Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 100152
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6613954
Ko je na sajtu?
Imamo 63 gosta na mreži

PUTOVANJE KROZ VREME - MOBILNI U FILMU IZ 1928


21.12.2011. / Академедиасрбија

Fenomen putovanja kroz vreme poznat je još od doba Nostradamusa, pa je o istom pisao čak i Gete. Veruju se da Šamani mogu da se putuju izmedju paralelnih svetova i da se u prostoru i vremenu napred i nazad. Medjutim o ovome fenomenu osim pismnih tragova mnema materijalnih ili drugih dokaza. Ipak u poslednjoj deceniji putovanje kroz vreme je tema mnogih naučno fantastičnih filmova.

Ipak izgleda je nadjen trag koji potvrdjuje postojanje ovog fenomena ili baca još veću misteriju na isti. U filmu Čarlija Čaplina „ Cirkus“ snimljenom 1928. godine prikazan je jedan „Putnik kroz vreme“  ...

Džordž Klark iz Belfasta u pomenutom filmu uočio je : " jednu ženu koja se kreće glavnim kadrom i priča mobilnim telefonom" ! "

Klark koji je iskusan filmski radnik i sam snima filmove kaže, da već godinu i po dana pokušava da odgonetne ono što je video u filmu "Cirkus" legendarnog Čarlija Čaplina iz 1928. godine, a to je žena koja šeta i "priča mobilnim telefonom".

"Pustio sam ovu scenu na jednom filmskom festivalu pred oko stotinu ljudi iz sveta filma i niko nije mogao da mi objasni šta vidi", rekao je Klark u video-klipu koji je postavio na YouTube u nadi da će mu neko pomoći da reši ovu misteriju .

"Znam da ovo zvuči suludo i izgleda neverovatno, ali jedino objašnjenje koje imam je da je reč o ženi koja putuje kroz vreme...", rekao je Klark, i dodao da su mnogi stručnjaci pregledali film i nisu našli nikakav trag bilo kakve naknadne obrade filma. Film „ Cirkus“ u orgininalnoj verziji iz 1928 .se inače može kupiti u mnogim radnjama u SAD u izdanju produkcije MG/Foks, i to na video trakama i DVD i to u izdanju.

U nastavku dajemo link na YOU TUBE sa izlaganjem Džordža Klarka i sa prikazom predmetnog inserta u svim mogućim tehnimama (zumirano, usporeno, sekvenca za sekvencom) sporne scene u kojoj se vidi žena u šetnji, koja "priča mobilnim telefonom na ulici" ..........

Pogledajte ovo .....


http://www.youtube.com/watch?v=Y6a4T2tJaSU

 

 Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP