Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 152079
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7355091
Ko je na sajtu?
Imamo 50 gosta na mreži

HRVOGRAD ILI BEOGRADSKO – SRPSKI MAZOHIZAM


28.06.2010. / рее-Академедиасрбија

Današnji Kurir me je pretekao, ali još bolje biće udarnija tema na stranicama ovog liста

Dakle Beograd nije Beograd nego Hrvograd, sa pravom. U srpskoj prestonici novinari su prebrojali više od pedeset ulica sa imenima iz njihove lepe, pa pitaju : ima li u Zagrebu „ Srpske“ ulice ? Naravno da nema. A ima li u Beogradu „Hrvatske“ ulice - naravno da ima !

I ne samo to , imamo i Zagrebačku, Zadarsku, Dalmatinsku, Gospićku, Šibeničku, Zagorsku i tako dalje do pedeset. Lično mislim da je broj ulica mnogo veći ako osim imena mesta iz lepe njihove uzmemo u obzir i značajne ličnosti (njihove) istorije) pa tako Bana ovoga , Bana onoga i slično.

E sada kada je trebalo da se menjaju imena slavnih ruskih vojskovodja u Beogradu, gradske vlasti uradiše to očas posla, ali kada treba to uraditi sa ustašk... pardon hrvatskim nazivima, ništa.

Pa koga to čudi, kad u našoj vlasti od predsednika do poslednjeg radnika na ulazu u SIV, u MIP, MUP, SUP, DUP i dalje sedi neki iz lijepe njihove. Ako nisu čisti njihovi, onda su polutani – domoljupci sa po dva pasoša. Ma nisam ja protiv, ja sam za ...

Pa sad na kraju 55% Beogradjana se izjasnilo da se ovi nazivi promene, a 22% da ostanu, pa se pitam jeb.. te otkud toliko domoljuba u našem belom gradu ?

Zaboravih potpuno, čekaj bre, nije Beograd jedini grad ima još u Srbiji gradova i sela. Mogu zamisliti koliko ima domoljuba, mislim hrvaštine u nazivima ulica u Subotici recimo, ili nekom drugom gradiću na severu Bačke. Šta da se radi osim da se pripremamo za 6. oktobar, kako reče neko juče na nekom skupu.

Vidim da polako postajem meta za neku NVO ili vlast, jer navodno govorim jezikom mržnje. Mož’ da bude , al’ ne mora da znači. Ipak, da ih sve odmah upozorim: ja sam jadni penzioner, kazne da platim nemam, mogu odmah da mi stave onu ogrlicu oko vrata ili već gde stavljaju, a sem toga imam crno na belo da sam lud, medicinski rečeno : lečen kod psihića.

I jedan predlog da se vidi da nisam protiv naziva iz lepe njihove : predlažem da jednu lepu ulicu u centru Beograda nazovemo po imenu najvećeg srpskog grada u Hrvatskoj : Jasenovačka ! Da se stalno podećamo na njih i lepu njihovu !

PS. Najnovija reklama na bilbordima u Beogradu za letovanje na Jadranu :
Letujte tamo gde su vam letovali roditelji !

Neko dodao :
I gde su vam zaklani i pokopani dedovi i babe ! Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP