Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 99216
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6606284
Ko je na sajtu?
Imamo 49 gosta na mreži

REPTILI SU U CRKVI !


26.10.2011. / ree-Akademediasrbija

LJUBAV POBEDJUJE REPTILE

Nekoliko puta su se preobrazili predamnom. Potpuno opsednuta reptilima sa jedne strane i potragom za zdravim razumom sa druge strane, podvrgla sam se hipnozi i detektoru laži i ispostavilo se da je sve što sam govorila bilo istina.

Doktor me je povezao sa osobama koja su imala slična iskustva. Na tom putu borbe za istinom bila sam ponižavana, govorili su da sam luda, da pušim marihuanu, da nisam vredna nikakve pažnje (a kamo li ovih koji vladaju). Savladala sam strah od toga biti drugaciji i ne stajati u redu kao ovca sa sledećim:

1. UBEDITI NAS SAME DA MI NISMO OVCE, DA NISMO KRIVI, DA NISMO NEVAŽNI

2. ZAMENITI STRAH SA LJUBAVLJU I HRABRO SE SUPROSTAVITI REPTILIMA (OČI U OČI)

Da ne govorim opet o tom sastanku Uprave Lazarice 2006. godine (u beogradskim novinama je pobrao 176 komentara), već samo da kažem da je crkva Lazarica u Sidneju najslicnija beogradskoj Sabornoj crkvi po sastavu sveštenstva i po uticaju na višu crkvenu Hijerarhiju (a trebalo bi da bude obrnuto).

I 2007. godine je bilo identično kao godinu dana ranije , „oni“ su opet radni sastanak organizovali na dan Preobraženja i na slavu Kola Srpskih Sestara (na prethodnom sastanku je izričito odlučeno i u zapisnik uneto) da se prestane sa izrabljivanjem hora, bratstva i Kola SS, i da se bar ispoštuje jedan dan u godini, kada im je Slava. Medjutim, neočekivano se javio za reč gospodin Dragiša Gajić, bivsi predsednik CSO Lazarice:

..........“ Prečasni oče Miodraže (Perić), dobio sam pismo za ovaj sastanak i na njemu je vaš poziv i potpis. Ne ulazim u to da li vi imate pravo da vodite – predsedavate svaki sastanak, da budete član „Trust“-ija crkve, da vodite sve finansijke poslove crkve i da dovodite i birate ‘svoje ljude’. Ali, znam da po Ustavu vi nemate pravo da pišete poziv-pismo za sazivanje Godišnje skupstine. To mora da učini Uprava CSO zajedno sa predsednikom. Proceduru znam jer sam bio dugogodišnji predsednik Uprave. Zahtevam da se sastanak odloži i novi sastanak zakaže, poštujući zakone, za dve nedelje!“

Prvo je zavladala tišina, a onda „vrisak“ plaćenih ulizica, ‘bogomoljaca’ - bosanaca koji putuju po 100 kilometara, prolazeći usput pet srpskih crkava da bi podržali baš svog popa. U svadji i haosu izrečene su uvrede sa obe strane, ali su izgubili oni što su se najglasnije drali, jer nisu imali nikakve argumente za velika krsenja ustava SPC kao što su : ukradene pare, zapošljavanje popova bez granica i potrebe; sadašnja Uprava crkve ne odlučuje ni o čemu što se tiče same Lazarice, ali ogromnu pomoć i doprinos daju Eparhiji, Koledžu, maskenbalovima i filmskim festivalima !?

Sada tačno znamo ko je najveća ulizica, ko je ispod njega itd. Ova nova sorta ‘Ulizica’ treba više da se prouči, jer takvi ljudi su izdajice Srpstva, koji u vreme rata puze pred silom, a u miru pred parama i vlašću.

.......Tada je otac Miodrag predložio da se glasa da li da se sastanak održi ili ne. Dobio je većinu, ali i saznanje da za sledeći sastanak mora da eliniše bar dvadeset glasova, da bi i dalje terao po svome. Dragiša Gajić je rekao da je i to glasanje protiv Ustava. Onda je otac Miodrag rekao da vladika Irinej ima o svemu zadnju reč, pošto stoluje u Lazarici.

......Kada je otac Miodrag predložio da Uprava ostane u istom sastavu kao i dosada, narod se bunio sa primedbom da predsednik Kozlina živi ‘defacto’ sa sekretaricom Milicom Spremo i da po Ustavu ne mogu oboje biti u Upravi, kao što ni prethodnih pet godina nisu smeli biti u Upravi. Onda je otac Miodrag opet rekao da vladika Irinej ima zadnju reč. I zaista, kako da se vladika okrene protiv njih, kada su ga dočekali lepo, u kući Kozline i Milice je prvo živeo, a onda su mu oni pronašli i stan u blizini !?

......Tada se vladar iz senke otac Rade Radan javio da overi zapisnik, tada se narod oglasio:

“ Ko si bre ti, direktor, estrada, krojač mantija, ne diraj taj zapisnik – ti nemaš nikakve veze sa ovom crkvom!“ Onda je otac Miodrag rekao:

“ Pa nemojte tako, zar se ne sećate otac Radan nekada bio sveštenik u vašoj crkvi, a sada je član Crkvenog odbora.“

.....Dragiša Gajić: “ Pa ako je član da vidimo, da li je platio članarinu. Gospodjo Dragana Šundić, da li je o.Rade Radan platio članarinu za ovu godinu?“

Odgovor Dragane Šundić, sa knedlom u grlu:“ Nije platio i nije uopšte na spisku“.

Dragiša Gajić:“ Onda nema prava da uzme učešća u radu Uprave i ništa ne sme da potpisuje!“

Onda je o. Miodrag ponovo rekao: „da vladika Irinej ima zadnju reč“. A kako bi vladika Irinej isterao o.Radana iz crkve, kada su veliki prijatelji već najmanje pet godina i kada mu je ovaj puno pomogao sa svojim vezama u Beogradu.

Eto tako je to bilo na veliki pravoslavni praznik „Preobraženje“ 19. avgusta. Isto kao i godinu dana ranije, samo što je ovog puta narod izrekao protivljenje nepravdi. Reptili su totalno poraženi, ali je vladika Irinej nastavljen da se koristi kao poslednji adut iz rukava, jer su pisma odmah upućena vladici Irineju, a i Sinodu SPC.

Novine Sidnejske nisu smele ovo moje pismo da objave.

Prilažem samo deo članka iz “Srpskog glasa”. Izmedju ova dva sastanka, održani su sastanci svih sveštenika Australije i sastanak APEC u Sidneju, Svi oni imaju jednu zajedničku crtu: Narodu je prezentiran izveštaj koji nema veze sa onim što se stvarno dogadjalo! Objavljena je istina naših jezuita, koja potvrdjuje moto reptila: Zavadi pa vladaj.

Božjom Blagošću spasena – Mira, Sidnej.

/ Novinar.de /Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP