Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 148618
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7234926
Ko je na sajtu?
Imamo 99 gosta na mreži

TOMISLAV NIKOLIĆ JE PREDSEDNIK SRBIJE!


21.05.2012/ ree-Akademediasrbija

Srbija izabrala: Kandidat SNS pobedio u drugom krugu sa tri odsto razlike

„Ovo je božja pravda! Zahvaljujući glasovima građana, večeras sam postao predsednik Srbije. Ovo je najveća pobeda u mom životu! Želim svima da se zahvalim i da poručim da više nisam predsednik stranke, već predsednik svih građana.

Ovi izbori su bili veličanstveni“, trijumfalno se oko pola 10 uveče iz stranačkih prostorija u Novom Beogradu obratio naciji Tomislav Nikolić, koji se uskoro seli na Andrićev venac! Dva minuta pošto je lider naprednjaka objavio svoju pobedu, čestitka je stigla i od njegovog protivkandidata i bivšeg predsednika Borisa Tadića.

Prema prvim nezvaničnim rezultatima, Nikolić je svog protivkandidata Borisa Tadića pobedio sa skoro tri odsto razlike, a pobedu je simbolično označio šampanjac koji je potekao u prostorijama naprednjaka.

- Srbija neće skrenuti s evropskog puta, štitiće i dalje svoj narod na Kosovu... Ovi izbori nisu bili referendum oko toga ko će da vodi Srbiju u EU, već su rešavani problemi koje je stvorio DS i Boris Tadić! Sve ono na šta sam ukazivao i što sam obećavao u kampanji ću i da ispunim. Moramo da se oslobodimo siromaštva, bele kuge, da počnemo da radimo, oslobodimo se kriminala, mita i korupcije, da tražimo prijatelje svuda u svetu. Želim da budem predsednik svih građana Srbije. Ovo je vrhunac moje političke karijere, jedan od najsrećnijih dana u životu. Nisam ljut ni na koga i neka niko ne bude ljut na mene zbog pobede - poručio je u svom prvom obraćanju, vrlo smireno, budući šef države, oko kog su stajali mlađi sin Branislav, supruga Dragica i Aleksandar Vučić.

Njegovo izlaganje sve vreme su prekidali okupljeni povicima: „Tomo, Srbine“ i „Pobeda, pobeda!“ Nastala je opšta fešta, slavlje i poljupci, a Tominu pobedu prvi je naslutio njegov „politički sin“ Aleksandar Vučić, koji je promuklim glasom, u ekstazi objavio Nikolićevu pobedu već oko devet sati uveče.

- Srbija je večeras dobila novog predsednika Tomislava Nikolića! Prednost na osnovu 100 odsto uzorka pokazuje da Tomislav Nikolić vodi za 1,5 odsto ispred Borisa Tadića, i to bez izbrojanih glasova sa Kosova, gde očekujemo da naša prednost naraste za još toliko. Svuda smo, na svim mestima, napravili ubedljiv rezultat! Čestitam Srbiji, čestitam građanima Srbije - gotovo je ostao bez glasa Vučić dok je saopštavao pobedu svog lidera.

Taman u vreme proglašenja pobede, naprednjacima su se pridružile i koalicione kolege, a najzagrejaniji bio je Velimir Ilić, koji je zajapuren i van sebe od sreće ljubio svakoga ko mu se našao pod rukom. Među slavljenicima je viđena i pevačica Maja Nikolić, glumac Saša Pantić...

Cesid potvrdio Tominu pobedu !

Da je Tomislav Nikolić novi predsednik Srbije potvrdio je i Marko Blagojević, programski direktor Cesida.

- Na sedamdeset odsto obrađenog uzorka Tomislav Nikolić vodi za dva odsto. Ukoliko se taj trend nastavi, on će biti pobednik. Šanse su relativno male da se ovajtrendokrene, niti na njega mogu da utiču rezultati koji budu pristigli s Kosova - poručio je Blagojević.

To se potvrdilo konačnim rezultatom u kome je Nikolić pobedio Tadića sa 2,9 % razlike.

Tadić čestitao, DS oterao trubače :

Predsednički kandidat liste „Izbor za bolji život“ Boris Tadić čestitao je kandidatu Srpske napredne stranke Tomislavu Nikoliću na pobedi u drugom krugu predsedničkih izbora, ističući da je to bila fer i čista pobeda.

Poželevši Nikoliću „najbolju sreću“, Tadić je naglasio da nije razočaran i ocenio da je logično što, kao dosadašnji predsednik, snosi najveći deo odgovornosti za teško vreme velikih problema tokom protekle četiri godine.

Demokratska stranka je inače ranije angažovala trubače koji su oko devet sati trebali da u prostorijama u Krunskoj i naprave feštu i podignu slavljeničku atmosferu kod demokrata do usijanja! Međutim, kada su stigli prvi nezvanični rezultati prema kojima je Boris Tadić izgubio, trubači koji su bili na gotovs, dobili su „šut kartu“ od obezbeđenja DS !

/ALO /Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP