Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 147261
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7152529
Ko je na sajtu?
Imamo 83 gosta na mreži

НЕЋЕМО СУДБИНУ СРБА СА КОСОВА, ФОРМИРАМО КОЗАЧКУ МИЛИЦИЈУ


07.08.2012. / pee-Академедиасрбијa

У Краснодарском крају на југу Русије формирана је козачка полиција која ће заједно са регуларном полицијом настојати да сачува ред од насртљивих момака који долазе са Кавказа.

Губернатор Александар Ткачов је већ изазвао буру емоција изјавом да ако се не спречи неконтролисани долазак из република са Кавказа Краснодарски крај ће доживети судбину Косова и Метохије, јер ће се изменити национална структура.

На проширеном састанку полиције Краснодарског краја губернатор Ткачов је објаснио да ће од првог септембра око хиљаду Козака заједно са полицијом чувати јавни ред и мир.

- Видим како у суседном Ставропољском крају земљу лако заузимају Кавкасци, а тако се мења национална структура. Тамо у Ставропољском крају се Руси већ сада осећају нелагодно – рекао је губернатор Ткачов и додао да се тако нешто не сме догодити у Краснодарском крају, јер „ако се настави такво пресељавање са Кавказа може се лако пролити крв“.

Садашња национална структура се мора сачувати, сматра Ткачов који већ 12 година руководи крајем у коме живи 120 националности и упозорио да се не сме поновити југословенски сценарио.

- Ми немамо другог избора и морамо уз помоћ полиције и Козака задржавати оне који нелегално долазе и пресељавају се са Кавказа – каже Ткачов који је свестан да му наруку не иду све промене у друштву „у условима демократије“.

На изјаве губернатора већ оштро су реаговали неки политичари и траже да се изјасни руско државно тужилаштво и оцени поступа ли он по уставу и закону.

Председник Комитета за питања националности руске Думе Гаџимет Сафаралијев поручио је Ткачову да би му било мудрије да се бави санирањем последица поплава.

- Не разумем како у једној земљи могу да се различито тумаче закони. На чему се темељи формирање козачке полиције.Кад Кавкасци освоје три златне медаље на Олимпијади онда су они грађани Русије, а кад желе да се преселе из краја у крај то некима смета – рекао је Сафаралијев.

Директор Института етнологије и антропологије Руске академије наука Валериј Тишков сматра да је изјава губернатора Ткачова чудна и неумесна, посебно пред Олимпијаду у Сочију. Валериј Тишков наглашава да устав Русије даје право на слободно кретање грађана.

Председник клуба „Вишенационална Русије“ Александар Соколов каже да су затражили од Тужилаштва Русије да анализирају изјаву Ткачова јер она „фактички значи и позив на распад државе, јер хоће да се огради од Кавказа“.

/ Stormfrontsrbija/

http://youtu.be/XnlmFzNdiUwPodelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP