Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 152079
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7355085
Ko je na sajtu?
Imamo 49 gosta na mreži

ODLUČENO - PAPA DOLAZI U SRBIJU !Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar i biskup grada Zrenjanina Laslo Nemet na upravo završenoj biskupskoj konferenciji u Zrenjaninu izjavili su da su pripreme za proslavu 1700 godina Milanskog edikta, koja će biti organizovana 2013. godine u Nišu u toku i da će na istoj prisustvovati Papa Benedikt XVI.

Dolazak Pape u Srbiju dakle nisu saopštili ni Srpska pravoslavna crkva, niti predstavnici države, već predstavnici Katoličke crkve u Srbiji !

Dakle Ziloti su bili u pravu, kada su još 2004. godine objavili da će Papa doći u Srbiju na ovu proslavu 2013 godine.

Medjutim, da bi pripreme zvanično i otpočele potrebno je da SPC i Patrijarh srpski pošalju u Vatikan zvaničan poziv, obzirom na tradiciju da Papa ne ide u posetu nijednoj državi, čija domicilna crkva ne uputi zvaničan poziv, bez obzira na stav zvaničnika države.

Kod nas je situacija sledeća – poziv Papi je već uputio predsednik Srbije Boris Tadić, sredinom novembra prilikom posete Vatikanu.


            
                                                            " Izvolte pozivnicu "

Inače u Zrenjaninu je u subotu završen sastanak medjunarodne biskupske konferencije na kojoj su predstavnici rimokatoličke crkve iz Srbije, Crne Gore, Makedonije i grčko-katoličkih crkava sa predstavnicima Vatikana razgovarali o medjusobnoj saradnji.

Medjutim pravi šok za pravoslavne vernike u Rusiji, ali i Srbiji je koncert koji je Moskovska patrijaršija priredila u Vatikanu povodom pet godina od izbora Pape Benedikta XVI na čelo Katoličke crkve. Osim navedenog kao grom je odjeknula izjava predstavnika Ruske pravoslavne crkve za diplomatske odnose Mitropolita Ilariona, koji je dao izjavu novinarima da je uskoro moguće očekivati susret Pape Benedikta XVI i Patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila.

To ukazuje da po svoj prilici postoji tajni sporazum pravoslavnih crkava i Carigradskog patrijarha u vezi sa skupom u Nišu, kome će danas izgleda, skoro izvesno prisustvovati i Papa.

Zbog čega je ovaj skup u Nišu značajan za pravoslavne crkve u svetu i Vatikan ?

Podsetimo se da je 313. godine car Konstantin taozvanim „Milanskim ediktom“ uveo slobodu veroispovesti i prekinuo progon Hrišćana u Rimskom carstvu. Medjutim, sedam i po vekova docnije hriščanski svet se podelio na Istočnu pravoslavnu i Zapadno rimokatoličku crkvu, čime u istočnom svetu prestaje verska vlast Vatikana i Pape i pravoslavni hrišćani biraju svoje poglavare po državama i Vaseljenskog patrijarha kao nadredjenog.

Tačno pet vekova docnije se od Vatikana i Katoličke crkve odvaja Protestanska crkva, te se formiraju tri glavne religijske grupe hrišćanskog sveta Katolička, Pravoslavna i Protestantska.       
                                                          Slikaćemo se mi još zajedno !
                
Poznato je da Srpska, Ruska pravoslavna crkva, Jerusalimska patrijaršija, Zilotska bratsva u Grčkoj, Rusiji i Srbiji računaju vreme i praznuju po starom Julijanskom kalendaru , koji je uveo Gaj Julije Cezar 45-te godine pre Hista i koristio se u celom hrišćanskom svetu sve do 16. veka. Tada je Papa Grgur XIII 1582. godine svojom Bulom uveo Gregorijanski kalendar, koji su odmah prihvatili svi Katolici i Protestanti, a početkom prošlog veka su ga prihvatile pravoslavne crkve Bugarske, Rumunije i Grčke. Kako su najavili srpski Ziloti, Srpska pravoslavna crkva će sa Ruskom pravoslavnom crkvom pre ovoga skupa doneti odluku o prihvatanju Gregorijanskog kalendara, da bi se o „ ponovnom ujedinjenju hriščanskog sveta „ na skupu 2013 u Nišu donela svečana ekumenska Povelja ujedinjenja.

Logično je da bi se na ovom skupu trebalo odrediti, ko će ubuduće biti predstavnik ili prvi medju jednakima u zajednici hrišćanskih crkava, a malo je verovatno da će to umesto moćnog rimskog Pape, biti Vaseljenski Patrijarh pravoslavne crkve, koji je praktično starešina svih pravoslavnih crkava na papiru, bez vernika i crkvenog dvora, uticaja, moći, novca i drugih odlučujućih atributa...

U tom slučaju bi se pokazalo konačno istinitom tvrdnja grčkih i srpskih Zilota, da će se pravoslavna crkva potčiniti, makar simbolično rimskom Papi, kao pre 17 vekova, usvojiti Gregorijanski kalendar i uvesti neke nove običaje u bogosluženju. Tako će, kako najavljuju Ziloti, jedino ova bratstva nastaviti tradicionalni ortodoksni obred Bogoslužbe, stari hrišćanski kalendar i druge tradicionalne hrišćanske običaje stare dva milenijuma.

Konačno, treba napomenuti da se nije pravoslavna crkva odrekla starog kalendara i tradicionalnog hrišćanskog obreda, već je to učinila Katolička crkva počevši od 16 veka do danas, pravdajući to lakšim i tačnijim načinom računanja vremena.


          
                          Zna se ko je gazda : preti Americi, ljubi Papi ruku , Ugo Čavez

Opasnost koja preti Zilotima – istinskim ravnateljima hrišćanske pravoslavne vere od Hrista do danas je, da posle skupa u Nišu budu proglašeni sektom i zabrani im se svaki rad u Srbiji, Rusiji i Grčkoj.Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP