Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 123083
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6935148
Ko je na sajtu?
Imamo 52 gosta na mreži

ЗАШТО ЈЕ КОРИСНО ПОСТАТИ ЧЛАН ОВОГ САЈТА ?


01.02.2012. / Академедиасрбијa

Драги читаоци - чланови, пре свега вама захваљујемо на поверењу што сте већ постали део ограниченог круга посетилаца нашег сајта, који имају могућност да се упознају са многим, у свакодневном животу не баш лако доступним информацијама, које можете прочитати на страницама X-Фајл и 2012 .

Oнe, осим што су занимљиве, могу и користити у духовном и менталном развоју, можда и pешити неке дилеме или питања, која вам се дуго намећу или чак кроз цео живот. Ваша привилегија - чланова сајта, осим што можете да приступите свим страницама и текстовима без ограничења је да нам постављате питања на најразличитије објављене теме и добијете одговор.

Не претендујемо на то да су наше отворене информације или информације условљене учлањењем, кaо и наши коментари на сајту, апсолутна истина или да су одговори на ваше или опште дилеме, питања и сумње потпуни и за сваког убедљиви. Али будите убеђени да у свему изнетом на поменутим страницама и у одговорима вама, истичемо увек видљиву границу између доживљеног и искуственог - оног што сматрамо аутентичним, од неких других препричаних размишљања и доживљаја и наводних искустава.

Наравно ту постоје разлике између начина размишљања и отварања најразличитијих тема, нас, наших савременика и оних мислилаца, филозофа, езотеричарима, мистика и других који су живели пре сто, двеста или много више година и који су још тада говорили о ономе што ми данас, најчешће тек са упорним трудом схватамо. Реч је наравно о многим тајнама или мистеријама овога света - времена или ранијих цивилизација или питањима на које тешко или никако да нађемо или добијемо потпуне и задовољавајуће одговоре, за живота.

Међу нама или око нас су разни људи, са различитим представама о животу и очекивањима од живота. Различите су нам представе о срећи или несрећи, успеху или неуспеху, поштењу или непоштењу, правди и неправди, добру и злу, лепом и ружном, важном и неважном, религији, Богу и слично.

Ако би било потребно одважити се и направити у пар реченица суштинску дефиницију: у чему се сви људи битно разликују, требало би почети од поделе на такозване: "Mислећи људи" и друге које би могли назвати : "Присталицама хармоније заблуде". Зашто назив "Мислећи људи" и ко су они? Грубо речено "Мислећи људи" су категорија људи која у животу налазе време и тренутке у којима себи понекад постављају питања типа: "Зашто је све тако како јесте; да ли би можда могло бити другачије; шта ћу ја овде где сам; у чему је смисао мога постојања, живота и рада; могу ли нешто да променим у себи, око себе или у свету, сада или у будућности, живим ли исправно или не? "Неизбежна су и питања о настанку света и цивилизација, смрти и могућности живота после смрти и напосле о космосу и ванземаљским цивилизацијама. Области натприродног, необичног и мистичног су такође неизбежна питања свих "Мислећих људи". Коначно, ту су и питања о моралу, вери - религији и постојању Бога и божанског.

"Категорија људи:" Припадника хармоније заблуде "немају у животу опште или упечатљиве тренутке" тражења истине "и они се углавном деле на атеисте и вернике или верујуће, без обзира ком систему или религији припадају.

Њих не "муче" одговори на горе набројана питања, они у већини чак и не размишљају о овим темама. Свој свакодневни живот и оно што се дешава око њих и у свету, сматрају посве природним, нормалним, неизбежним и са њихове стране или од њих самих немогуће променљивим. Њих не занимају мистичне, загонетне или пророчке речи и мисли, чак ни познате књиге историјских личности или неких наших озбиљних савременика, који упозоравају на опасност све дубљег стања летаргије или "хипнотисаности" човечанства.

Занимљиво је истраживање са резултатом да је изузетно ретко, да су оба супружника из ткзв. категорије "Мислећих" док је обрнуто врло честа појава. Разлика између "Мислећих људи" и "Припадника хармоније заблуде" је у томе што први напредују у свом духовном животу, што не мора да значи истовремено и материјално или пословно. Колико напредују је последица личног избора, начина и времена које проведу у тражењу одговора на своја питања. Извесно, први на крају живота, ако не раније добију (све) одговоре за којима су трагали, док категорија других, одлази из овога света са гомилом питања о којима раније нису никада размишљали.

Да не заборавимо, никако не треба помислити да "Мислећи људи" нису такође верници или чак дубоко верујући, мада не треба искључити гностике у обе групе. Верници прихватају догађаје и живот као Божју вољу, а добро и лоше примају као дар или казну.

У чему је смисао и шта је намера овог и оваквог приступа и дефинисања посетилаца нашег сајта. Прво је покушај аргументације тврдње да смо различити као бића, као људи и личности. Да увек имамо слободу избора. Да је наш живот последица нашег избора. Да је наше знање или незнање последица нашег избора. Да је (скоро) све наша Карма.

И на крају, каква је корист ваше одлуке да постанете члан овог сајта? Можда је чак за неког јако важна иако је није свестан. За почетак ту је доступност већем броју несвакидашњих информација. Дилема о концепту - блог или директна комуникација у смислу питање, па и одговор на е-маил адресу, још није коначно решена, а могућа су и оба приступа.

До тада уместо модератора или администратора сајтова који се баве темама сличним онима на овој страници, обучених да стручно-технички подржавају блогове, наша комуникација биће искуства или мишљења особа који могу понудити одговоре науке, религије, искуства свог духовног учења у далеким земљама и културама, стручњака астрологије и посебно искуства лично доживљеног оностраног или паранормалног, што ћете наћи на поменутим страницама нашег сајта.

Најзад, наше информативне странице са вестима или коментарима најновијих или најважнијих догађаја су изaбрани из преко 250 извора (двестапедесет) - најразличитијих српских и страних медија. Да би што више очували занимљивост и избегли понављање вести ми (рее)митујeмo вести само из првих - оригиналних извора у ауторском садржају. То значи да се не налазимо на листама за пријем вести, које се упућују хиљадама корисника ради реемитовања. Споменимо на самом крају, да смо једини електронски медиј у Србији, који редовно, сваке недеље емитује оригиналнe вести на руском, енглеском и немачком језику.

Слободан МаричићPodelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP