Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 152079
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7355012
Ko je na sajtu?
Imamo 30 gosta na mreži

DA LI JE TADIĆ MASON ?


28.04.2010. / Akademediasrbija

ODLOMAK IZ NEOBJAVLJENE KNJIGE "DEMOKRATSKA IZDAJA SRBIJE" MILANA IVANOVIĆA

Zašto predsednik Boris Tadić nikada za Dan Državnosti Republike Srbije ne odlazi na proslavu u Orašcu, već uvek polaže vence na grob neznanom junaku na Avali ?


Interesantan podatak je da predsednik Srbije Boris Tadić nikada nije došao na proslavu Dana Državnosti u Orašcu, već je uvek odlazio na grob neznanom junaku na Avali. Da li se iza naizgled banalne stvari krije nešto više, i da li je možda predsednik Srbije mason?

U knjizi ``Masonski belezi po Beogradu`` Zorana LJ. Nikolića tvrdi se da je Grob neznanom junaku jedan od najvećih masonskih spomenika u Srbiji, i da je sam kralj Aleksandar I. lično nadgledao radove koji su vršeni na Avali. Za njegovu izgradnju srušeno je srednjevekovno srpsko utvrđenje Žrnov. Posebnu dokumentarističku snagu daju fotografije iz Vojnog muzeja koje predstavljaju trenutak kada je svečanost počela, i kada je kralj Aleksandar Karađorđević otpočeo ceremoniju držeći srebrni čekić u ruci. A srebrni čekić spada među osnovne simbole alatke kod masona. Štaviše, u skladu sa simbolima slobodnih zidara, čekić je jedna od osnovnih alatki, pa čak i kada mason umre, odnosno, kako to kažu njegova "braća", kada "ode na večni istok", za njega se kaže i kako je "ostavio čekić".

Tako je, na specifičan način, kralj posredno dao do znanja o svojoj masonskoj pripadnosti, kao i o simboličkoj slobodnozidarskoj crti koja je imala za zadatak da obeleži i sam budući spomenik. To nije bilo sve, jer fotografija beleži još jedan, veoma bitan detalj koji je prethodio događaju. To su menzura sa uljem, posuda sa vinom, kao i srebrni čekić i kamen temeljac, koji su ceremonijalno na bezmalo isti način bili deo protokola kada su polagani kameni temeljci za Kapitol u Vašingtonu, kao i Kip slobode u Njujorku, spomenici koji su već dobro poznati i tipični simboli svetske masonerije.

Doduše, ovog puta se ne vidi da li je tu bila i posuda sa žitom, koja je redovno simbolički prisutna u ovakvim prilikama. Sve je to bio deo tzv. konsekracije, poslova koji prethode prvom ritualnom radu. Tako se može zaključiti da je ovo bila ceremonija koja nepobitno dokazuje slobodnozidarski milje, koja Meštrovića i kralja Aleksandra dovode u vezu sa ostvarenjem ove simbolične ideje. Da li je moguće da upravo zbog svega navedenog predsednik Boris Tadić odlazi na Avalu ili čak možda i sam pripada nekom masonskom redu. Mnogi su pisali o srpskim masonima od kojih neretko prepoznajemo imena ljudi koji su bili ili koji su sada u vrhu Demokratske stranke

``U knjigama Zorana Nenezića kao masoni pominju se i političari Milan Božić, nekadašnji potpredsednik Skupštine grada Beograda, Dušan Mihajlović, nekadašnji predsednik Nove demokratije i bivši ministar policije, Tahira Hasanović i Zoran Živković, bivši srpski premijer, Vojislav Andrić, nekada potpredsednik Narodne skupštine Srbije. I pisci Raša Livada, Dragan Velikić, Ratko Petrović, Petrašin Kasalica, tada direkor Luke Bar. Masoni su i biznismen Đorđe Zečević, zatim režiser Ljubomir Draškić, doktor patolog Jovan Vasiljević, advokat Slobodan Perović, novinar Miša Brkić``.

Dnevni list Kurir objavio je tekst sa imenima poznatih srpskih političara za koje se vezuje članstvo u masonerijama.

Funkcioner LDP Nenad Prokić je u Regularnoj velikoj loži Srbije postavljen za velikog besednika, što je u masonskoj hijerarhiji funkcija čuvara doktrine vere

Dramaturg Nenad Prokić istaknuti je član jedne od vodećih masonskih loža u Srbiji! Prokić je, naime, u Regularnoj velikoj loži Srbije, čiji je bio portparol, odnedavno zauzima mesto tzv. velikog besednika, što je u masonskoj hijerarhiji "funkcija" čuvara doktrine vere.

Kurir poseduje fotografiju s jednog masonskog skupa u SAD, na kojoj Prokić na sebi ima jedno od masonskih obeležja. Zanimljivo je, međutim, da je, iako masoni kao svoje "misije" ističu humanizam, toleranciju i patriotizam, baš Prokić jedan od vodećih zagovornika nezavisnosti Kosova na srpskoj političkoj sceni i jedan od najostrašćenijih kritičara svojih političkih neistomišljenika.

Ovaj funkcioner LDP nije, međutim, hteo da za Kurir komentariše svoje pripadništvo srpskoj masoneriji, kao ni to da li su njegovi politički stavovi u saglasnosti s pojedinim principima slobodnog zidarstva. Prokić je i na sam pomen da je sa druge strane žice novinar Kurira gotovo istog trena, istina ljubazno, prekinuo vezu.

-Ne, nažalost, nemam vremena - bilo je sve što je rekao.

Prema pisanju Kurira, Prokić nije jedini mason koji je istaknuti član LDP. Pored dramaturga i profesora Fakulteta dramskih umetnosti Prokića, članovi Regularne velike lože Srbije su još dva poznata umetnika. Slobodni zidari su, prema rečima sagovornika Kurira upućenih u srpsku masoneriju, i Branislav Lečić, poznati glumac i bivši ministar kulture, te Dejan Sinadinović, pijanista i profesor klavira na Fakultetu muzičke umetnosti.

Lečić je, tvrdi izvor Kurira, ranije bio član Velike nacionalne lože Jugoslavije, iz koje je dobar deo članova "prebegao" i formirao Regularnu veliku ložu Jugoslavije, danas Srbije. Poput Prokića, i Branislav Lečić poslednjih meseci izbegava svaki kontakt , tako da nismo uspeli da dobijemo njegov komentar.

Da u masonskim ložama sede i poznati srpski političari, javnosti je odavno poznato. Svojevremeno je za masoneriju prozivan danas gotovo zaboravljeni funkcioner Srpskog pokreta obnove Milan Božić. Osim njega, kao jedan od viđenijih članova masonskog pokreta u Srbiji spominjan je i bivši lider Liberala Srbije i bivši ministar policije Dušan Mihajlović, te nekadašnji član Građanskog saveza Srbije, a danas Demokratske stranke, Dragor Hiber, kao i bivši lider Građanskog saveza Srbije Goran Svilanović.

Ako su podaci koje iznose srpske dnevne novine tačne, to znači da je jedan deo srpskih političara duboko zagazio u satanizam. U svojoj prvoj knjizi ``Ujed za dušu`` trudio sam se da objasnim vezu između masonerije i satanizma. Posebnu težinu daju sami masonski dokumenti koji potvrđuju osnivanje satanističke sekte Ordo Templi Orientis – O.T.O. koja je religiozni aspekt masonerije.

Osnivač ove satanističke sekte bio je Karl Kelner slobodni zidar, dok je najpoznatiji vođa sekte bio Alister Krouli mason 33. stepena koji je osnovao prvi hram satane i javno pozivao na ubistva dece u žrtvenim obredima u čast Đavolu.


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP