Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 131655
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6991483
Ko je na sajtu?
Imamo 54 gosta na mreži

PITANJE ZA MINISTRA VOJNOG


08.11.2012. / Akademediasrbija

Ništa manje važno od prisluškivanja !

Piše : Slobodan Maričić

Čitajući novine i gledajući TV, u srpskoj policiji i tajnim službama besni pravi rat. Kao ono u američkim filmovima kada se kao sukobljavaju NCIS, FBI,CIA, DEA i još deset drugih agencija u Americi. Valjda, ko zna ?

Naš Eliot Nes , kako ga je kažu,  nazvala odlazeća američka sekretarka, Aca Vučić žestoko napada, a tajanstvena banda uzvraća. Ništa nije jasno ko je tu protiv koga i za koga, ali videćemo rasplet i ko će nadjačati. No to me kao građanina ove jadne Srbije trenutno ne zanima. Hoću da prozborim koju o nečem iz prave nadležnosti našeg ministra odbrane Vučića. Usput da kažem, poslaću ću mu u kabinet ovaj tekst, možda i dođe do njega, ali se ne nadam ni javnom ni ličnom odgovoru. Gde jedan srpski ministar ima vremena za nekog penzionera, ma šta zborio, sem ako mu ovaj nije deda ?

Evo moga pisma sa pitanjima , valjda ne u vetar.....

Dragi i poštovani vojni ministre Aleksandre Vučiću,

TI kao prvi potpredsednik naše vlade i kao ministar vojni odgovoran si za bezbednost srpskog naroda.To ne podrazumeva samo tvoje lično političko angažovanje, ako bi nedaj Bože neko napao na našu Srbiju, već su pojam bezbednosti države i naroda i tvoje nadležnosti i odgovornosti mnogo širi. O čemu se radi ?

Pa evo više od dve godine piše se prvo na internetu, pa onda i po novinama , a beše i neka TV emisija o tom famoznom zaprašivanju sa neba, nekim nano-vlaknima, Moregolonsima i bolesti kod kojih ljudima iz tela izlaze neki konci u boji, mrdaju kao da su živi. Do danas je napisano i objavljeno na stotine članaka i fotografija. Kažu da nepoznati avioni premrežavaju srpsko nebo, beli tragovi „ vise“ satima na nebu, a po poljima i biljkama pada neka beličasta masa. Ko je uzme u ruke, kandidat je za nepoznatu bolest. Vrlo tajanstveno.

Pre nedelju, dve oglasio se Sindikat policije koji traži da se istraži pojava nepoznatih tragova na nebu i tako nešto slično.  Da ponovim još jednom : SINDIKAT POLICIJE !

I sad razmišljam, znam da je bivši političar, koji je danas spao na najniže političke, a  odavno i  ljudske moralne grane Vuk Drašković u muvatorskoj dosovskoj ili „demokratskoj“ podeli vlasti kao ministar, potpisao neki ugovor sa Amerikancima o vanrednim pravima ovih, da mogu: „ koristiti Srbiju za tranzit svojih vojnih trupa, opreme i naoružanja, da mogu koristiti srpsko nebo za svoje avione bilo kuda i bilo kada, da za sve to ništa ne plaćaju i za slučaj nekog udesa ili štete – nikome i ništa ne odgovaraju „  U prevodu : Vuk Drašković prodao srpsku zemlju i srpsko nebo. Ugovor niko nije video, bar ne javnost, a Drašković će pred Bogom da odgovara za izdaju. 

Da ovo nije laž uverio sam se jednom prilikom pre dve godine na novosadskom putu kada sam video kolonu ogromnih vojnih kamiona, sa kamuflažnom bojom bez ikakvih oznaka pozadi. Napred traljavo okačena tablica naše vojske koja se jednom stranom otkačila pa visi, a u kabini nesrpske face, nesrpska uniforma, ledeni pogledi koji ubijaju bez pucanja.

Hteo sam da im pokažem srednji prst u prolazu, ali sam se uzdržao i videvši kako rekoh našu vojnu tablicu na prvom od pet kamiona, pomislih da je dobro što sam odustao od tog „patriotskog“ gesta. Međutim, video sam malo kasnije vozeći ispred, da su im u prolazu neki vozači trubili , drugi ablendovali i učinili ono od čega sam se ja uzdržao. Zašto ? Jesu li oni znali nešto više nego ja ? Dilema o ovome me je mučila sve dok nisam posle izvesnog vremena od brata jednog policajca iz Beograda čuo sledeću priču; Kamioni NATO-a , čitaj Amerikanci, zaista prolaze  često kroz našu zemlju. Naprimer, pre ulaska iz Mađarske ili Hrvatske, stanu pred granicom, njihov čovek dođe kod naše policije dobije vojnih tablica koliko mu treba i sa novim tablicama putuju kroz Srbiju. Na izlazu iz Srbije obrnuto, skida tablice vraća policiji i nastavljaju dalje. Nemam razloga da mu ne verujem.

Dakle, ako putuju drumovima zašto ne bi NATO i Amerikanci leteli bez pitanja i dozvole prašili našim nebom ? Pa onda se pitam, kakva je to formulacija: „nepoznati avioni“ ostavljaju bele tragove na srpskom nebu, koji lebde satima. U ovu tvrdnju takođe nemam nikakvih sumnji i dilema. Zato što sam video brojne slike, nekoliko sam i sam napravio van Beograda, a u subotu 3. novembra ove godine iznad Beograda „nepoznati“ avioni pretvorili su nebo u šahovsku tablu, što sam slikao sa svoje terase ! Video sam dakle svojim očima. I nisam jedini, već hiljade njih .

Zašto su ministre Aleksandre, avioni koji ostavljaju te bele tragove na srpskom nebu, makar ti tragovi bili i Diorovi parfemi – još uvek za nas za Srbiju, za našu odbranu, vojsku i policiju „nepoznati“ ? Zašto Sindikat srpske policije traži da se to ispita ?  Šta to Sindikat policije zna,  a mi građani ne znamo i da li je to uobičajeno ?

Zašto srpski vojni zvaničnici o tome ćute ? Jesi li TI ministre Aleksandre Vučiću čuo ili slučajno video gore pomenuto ?

Znam da imamo malo aviona, ali zašto TI minsitre vojni ne narediš da se dignu ta dva MIG-a koje imamo da oni lepo vide, koji su to avioni, kakve su im oznake, stupe sa njima u komunikaciju , kažu im da prestanu da bacaju taj otrov ili parfem svejedno ( da, nije nikad svejedno ) ? Uostalom zar zadatak naše avijacije ma kolika je, nije da čuva srpsko nebo ? Pa nije im valjda jedini zadatak da lete na aero-mitinzima, prave akrobacije i uveseljavaju decu ? Nas odrasle rastužuju,  jer znamo kakvi su to krševi.

Ako bi se ti avioni digli i uspeli da stignu nepoznate u srpskom vazdušnom prostoru, možda će na iznenađenje pilota, da i na njima vide tablice ili oznake srpske vojske ? Možeš li TI gospodine ministre vojni Aleksandre Vučiću uopšte nešto da učiniš po tom pitanju, ili da bar znamo da smo nemoćni, prodani, jadni i bedni i da nas zaista truju, pa da ta naša Vojna služba osmatranja i ABH zaštite bar javi na vreme da pokrijemo glave napolju, sklonimo decu i uđemo u kuće da pobegnemo od te pošasti ?

Ako su moja pitanja nezrela, nespretna i nevažna, daj molim te odgovori Sindikatu policije, on sigurno  ima jači autoritet od svakog građanina pojedinca.

Zar nije sumnjivo ćutanje svih, a TI si naj-prvi da progovoriš o tome i umiriš nas ili odbraniš. Ili  mi zaista živimo u okupiranoj zemlji i služimo kao zamorčići velikima i „nepoznatima“ ? Jeli naš život Matrix, a mi uzalud očekujemo da će te nas TI i Toma izvesti na put bez blata ?

Put u bolje i u gore počinje prvim korakom. Ajde učini taj korak i pokaži na koji ćemo mi to put sa vama !

Još uvek sa poštovanjem

Slobodan Maričić, građanin nepokorni


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP