Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 148618
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7234922
Ko je na sajtu?
Imamo 98 gosta na mreži

МАНИПУЛАЦИЈОМ СВЕШЋУ ДО ПОБЕДЕ НА ИЗБОРИМА


20.05.2012. / pee-Академедиасрбијa

Срби су се под медијским притиском, немаштином и свим недаћама којe су их у задњих двадесетак година снашле погубили. Изгубили су моћ нормалног расуђивања па се јавља дефетизам, осећај безнађа и сумња да се било шта може поправити. Управо ту слику „свог“ народа прижељкује Тадић, јер само у тим околностима опште збуњености може да очекује победу и продужетак своје власти.

Једну врло поучну књигу „Манипулација свешћу“ написао је руски научник Сергеј Георгијевич Кара-Мурза, доктор хемијских наука и доктор методологије у науци и системске анализе, али не у области хемије, већ у нашим мозговима. Први и други део те књиге бави се врло питким објашњењем како сваки човек може бити „зомбиран“, и то без било каквих посебних техничких или хемијских помагала. Довољан је само телевизор, вешто упаковане слике са мало говора, уз блокирано медијско окружење које вас кљука исфабрикованим информацијама и ви полако почињете да мислите по жељама манипулатора. Књига у ствари говори о технологији владавине масама, систему који је разрађен на западу да би увођење квази демократије, било одрживо у дужем периоду. Прво нас опију холивудским филмовима, лажним гламуром, који на западу постоји али га ужива 0,3% грађана САД, а онда нас медијском пресијом докрајче да ми и не треба да мислимо - има ко да мисли уместо нас!

Он кроз практичне примере показује како се, упорном манипулацијом посредством јавних гласила (ТВ, радио, штампа) као и свих других бројних расположивих начина, врши "освајање" мозгова људи и њихово свођење на пуку гомилу која слепо слуша наредбе своје псеудо политичке и остале елите.

Кара-Мурза каже да свака нација има јединствену културу, духовну појаву, привредни приступ и навике, те да без опијених мозгова све то је немогуће стрпати у један евро-експлоататорски блок као форма неког Новог светског поретка. У Свету се из народа издвојио известан један његов мали део који је физиолошки у неколико другачије устројен и покушава да свима наметне свој модел живота и овлада Светом. Као кад би се у политички покрет удружили, рецимо, хомосексуалци. Можда они и имају разлога да се љуте на остали део народа, али би било страшно да тотално преузму власт и покушају да све нас приморају на живот по њиховим начелима.

Сергеј Кара-Мурза даје и објашњења какви су изгледи људи да се супротставе тој поробљивачкој и неоимперијалној техници владања људима, народима, па и целим државама? Он као одговор нуди низ добрих савета како да сваки појединац препозна активност својих унутрашњих и спољних мапипулатора и остане "биће по себи", што значи човек који мисли сопственом главом.

Ово је ових дана можда најважнија и најактуелнија ствар баш на нас Србе, јер смо очигледно веома добро „обрађени“ програмом манипулације свешћу, па никако да видимо „цео солитер од аутомобила испод њега“. Постављамо вештачку дилему да ли гласати за Тадића или Николића, а уствари ту дилеме и нема. Тадићеву погубну владавину смо видели и на својој кожи доживели, Николићеву нисмо, али нам неки ђаво неда да гласамо за промену јер „унапред знамо“ да он не може. Како то знамо немамо рационалан одговор – али знамо. То је прави знак да су наши мозгови добро обрађени од стране мапипулатора и да би отпочели лечење, морамо стално себи постављати неугодна питања. Зашто Тома не може ако нисмо имали прилике да видимо шта може. Зашто за некога априори констатујемо да незна ако нисмо имали прилике да видимо шта зна. Када би реторичке способности биле једини критеријум одабира онда би глумци у свим државама били председници. Ако је неко крао на изборима какве су његове моралне особине како таквом човеку указати поверење. И само много таквих питања себи зашто, како… може нас вратити из зомбираног стања у стање чисте свешћу самосталног и свесног размишљања.

По нама, изгледа да је Св. Ђорђе на Ђурђевдан и није убио аждаху, или ми то због медијски испраних мозгова још нисмо у стању да видимо. Те усађене електроде у нашим мозговима треба извадити јер нам не дозвољавају да видимо оно што је из космоса видљиво. Или нешто баш и не верујемо у Св. Ђорђа већ га славимо и крстимо се још увек са комунистичким чипом у глави, онако кришом. Као да је за Србе превелико искушење да бисмо видели тачно ко је ко, већ би да нам то неко други из Света или са њихових медија каже. Не би Срби да им председник буде из Шумадије, „бољи“ је неко са стране, из Пиве, а чији је тата био добро стојећи комунистички „дисидент“ или дисидент по наруџби, како је то Броз радио. Не би Срби да владају Србијом којом не владају још од одласка Карађорђевића 1941, односно већ више од 70 година. Радије би да тај одговоран посао вођења српске државе повере неком пореклом из села Смријечно, код Плужина, који ће уз обилату помоћ националних мањина, 86% Срба и даље водити у понор и потонуће.

Зашто унапред не верујемо човеку који је сазидао кућу у свом родном селу Бајчетини код Крагујевца, Србину из центра Шумадије, већ би неког светског или боље речено белосветског мафијашана који нас је до сада већ довољно у црно завио. Не верујемо Томи јер се „прича“ (медијски протура у циљу манипулације) изгледа и он продао западу, а верујемо Тадићу за кога јасно знамо да је западна марионета – који својим владањем већ осам година то нескривено показује.

Не верујемо Томи који има нормалну породицу два сина три унука и у Бајчетину редовно одлази да се са својим комшијама виђа, разговара, а верујемо Тадићу, а ни он ни отац Љуба нису сазидали никад ништа, ни у родном Смријечном а ни у Србији. „Чује“ се да је Тома само копија Тадића и нова западна превара? Па дај да видимо ту превару на делу, Тадићеве преваре смо већ видели. Како ће тај Тома кад нас „превари“ и престане да буде председник да оде у своју Бајчетину, шта ће да каже својим сељацима, зашто их је преварио – и да ли ће уопште моћи у Бајчетину да оде. Како ће се осећати и шта ће рећи његови синови, унуци. Хоће ли га пљунути његови сељаци. Тадић све те муке нема, јер каже да нема ништа, па ће лагодно отићи да живи на неком женевском језеру – али ми му и поред свих досадашњих превара намеравамо да поново укажемо поверење!!!

Е баш је то еклатантан пример манипулације свешћу, када вам исперу мозак, када вас зомбирају и када ви више не користите чисту логику у својим размишљањима, већ се у процени ослањате на квази информације којима вас масмедији кљукају. Ја сам пред други круг избора 2004. између истих кандидата дао интервју тадашњем а касније забрањеном „Национал“-у „Запад је Тадићу поломио кичму“ аргументовано упозоравајући зашто није добро изабрати Тадића за председника. Али тада су полузомбирани Срби више „поверења“ имали у човека за кога је већина знала да га је запад инсталирао, него у домаћег Шумадинца, тврдог Радикала, који неће са западом. Е баш то је Србима много сметало јер ваљда треба сарађивати са својим џелатима. Данас је Тома променио политику и каже да ће сарађивати са свима и са западом и са истоком, али Србима и то није довољно, сада је проблем зашто је Тома променио политику? А политика је вештина могућег и мора се мењати сходно светским околностима. Само погрешна политика је непромењива, јер се она мора мењати, сходно вољи народа, светским токовима, како би се очували национални и државни интереси – јер ми нисмо велесила која своје интересе може наметнути другима. И ако Тадић води државну политику под капом „да ЕУ нема алтернативу“, а у политици, као и у животу све мора има ти алтернативу – Тадић је бољи, а Николићу „нешто фали“. Не зна се шта али нешто…

Таква поставка је јасан знак да је ово друштво 2004, било полузомбирано, а данас потпуно зомбирано. Да је техника манипулације свешћу у потпуности спроведена и да се у Србији морају догодити катаклизмички процеси да се грађани пробуде и почну да мисле својим мозгом. То буђење ће бити болно јер ћемо још дубље потонути, гладовати. све док нас бес и безнађе не истера на улице да моткама, у хаосу, решавамо оно што се и оловком на изборима може много безболније решити.

Изборне крађе и фиктивне странке

И поре очигледне крађе у првом кругу избора које је починила Тадићева политичка мафија, грађани би да Тадићу поново укажу поверење! Републичка изборна комисија (РИК) ноншалантно је одбила све приговоре иако и они сами потврђују да им фали двадесетак џакова са изборним материјалом. Крађа избора је када фали 50-так листића а не 20 џакова са по 1500-2000 листића. Али то је Тадићева власт силе где РИК каже ма губите се све је у реду, тужилаштво ћути ли одговара да нема неправилности, а судови не знају о чему се ради.

Е онда нови парадокс, као поледица зомби стања. Двери које су дебело опљачкане изборном крађом упућују апел грађанима да бојкотују други круг избора. Зашто би то био парадокс? Па зато што ако Николић не изађе на изборе у другом кругу Тадић је аутоматски победио и снагом већ показане силе и ароганције изборна крађа никада неће бити доказана ни санкционисана. Само победом Николића на изборима Тадић губи досадашњу моћ силе, Тома је добија и једино у таквом амбијенту изборна крађа се може доказати, а садашњи моћници одговарати за покрадену вољу грађана.

Победом Николића Двери могу добити највише, да се изборни материјал још једном, сад уз другу комисију преброји, и докаже да су Двери покрадене те да су прешле цензус за улазак у Скупштину што им даје најмање 12 мандата. Ако се у САД могу по три пута да поново пребројавају гласови, зашто не може и у Србији, али треба имати полугу силе власти да се то оствари. Полуга власти може омогућити и поновне изборе у којима се изборни амбијент потпуно мења јер странке садашње опозиције би тада имале сасвим другачији приступ медијима и могућност да изнесу своје идеје. Ако Тадић као председник сада има тако велику моћ, већи део те моћи би прешло на Николића који би ако не ради Двери реаговао ради себе и СНС-а који такође покрадени.

Но то Двери не схватају јер им зомбирани мозгови не омогућавају да рационално мисле и виде све могућности већ пропагирају бојкот избора, што директно помаже Тадићу. Нећу да мислим, а тачно не знам, да ли су и они само још једна сателитска странка коју је Тадић упрегао да одрађује прљав посао одузимања гласова водећој СНС. Мислим да ти млади људи из Двери нису тако рано кренули у подземне политичке игре те да воле ову своју Србију.

Овако размишљам јер знам добро све подземне политичке трикове и прљавштине на које је спремна Тадићева политичка мафија у одбрани власти. Један од примера тих подземних политичких превара гласача направио је „Покрет радника и сељака“ (ПРС) који је како „Тањуг“ преноси подржао је председничку кандидатуру лидера Демократске странке Бориса Тадића. Радници и сељаци су толико „задовољни“ досадашњом Тадићевом политиком уништавања и једних и других да га подржавају, да још 400.000 радника избаци на улицу. Па је председник ПРС Др. Зоран Драгишић навео у саопштењу да та странка у другом кругу „мора подржати Бориса Тадића, како би се избегла и најмања могућност угрожавања европске будућности наше државе”.

Наводно им јако смета што радници и сељаци хоће у ЕУ али Николић и Коштуница су ето за неутралност. Др. Зоран Драгишић каже: „Николићево прихватање услова (Војислава) Коштунице да се у Скупштини Србије донесе резолуција о политичкој неутралности Србије, како би га подржао у другом кругу председничких избора, било би озбиљно играње са европском перспективом наше земље и судбином народа у Србији”, наводи се у саопштењу достављеном медијима. (Танјуг) среда, 16. мај 2012.

Само недељу дана пре тога ПРС и Др. Зоран Драгишић кажу: „Тражићемо поновно бројање гласова, Покрет радника и сељака најавио је данас да ће након званично објављених резултата избора тражити поновно пребројавање гласова. Председник ПРС-а Зоран Драгишић изјавио је на конференцији за новинаре да је током недавно одржаних избора дошло до „веће изборне крађе него за време Милошевића 1996. године“. Драгишић је најавио да ће тај покрет употребити сва легитимна средства како би „натерали надлежне да признају вољу народа“. (Извор: Танјуг) 9. мај 2012.

„Покрет радника и сељака“ (ПРС) је формиран 2-3 месеца пре избора како би се бар део озлојађених радника и опљачканих сељака (230.000 малинара) преварио. Такве квази станке, покрети се праве како ти гласови не би отишли СНС-у или другим опозиционим странкама, већ завршио у „корпи“ гласова странака које нису прешле цензус из које и ДС и Тадић добијају онолико процената колико су већ освојили – иако ти квази странком обманути грађани за ДС и Тадића никада не би гласали. Тако је од 18 изборних листа у Скупштину Србије ушло свега 6, а око 15% гласова су из „корпе“ узели они који те гласове никада не би добили.

Користећи слуђеност народа, збуњеност јавности техником манипулације свешћу цела ова кампања и једну посебну карактеристику да су све странке које биле на власти излазиле управо са слоганима који им никако не пристају и платформама које су у директној супротности са стварношћу и оним што су те странке радиле. Тако нас ДС, странка која за четири године владавине Србију довела на просјачки штап, а 440.000 (извор ММФ) људи остало без посла, позива да гласамо „Избор за бољи живот“. Износећи неке наводне успехе којих ни траговима нема, а Тадић је говорио о свом поштењу, док је припремао изборну крађу. Нападајући Николића за стан који је од државе добио да би тим нападима медијски затрпао своје богатство од близу 800 милиона евра (извор депеше Викиликс – процена америчке амбасаде).

Чеда нам је пласирао „Истину“ нешто што је дијаметрално супротно од њега који је био друг са мафијашима из Шилерове, човек који се дрогира и за кога „нико незна“ ко га финансира да има тако моћну медијску кампању и живи на високој нози. Динкић је изашао са причом да се по партијској линији људи не могу запошљавати иако је Г-17+ предњачио у том критеријуму поделе плена. А како та партијска подела плена у пракси изгледа можете видети из само неких плата које партијски кадрови имају. Али да не заборавите да на ове скромне плате додате и разна друга примања као чланови управних одбора у државним фирмама и разна друга примања као чланови разних комисија.

• Директор Србијагаса (Социјалистичка партија Србије) = 3330 € +примања у повезаним предузећима = 10.000 €

• Директор Агенције за контролу летења (Демократска странка) = 4970€

• Директор ЈАТ-а (Демократска странка) = 4030 €

• Директор Централног регистра хартија од вредности (Г17плус) = 3780 €

• Директор Телекома Србије (Демократска странка...) = 3775 €

• Директор Електропривреде Србије (Демократска странка) = 3680 €

• Директор Агенције за приватизацију (Г17Плус) = 3660 €

• Директор Транснафте ((Демократска странка) = 3520 €

• Директор Агенције за осигуравање депозита (Демократска странка) = 3430 €

• Директор ПТТ Србије (Демократска странка) = 3160 €

• Директор Агенције за привредне регистре (Г17плус) = 2980 €

• Директор Службеног гласника (Демократска странака) = 2925 €

• Директор Железница Србије (Демократска странка) = 2350 €

• Директор Фонда за развој (Г17плус) = 2340 €

А Радници (они који још нису отпуштени) се грчевито држе зачеља табеле и свога посла са читавих 179 € месечно. То је та Тадићева Србија и „Избор за бољи живот“. Колико ли ће том бољем животу ови горе наведени имати? Све ове слогане који у потпуној супротности са стварношћу осмисли су спин доктори на бази програма манипулације свешћу, која у крајњој инстанци доводи до тога да грађани бирају Тадића, а не Николића. Двадесет година разарања Србије, медијске пресије и кљукања лажима, дале су резултат – а резултат је катастрофалан. Више волимо Енгелски него Руски, Европа и САД које су нас бомбардовале су нам пријатељи, а ми упорно гласамо за оне који нас сатиру.

Не припадам ни једној странци, нисам у свађи ни са Тадићем ни са Николићем, ниједан од њих ми није брат ни род, а све ово пишем да вас пробудим и подстакнем да мислите својом главом. Недајте да они мисле шта је за вас добро – нити да има ко да мисли уместо нас! Председник није девојка коју волиш, па јој због љубави прашташ и не желиш да видиш оно што сви виде. Председник је човек од кога очекујеш да ти обезбеди услове за нормалан живот, сачува земљу, достојанство нације… Стога срећно Срби у недељу 20-тог, можете поново гласати за свог досадашњег уништитеља или гласати за промену. Са новим председником бар постоји нада да ће бити бољи.

/ Звонимир Трајковић, политички аналитичар. www.trajkovic.rs  /


 

 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP