Šest hiljada otpisanih , pa jel čujete šest hiljada je pomrlo, a nije dočekalo penzije. Zbog koga, zbog čega, ko je kriv ?

Slušaj bre Rasime, mmm sada je sve na tebi. Nemoj slučajno da još neko umre ( mislim i na sebe) a ne dočeka tu slovenačku penziju. Ima da ti dolazim svake noći kad spavaš, da te davim kao Čuma decu, a za Slovence, jao šta ću da im radim sa onog sveta (naročito Slovenkama).

Mada opet , ne bi bilo loše da svi to doživimo , pa nek traje makar toliko, koliko se čekalo.   

Ali ne zaboravimo, šest hiljada, alo bre malo li je ?.Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP