Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 100792
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6619338
Ko je na sajtu?
Imamo 161 gosta na mreži

MISTERIJE PIRAMIDA I STAROG EGIPTA


 26.09.2010. / Akademediasrbija

Hijeroglifi na Horusovom hramu Edfu u južnom Egiptu, upućuju na postojanje izgubljenih dokumenata pod nazivom "Sveta knjiga hramova" kažu istoričari iz Velike Britanije

Ovi dokumenti izmedju ostalog sadrže mapu i opisuju sve glavne hramove pored reke Nil iz vremena od pre šest do deset hiljada godina. Oni opisuju izgradnju podzemne „Biblioteke znanja“ ispod Gizinog platoa. . Jedino su retka duhovno inicirana bića imala pristup tim podzemnim tajnama. Svete knjige i objekti su sklonjene u podzemne prostorije, ulaz je zatvoren, a iznad njega su podignuti grandiozni gradjevinski objekti kao njegova zaštita.

Istoričar i istraživač drevnih tekstova Zecharia Sitchin, prevodeći jedan epski tekst iz doba „Osamnaeste egipatske dinastije“ govori o "...bogu Amunu koji dolazi do božanske Sfinge i ulazi u dve podzemne komore, koje se nalaze ispod njezinih šapa."

Čuveni grčki istoričar Herodot, godine 443 pre nove ere, beleži svoju prvu posetu Egiptu nakon koje piše o postojanju "... kompleksnog lavirinta, koji se prostire daleko ispod piramida, u svim pravcima...".

Rimski istoričar Marcellinus, u četvrtom stoleću, piše: "Ispod piramida su smeštene podzemne galerije i prolazi, u kojima su čuvari drevnog znanja, koje su najviši sveštenici znajući da dolazi potop , sklonili sve važne spise sa najvećim svetskim tajnama..."

Savremenik Marcellinusa, Markus Jamblikus je pisao o procesu inicijacije povezanim sa Sfingom. "Na tajnom odredištu izmedju sfinginih šapa, nalaze se skrivena bronzana vrata, koja se otvaraju sa skrovitom oprugom i složenim mehanizmom."

Al Masudi, hronicar egipatskih Kopta, je u desetom veku , pisao o podzemnim prolazima ispod monumenata Gize: "... Svaka piramida je imala svoj skriveni podzemni prolaz i vrata..."

Jevrejski istoričar Josefus je tvrdio da je biblijski vladar Enoh "...izgradio podzemne hramove sa devet svodova, jedan spod drugog...".

Isak Njutn je iskazao specijalni interes za egipatske monumente, špekulišući da "...unutrasnji lavirint tunela i komora predstavlja proročanski kalendar ...".

Najpoznatiji američki prorok, Edgar Cayce je u svojim vizijama video da su u isto vreme kada se gradila velika Keopsova piramida, pre više od 12 000 godina, uporedo tekle aktivnosti da se sačuvaju „Svete knjige znanja“ . Ove biblioteke i galerije mudrosti, koji se tek tebaju ponovo otkriti, bile su smeštene u kamnu ispod Gize, a ulaz im je bio "izmedju šapa Sfinge, na mestu gde pada sunčani zrak, kada se sunce diže iznad Nila."

Drugi americki prorok i mistik H.C. Randall-Stevens, pripadnik elitne organizacije Vitezovi Akvarijusa u Redu Templara, tvrdio je 1920 , da od Sfinge "... vode stepenice naniže ka ulazu u široki ovalni hram čak 30 metara ispod zemje. Oko 200 metara zapadno od Sfinge je prolaz u drugi ovalni hram, odakle vode tuneli u sve tri piramide." Stevens je iza sebe ostavio skice ovih podzemnih hramova, koje je nazvao ",Masonskim centrom,", tvrdeći da se u njemu redovno održavaju inicijacije pripadnika najviših viših masonskih stepena.

Spencer Lewis, osnivač novog Rozenkrojcerskog reda, u svojoj je knjizi: "The Symbolic prophecy of the Great Pyramid" (1936.) uključio je crteže nastale u "... tajnim knjigama koje su ostale iza arhivara mističnih škola Egipta i Orijenta i koje govore o "...drevnim formama inicijacije održavanih u Sfingi i Velikoj piramidi". Lewis objašnjava zašto je postojanje tajnih hramova, prolaza i drevnih znanja "...neprekidno negirano od strane egipatskih vlasti, egiptologa i istraživaća iz Evrope."

U svojoj knjizi Lewis citira rezultate istraživanja dr. Salima Hassana sa Kairskog univerziteta. "Otkrili smo podzemni prolaz koji su koristili drevni Egipćani pre najmanje 5000 godina. On prolazi izmedju druge piramide i Sfinge. Širok je 24 metra, a dugačak više od 400 metara ! Pored tog prolaza otkrili smo brojne podzemne komore, hramove i druge prostorije, uključujuci „ Komoru zahvalnosti “ sa tri kamena stuba u sredini. Na zapadnoj strani od ove komore je „Komora za inicijaciju i prijem“ u kojoj je pronadjen veliki mermerni sarkofag. Zidovi su ukrašeni prelepim crtežima, a mnoge perfektno izvajane mermerne figure krase podzemne prostorije..." Lewis zaključuje da su svi ovi detalji ostali zabeleženi na fotografijama, koje su dio Hassanovog izvještaja.

Sedamdeset godina kasnije Hassanova otkrica još nisu dostupna široj javnosti, ali informacije i dalje dolaze od nezavisnih istraživača.

Robert Buaval, u svojoj novoj knjizi Tajna komora "Secret Chamber" (1999.), analizira drevne mape i skice masonskih organizacija. Zaključuje da su one "...vredne spomena zbog neverovatne sličnosti sa drugim otkrićima u realnom vremenu . Naime, radarska i seizmografska oprema, kao i najnovija istraživanja ispod Sfinge, pokazali su da sve te podzemne prostorije zaista egzistiraju."

U martu 1998. desilo se važno otkrice za javnost i nauku. Dannion Brinkley je upoznao javnost da je u zabitoj egipatskoj oblasti Toushka oko 700 km jugozapadno od Kaira, pronadjen nepoznati hram. Prvi podaci ukazuju da je hram stariji od 10 000 godina! Otkrili su ga radnici dok su kopali irigacione kanale. A taj hram nalazi se na vrhu ostataka neke još starije kamene gradjevine duboko pod zemljom, a obe su okružene dokazima velike poplave u drevnom vremenu. Slike i do sada poznati hijeroglifi na zidovima su drugaciji znakovi od najstarijih hijeroglifskih formi.

Ovde se treba ponovo prisetiti Edgar Cayce-a, koji je prilikom jednog od svojih putovanja u prošlost, govorio o ostavštini Atlantidjana u Egiptu: "...Zapisi u Biblioteci Znanja će biti kombinovani ... u formi jezika Atlantidjana i najstarijih egipatskih hijeroglifskih simbola.... " Ovladamo li jezikom Atlantidjana i ranih Egipćana, doći ćemo do ključa kako da čitamo dokumente skrivene ispod Gizinog platoa.

Doktor Joseph Martin Schor, geolog i predsednik Schor Foundation, započeo je svoja istraživanja ispod platoa Gize 1990. godine. Zvanična Egipatska Fondacija antikviteta ih je odobrila i osigurala punu kooperaciju timu u kome su bili John Anthony West, dr. Robert Schoch i dr. Tom Dobecki. Njihov tim je nazvan "Tim magičnog oka" (Magično oko u piramidi je inače najpoznatiji masonski simbol - „Svevideće oko Horusa“).

Nakon sedam godina napornih istraživanja iz tima nije došlo nijedno zvanično saopštenje. Tako je bilo sve dok napokon glavni snimatelj ekipe, Boris Said nije odlučio da progovori i otkrije istinu o onome šta se dešava i šta se skriva uod javnosti . Njegova priča nije objavljena ni na jednoj TV, jer je dr. Schor zapretio autorskim pravima i otpočeo pravnu bitku da se fotografije i snimljeni materijal ne može objavljivati bez njegove saglasnosti. Ali, Boris Said je sam publikovao video-kasetu u privatnoj produkciji i evo ukratko šta ona sadrži.

Pod naslovom "Iza scene sa Ekipom magičnog oka na Gizinom platou" video snimak pokazuje autentične snimke trenutaka otkrića tajne komore početkom 1991. godine uz upotrebu najsavremenije rudarske i seizmičke opreme. Ekipa na čelu sa dr. Dobeckim je ta otkriča proverila i potvrdila ponovo 1996. i 1997. koristeći radar i otkrila postojanje tunela koji vodi do Sfinge. Video prikazuje snimljeni materijal na kome se vidi dno podzemnog tunela koji ide dubinom preko 33 metra ispod platoa. U komori je tim otkrio granitni sarkofagni poklopac koji, tačno prema prema legendi, zatvara ulaz u tunel

koji vodi direktno do Sfingine rampe. Fotografije sa radara i eho-skenera dr. Dobeckog jasno pokazuju postojanje tunelskog prolaza sa kružnim vrhom, koji vodi istočno od podzemnog prolaza prema Sfingi koja je udaljena 300 metara!

Na video snimku se jasno prepoznaje i Tom Danley, konsultant NASA-e i stručnjak za soničnu levitaciju. Ovo je vrlo indikativno, jer se pretpostavlja da su pravi graditelji piramida - Atlantidjani koristili zvučnu frekvenciju za podizanje i transport kamenih blokova do Gize, ili, kako bi naučno danas rekli, soničnu levitaciju.

Niz eksperimenata Tom Danley-a u Kraljevoj komori u Velikoj – Keopsovoj piramidi i prostorijama iznad Kraljeve komore, sugerišu da je piramida krije neke nama još nepoznate sonične namene i mogućnosti. Danley konstatuje da postoje četiri osnovne frekvencije koje se čuju u piramidi i kojima odgovara izbor gradjevinskog materijala od kojeg je sazidana. Na primer, note F akorda, koje prema drevnim egipatskim tekstovima, simbolišu zvuk – vibraciju naše planete. Danley dokazuje da se ova nota/zvuk produkuje u Kraljevoj komori u opsegu od 16 herca do 1/2 herca koji su daleko izvan opsega koje naše čulo sluha može da registruje. Ove vibracije izaziva vetar koji dolazi iz četiri prolaza koji vode sa stranica piramide. Zvuk je sličan onome koji se proizvodi kada se duva bočno u vrh flaše .

Zasto je biblioteka Atlantidjana tako važna? Zašto su nam toliko interesatna znanja te davno izgubljene civilizacije? I zašto se svako i najmanje otkriće u rasvetljavanju ove misterije u čemu ispomažu najuglednije naučne ustanove sveta, kao američka NASA tako brižljivo čuva od javnosti, od običnog sveta ?

Odgovor je od kapitalne važnosti za ljudsku civilizaciju, ali veoma jednostavan.

Život kojim živimo danas je suštinski pogrešan i protivan istinskoj ljudskoj spiritualnoj prirodi.
Da bi funkcionisali kao civilizacija već hiljadama godina, ljudi su izgradili društveno -ekonomski sistem, na kome se zasnivaju sve ostale civilizacijske norme kojima se održava kakav takav globalni red i poredak. Ekonomski model koji je vladajući odražava potpunu zavisnost od profita. Inovacije, nove tehnologije, naučna i kosmička saznanja imaju smisla samo ako povećavaju profite multinacionalnih kompanija u rukama malog broja ljudi. Njima nije bitno da li te tehnologije zagadjuju vazduh i prirodu, izazivaju neke bolesti, uzrokuju nove ratove i razaranja, dovode do bede i gladi , uništavaju ekološku ravnotežu planete... Novac i profit je pokretačka snaga napretka i istovremeno limitirajući faktor današnje civilizacije.

Kako je sve to pogresno !

Šta bi nam zapisi, dokumenta i biblioteka znanja Atlantidjana mogla pružiti novog ili korisnog ?

Njihova nauka, tehnologija i napredak je bio zasnovan, pre svega, na čovekovom duhu, korišćenju prirodnih potencijala naše planete i univerzalnih kosmičkih zakona. Granice ljudskog uma i svesti nisu bile limitirane kao danas. Komunikacija sa „Univerzalnom kosmičkom mudrosti“ bila je sastavni deo obrazovanja od najmladjih dana.

Ukoliko bi ljudi kojim slučajem ponovo postali pretežno spiritualna bica kao što su to bili Atlantidjani, odmah bi se srušio ceo sistem i poredak koji danas vlada u svetu od ekonomskog, društvenog, kulturnog, vojnog itd.

Ako bi ponovo ovladali tehnikom telepatije, zašto bi nam trebali telekomunikacioni monopoli, kompanije kao AT&T, MCI, Telekom, Telenor , satelitski i celularni telefoni?

Ukoliko bi se ponovo počeli lečiti meditacijom, kristalima, lekovitim biljem i ostvarili balans sa prirodom, zašto bi nam tbili potrebni skupi doktori i farmaceutski giganti koji prvo truju našu decu i nas a posle nam nude lekove i vakcine ?

Ako bi ponovo razumeli anti-gravitaciju i elektro-magnetni zemljin sistem, zašto bi nam trebali automobili, brodovi, avioni, željeznica, Mercedes, Fiat, Ševrolet, auto monopoli, servisi, promena ulja, filtera...?

Ako bi nam se vratilo znanje o bazičnoj zemljinoj magnetnoj sili kao energiji i tečnoj svetlosti, zašto bi trebala nafta, bušotine koje zagadjuju planetu i okeane, kompanije Texaco, Mobiloil, Shell, zatim elektro-kompanije, gasovodi, dalekovodi .....?

Ako bi iz biblioteke Atlantidjana ponovo naučili istinsko značenje života i smrti i našu pravu vezu sa Univerzalnim duhom, spiritualnom evolucijom i reinkarnacijom, zašto bi nam trebala organizovane i birokratizovane kompanije religija, crkve, pape, hramovi, i skupa sveštenička hijerarhija ?

I konačno, ako bi bili u stanju da ponovo shvatimo istinsku istoriju ljudske civilizacije srušile bi se razne interpretacije Biblije od raznih religija i "izabranih naroda" i došlo do izvornih saznanja.

Znanje bi postalo svojina svih i istinu bi tražili u sebi ili direktno od Tvorca, a ne kod sveštenika. Nestao bi strah od sutrašnje neizvesnosti , svest o neprolaznosti duše postala bi trajno saznanje, i činjenica da je svet zasnovan na kosmičkim i prirodnim zakonima koje mi već hiljadama godinama zanemarujemo i ne poštujemo. Zato ćemo verovatno biti kažnjeni.

Ako bi se ispunilo to ako, postojao bi samo jedan zakon kao u vreme Atlantide, a to je zakon „Univerzalne ljubavi“ i prirodnog poretka stvari na zemlji i u kosmosu. Sve ostalo bi se uredjivalo samo po sebi, po zamisli Tvorca.
Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP