Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 147261
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7152523
Ko je na sajtu?
Imamo 104 gosta na mreži

БОРБА ПРОТИВ СЕПАРАТИСТА ПОЧИЊЕ ОДМАХ !


16.08.2012. / pee-Академедиасрбијa

Саопштење Двери поводом претњи Ненада Чанка да ће се образовати тзв. "аутономистички фронт".

Недавно објављеним планом о тзв. „аутономистичком фронту“ у Војводини, који би формирали Лига социјалдемократа Војводине, ЛДП, ДС..., са крајњим циљем остваривања још „веће аутономије Војводине“, јавности се поново обзнањују њихови стари и неуспело сакривани сепаратистички циљеви на које су Двери више пута упозоравале.

Покушај прављења вештачке војвођанске нације и војвођанског језика је пропао, њихова политичка каријера неумитно се приближава крају, тако да представници наведених странака, изазивајући политички сукоб, покушавају да се одрже у животу.

Двери су у Новом народном договору јасно рекле да су „за укидање аутономија и региона” у Србији и да се залажу “за једну, снажну Србију уз јаке локалне општине, које би добиле већи удео у располагању својим ресурсима и приходима”. Сматрамо да се аутономашка власт у Војводини не бори за интересе грађана у северној српској покрајини, већ се, наметањем непотребне додатне “аутономашке” бирократије, бори за своје личне интересе. Двери сматрају да је постојање овакве аутономије непотребно и да представља додатни намет грађанима Србије.

Подсећамо све на српској политичкој и друштвеној сцени, нарочито новоуспостављену власт, да морају поступати по закону и по Уставу Републике Србије, имајући у виду недавно донешену одлуку Уставног суда Србије о надлежностима АП Војводине.

Очекујемо да власт не остане глува и нема на ово очигледно разбијање државе и захтевамо да предузме јасне и одлучне кораке којима ће Чанка, Вребалова и све друге сепаратисте осујетити у њиховим циљевима.

Двери се без оклевања укључују у даљу борбу против сепаратиста на северу Србије, користићи сва законом дозвољена средства да их у тим плановима осујете. Ових дана обратићемо се и свим патриотским странкама око њиховог изјашњавања по овом питању и прављења државотворног фронта против сепаратистичких идеја које најављују “врућу јесен” у Српској Војводини.

/ Извор : Покрет Двери за живот Србије /Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP