Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 147261
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7152524
Ko je na sajtu?
Imamo 102 gosta na mreži

NOVI ŠAMAR SRBIJI IZ NOVOG PAZARA !


20.08.2012. / ree-Akademediasrbija

Izložba "Portreti znamenitih Bošnjaka" u Novom Pazaru, u režiji predsednika BNV-a Esada Džudževića, drugi je šamar državi za samo 15 dana, posle otkrivanja spomen-ploče Aćif-efendiji, takođe u Pazaru, piše dnevnik "Press".

Esad Džudžević List piše da Džudžević i ne krije da radi pod patronatom ministra Sulejmana Ugljanina. Džudžević i Ugljanin inače politički blisko sarađuju dugi niz godina.

Iako je ministar Ugljanin žestoko ukoren na sednici Vlade, a najžešća "packa" stigla je od potpredsednika Aleksandra Vučića, uz nalog ministarstvima kulture i pravde da pokrenu inicijativu za uklanjanje spomen-ploče, nije se dugo čekalo na novi skandal.

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine, telekomunikacija i informacionog društva Rasim Ljajić kaže da su ovakvi istupi poput zabijanja trna u zdravu nogu i da šalju državi poruku da ne postoji.

"Aćif-efendija je kontroverzna ličnost ne samo za Srbe nego i za najmanje polovinu Bošnjaka. Na takvom čoveku praviti čitavu jednu političku i nacionalnu priču, to je istorijski segment ovog problema. Drugi segment problema je politički, jer čak i da su u pravu, a nisu, postavlja se pitanje zbog čega se u 2012. bave Aćif-efendijom pored toliko ekonomskih i socijalnih poteškoća", ističe Ljajić.

Prema njegovom mišljenju, BNV očigledno smatra da ne postoji država koja će odreagovati.

"Provociraju državu od koje zavise i od koje žive. Država je dosta uradila kako bi smirila strasti u Novom Pazaru, a sada se sve to dovodi u pitanje otkrivanjem ploča i besmislenim izložbama. Novi Pazar je ponovo na naslovnim stranama i ko će u takvoj situaciji u njega da uloži i jedan jedini dinar", pita se Ljajić.


Komentar : Još ništa od obećanja Vučića i Dačića da će uvesti red u državi Srbiji. Izgleda niko od njih nema muda da skrati repove ovim muslimanima iz Južne Srbije koji su se baš izbezobrazili, ne jebu ništa ni ikoga. Pa videćemo ko je pretio praznom puškom u izbornoj kampanji. 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP