Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 152079
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7355047
Ko je na sajtu?
Imamo 51 gosta na mreži

JOŠ RAZMIŠLJANJA O TRAGEDIJI KOD SMOLENSKA


AVIONSKA NESREĆA KOD SMOLENSKA JE IPAK NEŠTO VIŠE OD NESREĆE?

Je li smrt poljskoga predsednika i cele državne delegacije u Rusiji bila slučajna nesreća?

Predsednik Lech Kaczynski bio je zagovornik većih sloboda država unutar Evropske unije. Dok mnoge druge evropske države imaju marionetsku vlast koja se klanja diktatu Evropske unije, poljski je narod izglasao vlast koja je glasno oponirala redukcijama državne, ekonomske i nacionalne slobode. Bio je euroskeptik i dugo odbijao potpisati Lisabonski ugovor, sve dok ga i Irska pod prisilom (u drugom pokušaju) nije potpisala. Nije hteo da zameni zlot - nacionalnu valutu eurom i smatrao je da je najoptimističniji rok za uvođenje evra u Poljsku 2015 godina.

Novinar Damian Thompson u engleskom "Daily Telegraphu" piše da se iza ubistva predsednika Lecha Kaczynskog i cele delegacije nalaze svetski bankari iz senke. Tako navode da je Poljska jedina zemlja u EU koja nije osetila krizu. Naprotiv, i dalje beleži rast proizvodnje i tako ruši mit novog svetskog poretka, da sve nacionalne ekonomije moraju pasti na kolena, kako bi se u Evropi i svetu uspostavio novi poredak.

Poljska je 29.03.2010. odbila uzeti zajam koji joj je ponudio MMF u iznosu od 21,8 milijarde dolara. "…Ne samo da ta država nije postala žrtvom međunarodnog bankarskog gangsteraja koji se odvija kroz pozajmice sa „piratskim uslovima“, nego je Poljska Međunarodnom monetarnom fondu ponudila pozajmicu, kako bi taj fond mogao pomoći drugim državama da preovladaju nadošlu globalnu krizu…", o čemu je izveštavao AFP 29.03.2010.

Poljska je bila jedina od 27 članova Unije koja je postigla privredni rast u 2009. godini, a Međunarodni monetarni fond (MMF) je predviđao da će taj rast doseći 2,75 posto sve do 3,25 posto u 2011. godini…", izveštava 14. aprila Irska web stranica "Infowars Ireland".

Poljska Nacionalna banka i vlada 09.04.2010. saglasno odlučuju o devalvaciji zlota, što će pogodovati poljskim izvoznicima, ali na štetu njihovih trgovinskih partnera, najviše onih u EU. Sledećeg dana nakon ove odluke o devalvaciji zlota, iznenada gine poljski predsednik, čitav vojni vrh, guverner nacionalne banke, i još desetine vojnih i političkih službenika koji su uspešno vodili državu !?

Štaviše, u nastavku teksta u "Daily Telegraphu" spominje se kako je predstavnik Češke Centralne banke Mojmir Hampl početkom aprila izjavio da je Međunarodni monetarni fond namerno razbuktao ekonomsku krizu u Evropi, kako bi manje regionalne države bile prisiljene tražiti pozajmicu od zelenaškog MMF-a. Znači li to da je Poljska, kao primer za druge države, počela ometati zelenaške planove velikih međunarodnih bankara?

Svemu ovome treba dodati i činjenicu da će sada Poljsku preuzeti britanski čovek, osoba školovana u Britaniji, koja čak ima englesko ime i prezime: "… Sada se vođstvo u Poljskoj menja i izgleda kao da će proevropski lider zameniti Kaczynskog. Proevropska Stranka građanske platforme Donalda Tuska najverovatnije će, nakon predsedničkih izbora u junu, zgrabiti vlast…" To je čovek kome je Kaczynski oponirao kada je trebalo zlot zameniti za evro i takođe s češkim predsednikom Vaclavom Klausom bio je među poslednjima državnicima koji su se opirali gubitku državne nezavisnosti, koje donosi potpisivanje Lisabonskog ugovora.

Kao uspešna država, Poljska je sve manje zavisila od EU i odlazak Kaczynskog u Rusiju nije značio samo odlazak u Katinsku šumu, gdje bi se Putin i Medvedev izvinili Poljskoj, za pokolj njenih oficira i podoficira, već je taj odlazak trebalo da bude početak menjanja strane u interesnim sferama: Rusija više nije komunistička i kao ravnopravan partner davala je Poljskoj sve veće mogućnosti za razvoj ekonomske i nacionalne slobode.

Očigledno je Poljska u sukobu velikih interesnih sfera, nastojala promeniti stranu. Britanija i Amerika su shvatile problem i stoga je Kaczynski morao umreti zajedno s celom delegacijom, jer je nastojao sačuvati Poljsku ekonomski i politički slobodnom i u tu svrhu odlučio je potražiti podršku Putina.

Osim navedenog, treba dodati i sledeće:

1. Poljska je jedana od retkih zemalja u EU koja nije priznala Kosovo.

2. Poljska ministarka zdravlja, koja je takođe poginula u ovoj nesreći je jedina od svih ministara zdravlja na svetu odbila državnu kupovinu vakcina protiv H1N1

3. Poljski ministar poljoprivrede, takođe poginuo u ovoj nesreći, je bio evropski predvodnik suprotstavljanju uvođenja CodeX-a Alimentaris-a , odnosno uvođenja Genetski modifikovane hrane u ljudsku i životinjsku ishranu ( pročitaj članak na ovome sajtu). U Srbiji je ovaj zakon uveden krajem prošle godine. Posledice su, osim direktnih po zdravlje ljudi i nestanak prirodnog semena za proizvodnju hrane i favorizovanje američkih proizvođača GMO semena.

4. Poljaci imaju tradiciju čuvanja novca u „slamaricama“, a ne u bankama, pogotovo ne stranim. Takođe, veoma retko kupuju stvari na kredit, čak izbegavaju plaćanje karticama i uglavnom plaćaju u gotovini.

5. U poslednjem intervjuu, datom dan pre pogibije, Lech je objavio da su u Poljskoj potvrđene velika nalazišta gasnih škriljaca, što bi Poljsku potencijalno učinilo energetski nezavisnom, mozda čak i izvoznikom gasa.

6. Na snimku sa You tube-a, napravljenom neposredno posle nesreće, se vidi da nigde nema magle, što je izgovor za pad aviona. Takođe se čuju i prigušeni pucnji iz pištolja.

Dakle zaključak : Ko sme da ide poljskim putem, kada postoji asvalt ?Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP