Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 147260
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7152444
Ko je na sajtu?
Imamo 119 gosta na mreži

PODRŠKA TADIĆU SKUPO KOŠTALA NOVAKA ĐOKOVIĆA ?


Piše : Saša Subotičanin

Poraz Novaka Đokovića u polufinalu Olimpijskih igara srušio je snove srpskih navijača o zlatnoj medalji. Ipak, (ne)očekivana eliminacija od Endija Mareja nije prvi, već samo jedan u nizu kikseva najboljeg srpskog tenisera u poslednjih nekoliko meseci.

Prvo veliko saplitanje, Đoković je doživeo na Rolan Garosu, a zatim je pokleknuo na Vimbldonu i izgubio prvo mesto na ATP listi. Bez obzira na to što je Novak na svakom od ovih turnira stizao do same završnice, vidljivo je da srpski as nema više, pre svega psihičku snagu, koja ga je krasila prošle sezone.

S jedne strane, neozbiljno je očekivati da Đoković dominira na svakom turniru, ali bode oči činjenica da su našem teniseru kola krenula nizbrdo upravo od momenta kada je uoči drugog kruga predsedničkih izbora u Srbiji, Novakov otac Srđan u ime cele porodice Đoković dao podršku Borisu Tadiću u Demokratskoj stranci.

Već istog dana, veliki broj domaćih ljubitelja sporta osuo je drvlje i kamenje po Novaku jer je stao na stranu režima (odnosno neke političke stranke), a mnogi su u internet komentarima čak najavili da će od sada navijati protiv njega (iako se Nole više puta pokazao i kao humanitarac, posebno na Kosmetu).

Nema sumnje da Noleta od tada prati velika negativna energija, iako mladi teniser zapravo i nije podržao Borisa Tadića na izborima! Redakcija „Srbin info“ otkriva ono što domaći mediji u sred predizborne tišine nisu želeli da objave.

Zbog realizacije određenih poslova oko izgradnje teniskog centra, Novakov otac Srđan Đoković je samoinicijativno u ime cele porodice otišao na poslednji predizborni miting Demokratske stranke i dao podršku njihovom predsedničkom kandidatu.

Čim je saznao šta je njegov otac uradio, Novak je, kako saznaje naša redakcija, veoma iznervirvirao i telefonom pozvao oca, posvađao se sa njim, a zatim preko svog tima za odnose sa javnošću zatražio da se u medijima objavi njegov demant u kojem ističe da ne podržava ni jednu političku opciju i da je predstavnik svih Srba.

S obzirom na to da je tog dana počela predizborna tišina, niko od medija u Srbiji nije želeo da objavi Novakov demant, iako u saopštenju nije bilo pominjanja nijedne partije ili predsedničkog kandidata. U ponedeljak, kada su rezutati izbora bili poznati, demant je tek izgubio svaki smisao. Tomislav Nikolić je pobedio, a Đokovićevo saopštenje bi svi protumačili kao pokajanje posle objavljene volje birača.

Javna je tajna da najbolji srpski teniser nije na istim talasnim dužinama sa ocem Srđanom, a stvari su se dodatno pogoršale od podrške Borisu Tadiću.

I pored svih problema, sezona za Đokovića još nije izgubljena. Poslednja šansa da povuče ručnu, zaustavi pad i krene ponovo ka vrhu svetskog tenisa biće Otvoreno prvenstvo Amerike, gde brani prošlogodišnju titulu.

Novakova igra i dalje najviše zavisi od prvog servisa, ali je njegov najveći problem sada ipak uzdrmana psihička sigurnost – od strane porodice, medija, pa i navijača sa nerealnim željama, koji očekuju da svaka sezona bude kao prošlogodišnja. Naravno, to je nemoguće, jer u istoriji tenisa gotovo da nijedan igrač nije zabeležio takve rezultate kao Đoković u 2011. godini i to protiv nikad jače konkurencije.

S druge strane, Rodžera Federera su prošle godine svi otpisali, a Švajcarac sada igra kao u najboljim danima. Zato, svako ko prognozira da je Đoković „završio priču“, nije u pravu.

/ Izvor : Srpska dijaspora /Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP