Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 115207
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6814076
Ko je na sajtu?
Imamo 89 gosta na mreži

PADRE PIO


23.04.2010. / Akademediasrbija
Piše : Slobodan Maričić

Forgione Francesco – “Padre Pio” (1887 – 1968) je bio italijanski sveštenik iz reda Jezuita koji je postao poznat pošto je pedeset godina u kontinuitetu imao na telu pojave fenomena “Stigmata”  (Hristovih rana).

One su se javljale u vidu pet rana koje su bile na mestima na kojima ih je prema freskama imao i Isus : na rukama , nogama i bedru. Otac Pio je prema svedočenjima zvanićnih doktora Vatikana imao : “ četiri rane na rukama i nogama veličine dva santimetra (skoro kružnog oblika, kao kod proboda većih klinova) dok je peta na bedru nešto veća i odgovara promeru uboda vrhom koplja veličine oko deset santimerata u prečniku.

Rane su pokrivene lakim krastama, koje periodično same otpadaju ispod kojih se vide tragovi dubokih anatomskih povreda. Rane otprilike jednom do dva puta mesečno na dan, dva spontano prokrvare tamnocrvenom krvlju, koja ima poseban miomiris. Krvarenje je ograničeno, ali ga nije moguće zaustaviti. Potom se rane spontano zatvaraju i zaceljuju“ : Citat iz lekarskog izveštaja glavnog lekara Vatikana dr.Giorgia Festa; Dokument: Sessa – I.1958/21.

Osim „Stigmata“ Otac Pio imao je sposobnosti prekognicije i telepatije, što su posle ispovesti kod njega potvrdili mnogi vernici , kada ih je on, kako su izjavili “podsećao” na njihove druge grehove, koje oni nisu u ispovesti i pokajanju spomenuli.

Takodje je imao i moć bienergetskog lečenja, koje praktikovao u lokalnoj bolnici u mestu Foggia. U vezi sa ovim fenomenom posebno je zanimljiv oficijelno zabeležen slučaj jednog radnika po imenu Mario Dolores iz mesta Vijaredja, koji je zbog povrede kičme u 24. godini uoči rata 1940. godine sve do 1951. morao da nosi specijalni metalni korset, kako bi umanjio velike bolove pri kretanju. Nikakvi lekarski zahvati nisu pomogli da se reši bolova, naprotiv. 17 marta 1951. godine njegova supruga je donela kući jednu crkvenu brošuru sa slikom Oca Pia.

Iako Mario nije bio posebno religiozan, oboje su se na molbu njegove supruge molili za pomoć, kada je Mario u molitvi izrekao sledeće : “Oče Pio kada si već učinio tolika čuda, pomozi sada i meni da se rešim ovih muka ili mi uzmi život.” Toga trenutka prema svedočenju pod zakletvom oba supružnika , vrata sobe u kojoj su se molili su se otvorila treskom na njima se pojavio jedan sveštenik u jezuitskoj mantiji, koji je stupio u sobu i glasno rekao: “ Diži se Mario, tebi ne fali više ništa” ! , i potom nestao. Prema pomenutom svedočenju supružnika i docnijim lekarskim nalazima, Mariu su od tada prestale sve tegobe i bolovi, te je mogao da skoro normalno hoda.

O tom čudu Mario je pisao Vatikanu, pa je ovaj slučaj nakon istrage sa drugim sličnim slučajevima uvršten u bogatu dokumentaciju o Ocu Piu, koji je posle smrti proglašen za sveca, njegovo telo balsamovano, a mošti se nalaze u Vatikanu i iznose se svake godine na dan praznika “Stigmate Hristi”.

/ Iz knjige Slobodana Maričića : Leksikon Parapsihologije / 


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP