Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 152079
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7355095
Ko je na sajtu?
Imamo 50 gosta na mreži

TAJNA EU : PRIPREME ZA EURO II I PREDSTOJEĆE REFORME VALUTE


Ova informacija je „procurila“ prvog aprila i nije bila prvoaprilska šala. Pripreme za sprovodjenje projekta Euro- II u odboru »radne grupe Euro-II" su daleko odmakle.

Te tajne pripreme za projekt uvodjenje "Euro-II" su bile završen upravo pre Grčke krize. Zbog izuzetno velikog broja krivotvorenja , nove euro novčanice uz dodatne sigurnosne zaštite trebale su se pojaviti početkom juna u opticaju u svim zemljama euro zone.

Sada, je to odloženo sve do "rešenja Grčke krize" na različite načine i sa nekoliko različitih mogućih opcija. Nije se u "radnoj grupe Euro-II", govorilo iza zatvorenih vrata o mogućoj valutnoj reformi u eurozoni, več i o potezima nacionalnih banaka nekih zemalja u evro zoni. Pre svega o podatku

Da su stare ploče za otisak nemačke marke iz trezora Švajcarske narodne banke - kao mera opreza prenete u Nemačku, redizajnirane i prilagođene tajno, zbog trenutne situacije kao eventualna priprema za štampanje nove marke.
                                        Nova nemačka marka je već spremna


U javnost je procurio podatak da će se europske vlade truditi da prosečan građanin ne oseti stvarni obim finansijske krize u evro zoni što je duže moguće. Medjutim poznato je i to da ukoliko paket finansijske pomoći za Grčku 15 zemalja iz EU ne bude dovoljan, nad sudbinom evra stoji Damoklov mač. Nemački Savezni ustavni sud (Ustavni sud) u Karlsruheu, na zahtev četiri poznata nemačka akademska profesora koji su izjavili da će tužiti vladu , ako Nemačka isplati financijsku pomoći bez učešća ostalih zemalja moraće se izjasniti o ovome pitanju. U tom slučaju predlaže se da grčka vlada bez odlaganja donese odluku o povlačenje iz Unije ili da to onda učiniti Nemačka.

Deset godina nakon uvođenja novih evro novčanica, falsifikatori su narušili i ozbiljno ugrozili sve sigurnosne standarde, i time iskustvo monetarnih stručnjaka u proteklih pet decenija. Broj falsifikovanih euro novčanica je bio sve veći svakoga dana. Posle pojave prvih evro novčanica primečeni su ozbiljni nedostaci u kvalitetau i sigurnosti od falsifikovanja pa je od 2001 godine tajno u više navrata evro neprimetno redizaujnitran u siguronosnom smislu do 2006. godine , Medjutim ni to nije pomoglo. Europska centralna banka je već 2007 godine imala u rukama rad dizajnera Reinhold G. Iz Berlina kao projekat Grupe Euro II.

Devet godina nakon uvođenja eura su svi ispiti i probe za novi eura bile završene. Zaposleni u radnoj grupi „Euro-II" su bili ponosni na nove sigurnosne mere koje su od euro novčanica trebale stvoriti gotovo svršen siguronosno neponovljiv proizvod koji je nemoguće falsifikovati, izjavio je u zatvorenom krugu Rainer Elm, direktor Nacionalnog centra za analizu Deutsche Bundesbank.

I sada je tajna otkrivena : nove euro novčanice sadržavaće magnetske čestice, koje će se menjenjati sa prometom novčanice, te više neće biti moguće „oprati“ novčanice u mašini izgužvati ig kako bi se učinile koršćenim. Ova zaštitna komponenta uradjena je u švajcarskom preduzeće SICPA u Lozani. Tu je rigorozno „pran“ uzorak nove evropske novčanice nekoliko dana u mašinama za pranje da bi se saznalo koliko je smanjen procenat magnetske čestice. Pored toga odredjene boje su radjene sa "Kippfarbe" sastojkom aditiva, koji su teško dostupni kao naprimer razni metali (lantanoidi) iz Severne Koreje, koji se nanose sa ostalim bojama na papir i pri UV zračenju daju svetle boje u spektru nevidljivom za ljudsko oko osim specijalnom dodatku uredjaja. Papir se priprema na tri mesta i doradjuje u firmama Landqart (Švajcarska), Arjowiggins (Francuska i Holandija) Louisenthal (Njemačka) i De la Raskalasnik (Velika Britanija naredio) gde se u svakoj sprovodi odredjeni proces nepoznat za naslednika tako da je njegova struktura drugima na kraju potpuno nepoznata.

Zeleno svetlo za masovno štampanje novog eura sada je odgođeno na neodređeno vreme. To je zato što se očekuje razvoj dogadjaja u Grčkoj, Portugalu, Španiji i drugim zemljama EU, ali ni tada pitanje štampanja novog evra nije rešeno.

Tek ukoliko se kriza u Grčkoj poćne kretati u povoljnom smeru krajerm ove ili početkom iduće godine počeće štampanje novoga evra umesto postojećeg za koga stručnjaci tvrde da je čak 25 procenata od količine koja je u opticaju – falsifikat.

Ukoliko se kriza ne bude ubrzo rešila, gotovo je izvesno da će Nemačka štampati ponovo svoju novu nešto izmenjenu marku, a za istim primerom poći i Francuska i druge zemlje.

Tada nastupa dan D, jer se onda očekuje da će Kina i Rusija od Medjunarodnog monetarnog fonda zatražiti nazad svoje rezerve u zaltu i dolarima i prestati da priznaju američki dolar kao internacionalnu valutu koja je reper sa sve globalne finanssijske transqakcije. To znači kraj sadašnaje svetskog monetarnog sistema i povratak na ranije monete i garancije u zlatu i srebru za sve medjudržavne kreditne transakcije.

Udo Ulfkotte


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP