Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 152079
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7355122
Ko je na sajtu?
Imamo 50 gosta na mreži

VOZI PAJČE I DRUGI NAS VOZAJU !


25.06.2010. / Akademediasrbija

Svako malo, pa neki ministar ili vladin funkcioner upadne u neku automobilsku nevolju, aferu ili incident. Evo ga i Pajtić, to je valjda onaj iz afere Bodrum, što je u skuštini mahao povratnom kartom Nede Arnerić, dok je ona mahala nogama na plaži u Bodrumu. Dodje momče do foteljče, a devojče......, pa valjda i ona dobi nešto.

Elem, juče, prekjuče jedan neoprezni dečko istrči pred limuzinu mladoga g. Pajtića i ničim izazvana limuzina polomi dečku ruku, ugruva ga, ošteti malo glavu i drugo što se ne vidi ispod odeće. Brže bolje, objaviše mediji sliku veselog dečaka u zavojima sa rukom u gipsu i nekim flasterima, gde još piše, da je dečak sam priznao, da je neoprezno pretrčavao ulicu, da je namerno skočio pod točkove limuzine prijatelja svoga oca, dakle nema govora o nekoj krivici vozača, a kamoli Pajčeta. Gotovo.

Videste li vi skoro nešto slično u novinama ? Ja ne .

Da nisam mator koliko jesam i naslušao se, napisao i nagledao mnogih scenarija, poverovao bih i u ovu priču, i u onu gde je ogromni pas skočio na mercedes koji je jurio 200 na sat, i priču o onome vozaču što je vrlo važnu sekretaricu, vrlo važne predsednice parlamenta, vozio na vrlo važan sastanak, vrlo privatne prirode, u vrlo nepristojnim časovima i tako dalje i zbog sve te važnosti pregazio preko tela mladića, koji neposredno pre toga nastradao u saobraćajnoj nesreći i ležao na putu zbog uvidjaja, pa i u sve ostale priče, neke sasvim ozbiljne sa mrtvim posledicama.

Ali ne, ne verujem ni u jednu od tih priča, jer gotovo svakodnevno vidjam nešto što me ubedjuje u suprotno.

Da proširim i pojasnim. Zameraju da skupština umesto da zaseda , neće raditi jer su poslanici preterali sa satnicom. A to, što ovu , kako vole da kažu : najvišu instituciju demokratije u Srbiji čeka jedno 100 zakona, 1000 uredbi i propisa, i 5000 zakona koje nam uteruju iz Evropske unije, nema veze, polako, doći će i to na red.

Kažu, vlada je u stalnom zasedanju, ali to što nema rezultata, jebi ga, „ne mož’ ga uterat’ svaki dan“, što bi rekao Mujo.

Ministri i drugi ipak rade punom parom i samo putuju na važne sastanke, a o predsedniku i podpredsednicima države, vlade, parlamenta i da ne govorimo. Ubiše se od rada i putovanja, pa i onaj Krkobabić senior , kome bih ja sa 66 mogao biti unuk, putuje čovek , daj Bože da ne o’ladi na nekom dalekom putu zajedno sa poznatim turističkim vodičem deda Milojem, pardon deda Mićunom. Zna li uopšte neko ko je stariji od ove dvojice ? Kažu, bio jedino Tito, al’ on ode u najboljim 88 - godinama.

No da se vratim na temu. I tako naši funkcioneri putuju tamo , amo, najviše tamnim, limuzinama, sa tamnim staklima, neki u „panzervagen“ kako se na stranom kaže - oklopni auto. Nema dana da ne prodjem Gazelom , a nema slučaja da se odjednom ne začuje pijukanje naše slavne policije, koja raščišćava put za jednu, dve crne limuzine u kojoj sedi ko zna ko ? Baš tako, ko zna ko , jer nas primer uči, da i obična – neobična sekretarka koja uzgred, umesto da popije otkaz zajedno sa „naivnim“ vozačem, postade savetnik kod dobrog čika Mrke, koji ima dobru dušu, dobru gušu, i ne može da prestane da pomaže svakom u nevolji, naročito ako su to ženske, a podrazumeva se na državni trošak.

Dakle policija svira kao luda, unezvereni vozači misle: lično im je predsednik države iza ledja ; tu panduri viču preko nekih razglasa: „ beži levo, desno, tamo – amo “ . Ludilo. I onda projuri tamna limuzina , naravno najmanje 100 na sat, jer je našim funkcionerima zabranjeno da se voze sporije, da ne bi zakasnili da nas uvedu u evropu.

Nisam video, ali narode zaista nikada nisam video u vreme onih nenarodnih režima, ni za vreme Miloševića, a kamoli Tita da je neko od mudonja negde tako jurio.

Drug Stari je voleo da se vozi polako, da ga narod vidi, da mu baci koji cvetak, da poljubi neko dete i da pita : „Boga mu , a gde smo to došli kada nas /me toliko vole“ ?

A ova nova generacija državnih funkcionera - gologuzana, kojima je blato još na cipelama, jure kao da znaju da uskoro stići na kraj svoga puta.

Za njih ne važe pravila, ograničenja brzine, ništa. Oni su sila. Ajd’ da kažu vozaču : alo Mile vozi malo brže , nešto mi se prikenjalo, pa da ne userem ovaj mebl, kao ono u selu kada me ćale tuk’o što sam upišo šarenicu na taljigama. To bi se jel’da dalo razumeti, prirodna potreba, ali ta njihova jurnjava kolima bez veze, stvarno mi se smučila.

Ko može da me ubedi, da je neko od tih gologuzana koji je 5. oktobra došao na vlast uvek u nekom zakašnjenju izmedju dva sastanaka. To bi značilo da svaki taj praznoglavonja ima po deset važnih , presudnih, čak sudbonosnih sastanaka u toku dana, jer se zna da ti njihovi sastanci su razglabanje od pola sata do sat, ako je po protokolu. E sad, ako je predvidjen radni doručak, radni ručak, radna užina ili radna večera, to se stvarno onda oduži i čovek mora da žuri – juri na sledeći.

I konačno da se vratimo na početak, dakle i Pajtić overio pešaka. Onaj Članak bar pošteno zvekno u banderu sa motorom i - sam pao - sam se ugruv'o, ali ovi drugi ne, kao da ciljaju mete kroz onaj mercedesov znak. A pošto je vlada nabavila jato novih audija, šta mislite koliko će tek još da naciljaju pešaka kroz ona četiri kruga.

I šalu na stranu da ponovim, smučilo mi se da svakodnevno gledam naše vajne funkcionere kako suludo jure ulicama i putevima, dok narod i drugi vozači beže glavom bez obzira.

Dokle, alooo dokle ?

Imam predlog, mada me više niko ne uzima ozbiljno, a predlog je sasvim OK. Evo :

Pa marš bre na Ibarsku, pa se tamo trkajte, znam čoveka koji će besplatno da vam doveze kamion sa šljunkom !
Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP